Omavaraistalous, kiinnostaako ketään muuta?

"vieras"
Nostan vanhaa keskustelua, kun tuli googlettamalla esiin. Nykyisessä taloustilanteessa ja maailman muuttuessa olen entistä enemmän tällaisen kannalla. Pitäisi säästää vuosia, ennen kuin saisi mökin pystyyn hehtaarin tontille :D
 
evenna
Täällä haaveillaan omavaraistaloudesta. Ollaan myymässä meidän viimeisen päälle rempattua omakotitaloa ja kiikarissa yksi korpipaikka, jossa muutamia hehtaareja peltoa ja reilusti metsää sekä monta piharakennusta. Laho päärakennus täytyisi jyrätä ja aiotaan rakentaa tilalle pieni hirsimökki ihan minimimukavuuksilla. Aurinkopaneelit ym. myös. Talon myynnistä jää senkin jälkeen vielä mukavasti ylimääräistä eli molemmat aiotaan lopettaa työt. Muutamat eläimet ajateltiin myös ottaa, lähinnä pieniruokaisia ja helppoja (kanat, angorakanit). Aiotaan kasvattaa oma ruoka, lisäksi kalastusta ja keräilyä. Lihaa ei syödä. Tuloja mm. käsitöistä, ehkä voitaisiin järjestää jotain kursseja kaupunkilaisille myös. Pienet menot ja koko aika käytettävissä elannon hankkimiseen niin eiköhän se kahdestaan onnistu ihan hyvin. Rahaa ei siis aiota käyttää kuin pakollisiin juttuihin (kuten kiinteistövero). Ylimääräinen ruoka voitaisiin myydä tai vaihtaa muihin tuotteisiin, kuten ulkomaisiin herkkuihin. Myöhemmin kun taidot karttuu, otetaan lisää eläimiä (vuohia, lampaita, ehkä kaksi hevosta auttamaan pelto- ja metsätöissä).
 
mahtavaa :-D
Jos se on omavaraistaloutta että rakentaa ensin kalliin sähkövoimalan. Niin voihan sitä rakentaa jonkun ison voimalan, ja myy sähköä kantaverkkoon. Helposti vähän isommasta voimalasta saa useamman tonnin tuloa kuussa. Voihan sitä vaikka osan Fortumista ostaa, ja elellä osingoilla. Vuokraa asunnosta vaikka osan alivuokralaiselle, ja elelee asuntotuloilla.
Jatketaanpa tästä:-D

Siirtomaksua ei tule ollenkaan:
Sähkön kuluttajasta aurinkoenergian tuottajaksi | Jutut | Kuningaskuluttaja | yle.fi
 

Yhteistyössä