[QUOTE="vieras";29072757]Masterin omistajana en pidä sitä enää mitenkään ylivertaisena.
Plussat:
- saa todella kuumaa kahvia jos siitä tykkää
- saa edullisesti varaosia, mutta harvemmin siitä menee mitään rikki, paitsi pannu
- osat on helppo puhdistaa
Miinukset:
- mustana juojille on kahvi liian kuumaa, joutuu laimentamaan vedellä
- kallis
- Keittämisessä enemmän vaivaa, enemmän osasia joita irrottaa ja laittaa takaisin
- pannussa ei ole kuppimäärää
- Kaksinappisessa versiossa se kahvi palaa pilalle todella helposti, jos esim. on vieraita ja keittää täyden pannun pitää nappi painaa päälle ja sitten kaadon jälkeen muistaa vielä ottaa se pois, tai muuten on kahvi pilalla jo n. 15 minuutissa.
Sanoisin että Mocca on täydellinen esim. työpaikkakäyttöön, mutta kotikäyttöön löytyy muitakin ihan yhtä hyviä/parempiakin varmasti.[/QUOTE]
Mä juon mustana ja pidän MoccaMasterista juuri siksi, että kahvi on tarpeeksi kuumaa.
Eihän sitä tuoreeltaan pysty kitusiinsa heittämään, mutta totuus on että kahvi joka on keitetty tarpeeksi kuumaksi ja sitten hiukan jäähtynyt, on ihan eri makuista kuin kahvi jota ei ole keitetty tarpeeksi kuumaksi. Vrt. ruoka joka on kuumennettu kunnolla ja hiukan jäähtynyt, ruokaan joka on lämmitetty suuhunsopivaksi. Ei maistu ei.
Kuppimääärää pannussa en ole ikinä osannut edes kaivata. Ja tuo mainitsemasi napin painaminen pannun alla olevan vastuksen säätämiseksi - peruskeittimessä se vastus on aina päällä joten kahvi palaa väistämättä, moccamasterissa sen saa halutessaan pois päältä. Mutta pääset peruskeitinefektiin halutessasi kun pidät vaan sen aina päällä.
Mun mielestä ainoa todellinen miinus on että vesisäiliötä ei saa irrotettua. Kahvi on mielestäni selkeästi erimakuista kuin halpiskeittimillä, mutta makuasioistahan ei voi kiistellä.