Kokoomus haluaa panna työkykyiset sossupummit töihin.

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
kokoomusnuori
Ymmärrän Vapaavuoren huolen. Mun sukupolvi eli ysikyt luvulla syntyneet ovat saaneet periaatteessa kaiken; vapauden valita ja valita. Vaihtoehtoja on vaikka millä mitalla siihen verrattuna että hakee töitä. Kaikenlaisia tekosyitä ja parempaa tekemistä keksii jos haluaa!

Työnteon pitää olla kannattavampaa kuin kotona hengailu. Mutta ei mielestäni tukia pidä alentaa, sillä kyllä ihmisarvoisen elämän pitää olla mahdollinen myös "lusmuile".
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;28894148:
Kuinka yleistä tällaisen luulet olevan? Oli minullakin joskus parikymppisenä sellaisia opiskelukavereita, jotka kikkailivat Kelan, sossun ja työkkärin kanssa, mutta sitä vaihetta kesti pari vuotta. Toisaalta tänä aikana osa oli oikeasti opiskelijoita, osa puuhasteli jotain mediapajassa ja muissa nuorille tarkoitetuissa "kivoissa jutuissa". Eli nekin elämäntapatyöttömät kuitenkin tekivät jotain - esim. yksi niistä myöhemmin haki ja pääsi media-alan opintoihin, eli oli tuosta oikeiden töiden välttelystä jotain hyötyäkin, kun pääsi harrastamaan (ja samalla oppimaan ja harjoittelemaan) sinne mediapajalle :D
Minusta yksikin kotona lusmuilija on liikaa. Meillä ei ole varaa edes siihen. Ja aivan varmasti niitä on enemmän kuin yksi tai kaksi. Nämä tapaukset on saatava haarukkaan ja töihin.

Minäkin tunnen yhden joka elää vaimonsa pienillä tuloilla. Aikaisemmin selitykseksi on annettu että on hyvä kun toinen vanhempi on kotona kun lapsia on monta eikä ole kiva jos tarhapäivä venyy pitkäksi. No nyt kaikki lapset on koululaisia mutta edelleen tämä mies lojuu kotona osa-aika eläkkeellä. Koska eläke on vain osa-aikainen olisi tarkoitus olla töissä se toinen puoli. Sekin olisi parempi kuin ei töitä lainkaan mutta tämäpä hyväkäs ei siedä sitä että joku käskee häntä! VÅT?! Kai kaikilla on joku pomo joka määrää toiminnan suunnan?
 
"vieras"
[QUOTE="äiti kotona";28894268]Niin mullakin on semmonen tuntuma, että jotkut ei oikeen tajua, että työn tekeminen on kunniallista.

Mutta en missään nimessä halua kiusata sellaisia työttömiä, jotka tekevät parhaansa tai ovat yrittäneet jo vuosikymmen toisensa jälkeen.

Olisiko joku apuraha systeemi hyvä. Pitkäaikaistyötön voisi anoa apurahaa työttömyyskorvauksen päälle, jos osallistuu johonkin yleishyödylliseen vapaaehtoistoimintaan.[/QUOTE]

No kyllä jossain vikaa ja pahasti jos hakee töitä aktiivisesti kymmeniä vuosia eikä kuitenkaan saa töitä?!
Eikö ketään muuta ihmetytä tällainen? Kai siinä nyt sen ensimmäisen vuosikymmenen aikana jo voi alkaa harkitsemaan että pitäisikö vaihtaa alaa tai paikkakuntaa tai sekä että?
 
[QUOTE="vieras";28894364]Sekin olisi parempi kuin ei töitä lainkaan mutta tämäpä hyväkäs ei siedä sitä että joku käskee häntä! VÅT?! Kai kaikilla on joku pomo joka määrää toiminnan suunnan?[/QUOTE]

Ei suinkaan ole kaikilla työtä tekevillä pomoa, joka määrää toiminnan suunnan.
 
[QUOTE="vieras";28894364]Minusta yksikin kotona lusmuilija on liikaa. Meillä ei ole varaa edes siihen. Ja aivan varmasti niitä on enemmän kuin yksi tai kaksi. Nämä tapaukset on saatava haarukkaan ja töihin.

Minäkin tunnen yhden joka elää vaimonsa pienillä tuloilla. Aikaisemmin selitykseksi on annettu että on hyvä kun toinen vanhempi on kotona kun lapsia on monta eikä ole kiva jos tarhapäivä venyy pitkäksi. No nyt kaikki lapset on koululaisia mutta edelleen tämä mies lojuu kotona osa-aika eläkkeellä. Koska eläke on vain osa-aikainen olisi tarkoitus olla töissä se toinen puoli. Sekin olisi parempi kuin ei töitä lainkaan mutta tämäpä hyväkäs ei siedä sitä että joku käskee häntä! VÅT?! Kai kaikilla on joku pomo joka määrää toiminnan suunnan?[/QUOTE]

Niin no mikä on suurin ongelma tässä? Tuntemasi lusmu elää siis vaimonsa rahoilla. Miten tämä eroaa niistä naisista, jotka elävät miehensä rahoilla ja kutsuvat itseään "kotirouviksi"?

Ja ennen kaikkea: miten tämä rasittaa yhteiskuntaa, jos kerran rahoittaja on puoliso eikä vaikka sossu? Osa-aikaeläkkeeseen toki tulee raha Kelasta, mutta kai hän siihen on oikeutettu, jos se kerran on hänelle myönnetty.
 
  • Tykkää
Reactions: dipt
ymmm
Niitähän pitää sitten ottaa töihin, ilmoittaa vain työnvälitykseen, että haluaa palkata yhden sossupummin ja ottaa hänet töihin. Aina motkotusta, että toisten pitää työllistää ja keksiä työt heille ja itse sitten otetaan vain jotain omia sukulaisia töihin. Eihän nämä sossupummit sitten koskaan pääse työelämään.
 
äiti kot
[QUOTE="vieras";28894364]Minusta yksikin kotona lusmuilija on liikaa. Meillä ei ole varaa edes siihen. Ja aivan varmasti niitä on enemmän kuin yksi tai kaksi. Nämä tapaukset on saatava haarukkaan ja töihin.

Minäkin tunnen yhden joka elää vaimonsa pienillä tuloilla. Aikaisemmin selitykseksi on annettu että on hyvä kun toinen vanhempi on kotona kun lapsia on monta eikä ole kiva jos tarhapäivä venyy pitkäksi. No nyt kaikki lapset on koululaisia mutta edelleen tämä mies lojuu kotona osa-aika eläkkeellä. Koska eläke on vain osa-aikainen olisi tarkoitus olla töissä se toinen puoli. Sekin olisi parempi kuin ei töitä lainkaan mutta tämäpä hyväkäs ei siedä sitä että joku käskee häntä! VÅT?! Kai kaikilla on joku pomo joka määrää toiminnan suunnan?[/QUOTE]

Ei taida meillä vaan olla varaa metsästää
 
[QUOTE="heli";28894322]Tämä ei ehkä niin liity tähän - tai osin - mutta sanompa silti. Yleinen ilmapiiri on mennyt pahasti sellaiseen suuntaa että jokaisen pitäisi saada tehdä vain juuri sitä mitä haluaa, milloin haluaa jne. Mä ymmärrän että yksilönkorostuksessa on puolensa. Mutta nykyinen individualismin ihannointi menee välillä yli. Ei, tässä maailmassa ei aina voi tehdä vaan niitä asioita jotka tuntuvat mukavilta ja itselle sopivilta.

Luuletteko että kun sotien jälkeen Suomea rakennettiin että niistä ihmisistä tuntui kivalta tehdä sitä työtä? Ei todellakaan kaikista. Mutta se oli pärjäämisen vuoksi pakollista. Ja niinhän me sieltä nousimmekin. Niillä "uhrauksilla". Nyt puhutaan että maailma pitäisi muuttaa niin että yöllä kuppavatkin saisivat ne haluamansa palvelut silloin kuin heille sattuu olemaan sopivaa... jne. Näitä juttuja on paljon. Kouluissa opettajien aika menee siihen että jokaista kersaa pitäisi kohdella eritavoin, riippuen vähän miten kenenkin vanhempi haluaa pilttiään kasvatettavan...

Me elämme tässä maailmassa laumana. Ei se onnistu että jokaisessa tilanteessa hyysätään yksilöllisyyttä. Eirllaisuuden ymmärtäminen on tärkeää. Mutta niin on myös yhetisöön sopeutuminen, kompromissien tekeminen ja ymmärrys siitä että oma etu ei aina ole etusijalla.[/QUOTE]

Kun tämän yhteiskuntavastuun saisi ulottumaan myös firmoihin, niin se parantaisi tilannetta enemmän kuin uhrauksien vaatiminen (joiltain) ihmisiltä.
 
"äiti kotona"
Alkuperäinen kirjoittaja äiti kot;28894425:
Ei taida meillä vaan olla varaa metsästää
niitä kahta, mutta kun sinäkin nyt yhden tapauksen tiedät, niin olisiko aihetta perustaa. Tukitarpeenselvitysvirasto, jolle voisi tehdä tukitarpeenselvitysilmoituksen (vrt. ls-ilmo), ja sitten kävisi tantat kotikäynnillä haastattelemassa..
 
"vieras"
[QUOTE="äiti kotona";28894361]heli
Niin! Olen huomannut, että kouluissa puhutaan aivan liikaa oman itsensä löytämisestä ja itsensä toteuttamisesta, pitää miettiä mitä haluaisi tulevaisuudessa tehdä jne. Miten nuoria voidaan näin pahasti harhauttaa ja voisiko joku ope vastata, ettekö tosiaan opeta, että työtä pitää silti tehdä, vaikkei unelma-ammattiin pääsy onnistuisi.

Ei sillä, että tämä olisi koko kuva, mutta nuorten sopisi siistiä suunsa, he antavat monesti tosi huonon kuvan halustaan tehdä tämän yhteiskunnan eteen mitään. Siis käsittävätkö he edes, että yhteiskunta rakentuu yhteisyyteen.

Eivät vain työttömät ole individualisteja vaan töihinkin heitä on toki päässyt. Sellaisia, jotka tekevät vain itselleen. Ihan yhtä pahoja ovat.[/QUOTE]

Hyvin sanottu! :)
 
kokoomusnuori
[QUOTE="vieras";28894390]No kyllä jossain vikaa ja pahasti jos hakee töitä aktiivisesti kymmeniä vuosia eikä kuitenkaan saa töitä?!
Eikö ketään muuta ihmetytä tällainen? Kai siinä nyt sen ensimmäisen vuosikymmenen aikana jo voi alkaa harkitsemaan että pitäisikö vaihtaa alaa tai paikkakuntaa tai sekä että?[/QUOTE]

Korvien välissä se ongelma näille pitkäaikaistyöttömillä on. Ja niitä yhteiskunta hoitelee ja maksaa itsensä kipeäksi. Mt - ja päihdeongelmat maksavat enemmän kuin työttömyys, eikä niille ihmiset mitään voi. He eivät vain näytä "työkyvyttömiltä" mutta varmasti sitä ovat, jos haluja ei ole normaaliin työntekoon. "Hullu" ei näytä siltä välttämättä. Ja siis ehdottomasti he tarvitsevat ja ansaitsevat apua! He voivat näyttäytyä joidenkin silmissä sossupummeilta - vaikka oikeasti ovat psyykkisesti sairaita.
 
[QUOTE="äiti kotona";28894441]niitä kahta, mutta kun sinäkin nyt yhden tapauksen tiedät, niin olisiko aihetta perustaa. Tukitarpeenselvitysvirasto, jolle voisi tehdä tukitarpeenselvitysilmoituksen (vrt. ls-ilmo), ja sitten kävisi tantat kotikäynnillä haastattelemassa..[/QUOTE]

Mitä ne sitten siellä selvittäisivät? Kyllähän nykyisinkin sekä Kela että sossu selvittävät henkilön oikeuden tukeen. Perusteet määrää laki. Vaikea keksiä, mitä tämä uusi virasto sitten tekisi...
 
"äiti kotona"
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;28894430:
Kun tämän yhteiskuntavastuun saisi ulottumaan myös firmoihin, niin se parantaisi tilannetta enemmän kuin uhrauksien vaatiminen (joiltain) ihmisiltä.
No nimenomaan, tietäisin muutamankin työpaikan, jonka voisi vapauttaa oman maan kansalaisten haettavaksi sen sijaan, että tuodaan etelästä rattijuoppoja ja häiriköitä tänne alipalkalla hommiin.
 
ammattilainen
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;28894208:
Eivät nuo mainitut 12790 työpaikkaa tule jäämään ilman työntekijää. Se, että jokin työpaikka on avoinna vaikka tänään, ei suinkaan tarkoita sitä, että se ei kelpaisi kenellekään. Jos sama työpaikka on avoinna vielä viikon kuluttua, se ei tarkoita, etteikö kukaan ole hakenut. Joskus hakuaika voi olla vaikka kuukauden. Kaikkiin töihin katsos kun ei oteta ensimmäistä pipopäätä, joka soittaa, vaan rekrytointiprosessi voi olla hyvinkin pitkä.
Valitettavasti olet väärässä, tiedän tämän oman ammattini puolesta. Ongelma on rakenteellinen työttömyys, eli potentiaalisten työntekijöiden ja työpaikkojen kohtaanto ongelma. Se tarkoittaa että jollain toimialoilla on krooninen työvoimapula, mutta työntekijöitä ei löydetä - työttömyydestä huolimatta.

Klassinen esimerkki on siivoustyö. Suomessa on valtavasti kysyntää erityisesti suomea puhuvista siivoojista (joita useat asiakkaat toivovat), mutta jopa suomea taitamattomia tekijöitäkin on vaikea löytää. Toinen esimerkki on erilaiset myyntityöt ja sairaanhoitajat.

On totta että esimerkiksi sairaanhoitajaksi ei voi työllistyä ilman koulutusta ja myyntitykin persoonaa ei saa toivomalla. Silti esimerkiksi siivoustyö koulutetaan ja opetetaan työn ohessa ja aikaisempaa kokemustakaan ei tarvita. Samoin useat asiakaspalveluammatit marketin kassasta ravintolan tarjoilijaan/blokkariin.

Näihin töihin ei siis löydy tarpeeksi tekijöitä. Palkkaus ei ole monen mielestä tarpeeksi korkea, työ koetaan ehkä raskaaksi/epämiellyttäväksi ja työpaikka saattaa olla hakijan mielestä "väärällä paikkakunnalla". Totuus kuitenkin on, kuten Vapaavuori totesikin, se ettei Suomella ole varaa elättää tällaisia vapaamatkustajia. Terveen aikuisen tulee olla pakko tehdä töitä ja elättää itse itsensä. Tätä vastuuta ei saa, eikä pidä kaataa toisten työtätekevien harteille. Keppiä ja porkkanaa on kyllä kokeiltu, mutta ehkä aika tässä maailmantilanteessa vaatii entistäkin kovempia otteita, esim. työttömyyskorvauksen leikkaamisen muodossa.
 
"Eve"
No näillä ehdotuksilla varmaan saadaan ihmisten ajtukset pois esim. siitä, että rahaa syydetään esim. Kreikkaan.
On minusta väärin että autetaan ihmisiä (pankkiireja?) siellä ja oman maan heikompiosaisia kansalaisia halutaan laittaa yhä ahtaammalle.
Ja ntäs nämä veronkierrot, pimeät työt yms.? Eikö nämä vaatisi ennemmin korjausta.
Tulee kyllä vahva fiilis, että tällä halutaan vaan ihmisten tyytymättömyys kohdistaa jo köyhimpään osaan.
 
"heli"
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;28894430:
Kun tämän yhteiskuntavastuun saisi ulottumaan myös firmoihin, niin se parantaisi tilannetta enemmän kuin uhrauksien vaatiminen (joiltain) ihmisiltä.
Totta tuokin mutta...

Jos me vaan seistä toljotetaan ja toistetaan että firmojen pitää ottaa vastuu tai valtion pitää ottaa vastuu tai....niin sitä saa odottaa. Ihmisen on ihan itse otettava se lapio käteen. Aloitettava sieltä mihin itse pystyy. Se että joku muu "riistää" tai tekee väärin ei minusta oikeuta minua toimimaan niin. Ymmärtääköhän kukaan mitä ajan takaa?

Selventäisikö ehkä tämä, että olen kuullut ihan henkkoht tukien väärinkäyttäjän suusta että mitäs sitten vaikka käytänkin tukia väärin? Niinhän ne poliitikotkin ja yrityspamput tekee eikä sitä pidetä pahana. Ymmärrän kyllä pointin, ei siinä. Mutta jos joku muu tekee väärin, oikeuttaako se minut tekemään väärin?

Tässä tarvittaisiin yhteishenkeä. Yhteispeliä. Mutta eihän sitä tässä maailmassa ihannoida. Tässä ihannoidaan yksilöllisyytä ja jokaisen vapautta päättää omista tekemisistään niin kuin itselleen parhaaksi näkee.

...sitten unohdetaan että meidän yksi kantavista tukipilareista, ilmainen koulujärjestelmä, lyyhistyy pikkuhiljaa. Terveydenhuoltopalvelut rapistuu jne. Kohta ollaan tilanteessa että vain ne lapset saavat koulutuksen joiden vanhemmilla siihen on varaa. Sama terveydenhuollossa. Luokkayhteikunta palaa. Eikä tuosta voi syyttää pelkästään poliitikkoja tai isoja firmoja. Jokaisen pitää itsekin katsoa peiliin.
 
"äiti kotona"
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;28894469:
Mitä ne sitten siellä selvittäisivät? Kyllähän nykyisinkin sekä Kela että sossu selvittävät henkilön oikeuden tukeen. Perusteet määrää laki. Vaikea keksiä, mitä tämä uusi virasto sitten tekisi...
Sori Mörköäiti. :(

Tarkoitin tällä toki sitä, pieni kyttäily ja ilmiantomahdollisuus tekisivät hyvää isänmaalle. Tulisi sellasta yhteen hiileen puhaltamisen meininkiä. ;)

Niin eli tämä oli siis vitsi!
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;28894430:
Kun tämän yhteiskuntavastuun saisi ulottumaan myös firmoihin, niin se parantaisi tilannetta enemmän kuin uhrauksien vaatiminen (joiltain) ihmisiltä.
Punikkitauti on tuhonnut molemmat aivosolusi.:(
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;28894391:
Ei suinkaan ole kaikilla työtä tekevillä pomoa, joka määrää toiminnan suunnan.
Kuules, jopa ykstyisyrittäjä on markkinoiden renki. Ei kukaan voi tehdä aivan mitä huvittaa ja ajatella että kyllä siitä joku palkan maksaa, ts valtio näille lusmuille. Taitelijakin voi toki tuottaa minkälaista sontaa tahansa mutta jonkun pitää olla valmis niistä maksamaan muuten silläkään ei elä.
Joten kyllä jokaisella se "pomo" on jossakin muodossa vaikka se ei ihan niskaan hengitäkään.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;28894397:
Niin no mikä on suurin ongelma tässä? Tuntemasi lusmu elää siis vaimonsa rahoilla. Miten tämä eroaa niistä naisista, jotka elävät miehensä rahoilla ja kutsuvat itseään "kotirouviksi"?

Ja ennen kaikkea: miten tämä rasittaa yhteiskuntaa, jos kerran rahoittaja on puoliso eikä vaikka sossu? Osa-aikaeläkkeeseen toki tulee raha Kelasta, mutta kai hän siihen on oikeutettu, jos se kerran on hänelle myönnetty.
Pienituloinen ei pysty elättämään suurta perhettä ilman tukia. Vaimon palkka ei siis riitä kaikkiin pakollisiin menoihin. Ei vaikka mukaan lasketaan miehen minimaalinen eläke. Arvaa mistä sitä rahaa haetaan kun ei ole ruokarahaa tai pesukone menee rikki jne...
 
"vieras"
Korvien välissä se ongelma näille pitkäaikaistyöttömillä on. Ja niitä yhteiskunta hoitelee ja maksaa itsensä kipeäksi. Mt - ja päihdeongelmat maksavat enemmän kuin työttömyys, eikä niille ihmiset mitään voi. He eivät vain näytä "työkyvyttömiltä" mutta varmasti sitä ovat, jos haluja ei ole normaaliin työntekoon. "Hullu" ei näytä siltä välttämättä. Ja siis ehdottomasti he tarvitsevat ja ansaitsevat apua! He voivat näyttäytyä joidenkin silmissä sossupummeilta - vaikka oikeasti ovat psyykkisesti sairaita.
No onko nämä sairaat sitten sairaseläkkeellä vaiko työttömänä? Siinähän on vissi ero, ei ne voi komistaa molempia tilastoja.
 
työvoimapula
Valitettavasti olet väärässä, tiedän tämän oman ammattini puolesta. Ongelma on rakenteellinen työttömyys, eli potentiaalisten työntekijöiden ja työpaikkojen kohtaanto ongelma. Se tarkoittaa että jollain toimialoilla on krooninen työvoimapula, mutta työntekijöitä ei löydetä - työttömyydestä huolimatta.

Klassinen esimerkki on siivoustyö. Suomessa on valtavasti kysyntää erityisesti suomea puhuvista siivoojista (joita useat asiakkaat toivovat), mutta jopa suomea taitamattomia tekijöitäkin on vaikea löytää. Toinen esimerkki on erilaiset myyntityöt ja sairaanhoitajat.

On totta että esimerkiksi sairaanhoitajaksi ei voi työllistyä ilman koulutusta ja myyntitykin persoonaa ei saa toivomalla. Silti esimerkiksi siivoustyö koulutetaan ja opetetaan työn ohessa ja aikaisempaa kokemustakaan ei tarvita. Samoin useat asiakaspalveluammatit marketin kassasta ravintolan tarjoilijaan/blokkariin.

Näihin töihin ei siis löydy tarpeeksi tekijöitä. Palkkaus ei ole monen mielestä tarpeeksi korkea, työ koetaan ehkä raskaaksi/epämiellyttäväksi ja työpaikka saattaa olla hakijan mielestä "väärällä paikkakunnalla". Totuus kuitenkin on, kuten Vapaavuori totesikin, se ettei Suomella ole varaa elättää tällaisia vapaamatkustajia. Terveen aikuisen tulee olla pakko tehdä töitä ja elättää itse itsensä. Tätä vastuuta ei saa, eikä pidä kaataa toisten työtätekevien harteille. Keppiä ja porkkanaa on kyllä kokeiltu, mutta ehkä aika tässä maailmantilanteessa vaatii entistäkin kovempia otteita, esim. työttömyyskorvauksen leikkaamisen muodossa.
Asiaa!

Omalla alalla on ollut krooninen työvoimapula 80-luvun lopulta asti, pois lukien 90-luvun alun lama. Liian suuri osa ajasta menee työvoimapulan pähkäilyyn ja se on pois itse bisneksestä.

Kaikki työ ei vaan kelpaa, ollaan ennemmin sossun asiakkaina, ja tähän on saatava muutos ja mahdollisimman pian.
 
"vieras"
[QUOTE="Eve";28894487]No näillä ehdotuksilla varmaan saadaan ihmisten ajtukset pois esim. siitä, että rahaa syydetään esim. Kreikkaan.
On minusta väärin että autetaan ihmisiä (pankkiireja?) siellä ja oman maan heikompiosaisia kansalaisia halutaan laittaa yhä ahtaammalle.
Ja ntäs nämä veronkierrot, pimeät työt yms.? Eikö nämä vaatisi ennemmin korjausta.
Tulee kyllä vahva fiilis, että tällä halutaan vaan ihmisten tyytymättömyys kohdistaa jo köyhimpään osaan.[/QUOTE]

Läpä läpä, ei liity nyt mitenkään siihen, että meillä on maassa läjäpäin nuoria ihmisiä, joilla ei ole minkäänlaista työmoraalia, mutta samanaikaisesti kaikki, mitä halutaan, on saatava. Ei sellaiset rakenna maatamme tulevaisuudessa.
 

Yhteistyössä