typerät uskomukset pinoon!

  • Viestiketjun aloittaja "käpy"
  • Ensimmäinen viesti
"kuottarulla"
[QUOTE="vieras";28087124]mitä, häh? Eikö sitten???[/QUOTE]

No ei todellakaan :) Noiden oireiden ainoa tarkoitus on levittää sitä tautia uusiin isäntiin. Virus elää elimistössä tasan niin kauan, kunnes oma immuunipuolustus tappaa sen. Oksentaminen jne. voi tietysti helpottaa oloa, mut se ei lyhennä taudin kestoa mitenkään.
 
"Hmm"
[QUOTE="kuottarulla";28087204]No ei todellakaan :) Noiden oireiden ainoa tarkoitus on levittää sitä tautia uusiin isäntiin. Virus elää elimistössä tasan niin kauan, kunnes oma immuunipuolustus tappaa sen. Oksentaminen jne. voi tietysti helpottaa oloa, mut se ei lyhennä taudin kestoa mitenkään.[/QUOTE]

Hiukan mietityttää tämä. Ihan lastenlääkäri sanoi, että ripulin mukana taudinaiheuttaja poistuu elimistöstä. Siksi ripuliin ei kannata ottaa sitä ripulilääkettä.
 
[QUOTE="Hmm";28087315]Hiukan mietityttää tämä. Ihan lastenlääkäri sanoi, että ripulin mukana taudinaiheuttaja poistuu elimistöstä. Siksi ripuliin ei kannata ottaa sitä ripulilääkettä.[/QUOTE]

Bakteeriperäisessä taudissa ainakin pitää paikkansa, viruksesta en tiedä. Riippuu kai siitä missä se virus majailee ja kuinka nopeasti se lisääntyy, vaikuttaa ko mitenkään...? Ainakin taudin kovuus voi riippua siitä kuinka paljon virusta elimistöönsä saa.
 
[QUOTE="hmmm";28084431]Kaverini väitti että jos epäilee ruoan olevan pilalla, voi selvittää asian tarjoamalla sitä kissalle tai koiralle. Kissat ja koirat kun eivät syö pilaantunutta ruokaa.[/QUOTE]

Koirat ainaki saattaa syödä toisten eläinten ja ihmisten PASKAA joten tuohon testiin en määkään luottais :D
 
  • Tykkää
Reactions: Moraalinvartija
Mulle on myös väitetty että koira ei syö pilaantutta lihaa. Kyllä vaan meidän koirat on joka roadkillin kimppuun menossa. :x

Vauvaa pitää huudattaa niin tulee vahvat keuhkot. Tästä on itseasiassa tehty ihan tutkimus missä todettiin että pitkä ja toistuva huutaminen voi johtaa happivajeeseen.
 
"minsku"
[QUOTE="hmmm";28084431]Kaverini väitti että jos epäilee ruoan olevan pilalla, voi selvittää asian tarjoamalla sitä kissalle tai koiralle. Kissat ja koirat kun eivät syö pilaantunutta ruokaa.[/QUOTE]

Koirien kohdalla ei päde, mutta kissan kohdalla pitäisi päteä. Kissa ei ole raadonsyöjä. Syö vain tuoretta lihaa.
Kyllä minä joskus testaan kissoilla kelpaisko vielä niille. Himoitsevat tuoretta, raakaa lihaa. Vanhempaan eivät koske. Tosin tämä ei tarkoita, että liha olisi pilalla. se vain ei ole tuoretta. Sinäänsä siis turha testi.
 
"vieras"
[QUOTE="Hmm";28087315]Hiukan mietityttää tämä. Ihan lastenlääkäri sanoi, että ripulin mukana taudinaiheuttaja poistuu elimistöstä. Siksi ripuliin ei kannata ottaa sitä ripulilääkettä.[/QUOTE]

en tiiä sitten kumpi aiheutti se kun katoin nauhalta tappaja hai kosto(4) vai se kuin söin tomaatti juusto leivän.. pakko oli ottaa ripulilääke. Mahakuris ja pierasta ei uskaltanut! Muutama tunti vessa pieruja.
 
njoo
[QUOTE="minsku";28087966]Koirien kohdalla ei päde, mutta kissan kohdalla pitäisi päteä. Kissa ei ole raadonsyöjä. Syö vain tuoretta lihaa.
Kyllä minä joskus testaan kissoilla kelpaisko vielä niille. Himoitsevat tuoretta, raakaa lihaa. Vanhempaan eivät koske. Tosin tämä ei tarkoita, että liha olisi pilalla. se vain ei ole tuoretta. Sinäänsä siis turha testi.[/QUOTE]

joo meillä kisu toi näytille linnun jotla oli jo ötökät silmät syönny ja näytti lintu muutenki siltä että hetken on jo saanu maatua, kissa tyytyväisenä "Hei kattokaa mitä nappasin" ja sen jälkee alko vetää sitä poskeensa. että näin. (kissa on hyvin ravittu ja saalistaa ja syö tuoreempaakin.
 
näitähän löytyy
Mies toivoi tyttö lasta, koska "ovat helpompia kuin pojat"... - Ai luonne ei ratkaise?
Hän on myös vakuuttunut, että esim parsakaalia vain sanotaan terveelliseksi, koska muuten sitä ei kukaan söisi...
Ja tuputtaa mulle raskaana ollessa porkkanoita, että vauva ei saisi aikanaan silmälaseja. -Jos porkkanalla olisi oikeasti näköön ihmeitä tekeviä vaikutuksia, kellään ei olisi nytkään silmälaseja!
Anoppi ihastelee jotain lasten vaatetta ja toteaa sitten "ettei se poika tätä väriä pidä". -Alle kolme vee! Pitäähän se kun laittaa päälle!
Tätä kuulee hoettavan TOSI paljon: "Suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinen." -Vaan milläs todistat mitä se pomos on sulle kahden kesken satuillut! turha yhtä pätevästä sopimuksesta on itkeä, kun yht äkkiä ei muistakaan lupauksia joita ei ole paperilla.
 
"heh"
"Imettää ei saa pitkään, kun maito muuttuu sokeriksi ja pilaa lapsen hampaat."

Lapselle sanotaan: "Jos juo kahvia, niin tulee mustat hiukset."

Anoppi on äitinsä kanssa todella taikauskoisia: "Linnun lentäminen ikkunaan tietää kuolemaa." "Hampaiden tippuminen unessa tietää kuolemaa."
"Jos unessa joku on sairas, se tietää tämän vakavaa sairastumista. Eikä sairastumisesta saa puhua, koska sitten se ainakin toteutuu."
" Kuolleen mummonsa näkeminen unessa tietää huonoa. Yleensä omaa sairastumista." " Sairaalaan ei saa jättää mitään esim nenäliinaa roskikseen, koska se tietää paluuta sairaalaan."
"Veitsiä ei saa antaa lahjaksi, koska se tietää välien rikkoontumista."......
Ja oikeasti, täysin uskovat näihin!!
 
"Siru"
Kaveri väitti, että huumekoirat ovat riippuvaisia huumeista ja siksi etsivät ja löytävät ne.
Mitenhän on sitten rahaa tai hometta etsivän koirien laita...

Kissa osoittaa mieltään, ja koira näyttää syylliseltä...
Ei ne eläimet vain samalla tavalla ajattele ja ymmärrä, vaikka kuinka inhinmillistäisi!
 
"noh"
Alkuperäinen kirjoittaja päätön;28090350:
työnnä sukkapuikot pistorasian niin tunnet ja näet uuden kampauksen peilistä. :rolleyes:
Niin TUNNET, vaan et sinä näe sitä sähköä.
Sähkö oli ehkä huono esimerkki. Mutta uskotko vaikka radioaaltoihin? Vai näetkö sinä nekin...
 
[QUOTE="noh";28090364]Niin TUNNET, vaan et sinä näe sitä sähköä.
Sähkö oli ehkä huono esimerkki. Mutta uskotko vaikka radioaaltoihin? Vai näetkö sinä nekin...[/QUOTE]

kyllä sähkön näkee sinisinä kipinöina ja jos näitä sun esimerkkejä ei näe niin sitten löytyy mittalaitteet asian toteamiseksi.
mitään jumalantennia ei kuitenkaan markkinoilta löydy. :D
 
osallistun minäkin
Lapsena kuulin väitettävän, että koira jos saa pennut sukulaisensa kanssa menee seuraavakin pentue piloille. Olipa joku narttu lopetettu moisesta haureudesta...

Ja että kissa ja jänis voivat risteytyä Tämän muka todisti jonkun näkemä vähän tavallista pitkäkoipisempi (ja korvaisempi) kissa.

Kouluaikaan peloteltiin, että aivot voi jäätyä jos ei pidä pakkasella pipoa. Uskoipa joku hölmö tähän vielä paljon myöhemminkin....

Teininä kiersi vahva uskomus, että pillillä juotu kalja nousee paremmin päähän. Eikä jäätelö lihota, kun sen sisältämä energia menee sen lämmittämiseen.
 

Yhteistyössä