juhlissa tarjottava kalakeitto

  • Viestiketjun aloittaja kysymys
  • Ensimmäinen viesti
"kkk"
Kuullota perunat ja sipulit voissa. Lisää vettä (ja suolaa+kalalientä tai keitä perkuujätteistä) juuri sen verran että ne peittyvät. Keitä perunoita siten, että ne ovat juuri kypsiä. Nakkaa joukkoon kalat ja kuohukerma ja kiehauta minuutti. Koristele tileillä.
 
"vieras"
Fenkoli on maanmainio ja hyvänmakuinen lisä kalakeittoon. Voisin ajatella myös lisääväni juhlavaan lohikeittoon creme fraichea norjalaiseen tapaan (kerman sijasta).
 
kotileipuri-
Itsekeitetty liemi, peruna, lohi, porkkana, kevät- ja ruohosipuli, persilja, koskenlaskija, kerma, maustepippuri. (varsiselleriä jos sattuu löytymään kaapista)

Kasvikset freesaan ensin.
Lopuksi laitan hetkeksi siirappista maalaisruislimppua muutaman viipaleen keiton päälle antamaan makua.

Jos tuntee vieraiden ruokamaun, yksi lemppareista bouillabaisse.
 
La Paset
Itse teen lohikeittoon kirkkaan liemen, johon lisään vain voita. Laitan runsaasti sipulia ja sipulinvarsia, porkkanalantteja, varhaisperunoita, suolaa, maustepippureita ja valmiin keiton päälle tuoretta tilliä. Jos kermaa aiot käyttää, ehdottomasti paras maku tulee oikeesta luomukermasta. Näin tehtiin jo ammoisina aikoina, kun ei noita muita "kermoja" ollut olemassakaan.
 
"vieras"
Vihannesten ja kalojen pitää olla tarpeeksi pieninä kuutioina keitossa. Ja kalakin pitää perata ruodottomaksi... Yksissä juhlissa lohikeittoon oli laitettu kalaa ruotoineen, siinä oli kiva etsiä niitä piikkejä :(
 
La Paset
[QUOTE="vieras";28666225]Vihannesten ja kalojen pitää olla tarpeeksi pieninä kuutioina keitossa. Ja kalakin pitää perata ruodottomaksi... Yksissä juhlissa lohikeittoon oli laitettu kalaa ruotoineen, siinä oli kiva etsiä niitä piikkejä :([/QUOTE]

Tää on totta. Multa jäi yks siikakeitto syömättä, kun kalaa ei oltu fileoitu kunnolla.
 

Yhteistyössä