The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
Yleisin ihmissilmän (värikalvon) väri Suomessa on sininen. Tavallisin silmien väri maailmanlaajuisesti on ruskea

Suurimmalla osalla maapallon ihmisistä silmien väri on tumma- tai vaaleanruskea. Harvinaisempia maapallon mittakaavassa ovat vihreät ja siniset silmät, harmaat ovat niitäkin harvinaisemmat. Kaikkein harvinaisimmat silmien värit ovat vaaleanturkoosi ja violetti. Niitä esiintyy vain Pohjois-Euroopassa ja Itä-Euroopassa harvinaisina.

Ruskea silmien väri johtuu ensisijaisesti korkeasta melaniinin määrästä värikalvossa. Ruskea silmien väri on yleisin ihmisen silmien väreistä, ja on kytköksissä mustaan ja ruskeaan hiusten väriin. Kellertäviä silmiä esiintyy tyypillisimmin etelä-eurooppalaisilla ihmisillä. Kellertävät silmät ovat ruskean ja vihreän välimuoto, ja kytköksissä aina ruskeisiin hiuksiin, mutta vain harvoin mustiin ja vaaleisiin. Vihreä silmien väri johtuu keskitasoisista melaniinitasoista, ja on ilmeisesti kytköksissä ruskeaan, vaaleaan ja maantienharmaaseen hiusten väriin. Sinisissä silmissä värikalvon melaniinipitoisuus on matala ja ominaisuus on yleensä kytköksissä maantien harmaaseen, vaaleaan ja punaiseen hiustenväriin, mutta sinisilmäisyyttä esiintyy myös musta- ja ruskeahiuksisillakin harvinaisena. Harmaissa silmissä melaniinipitoisuus on kaikkein vähäisin, ja se on aina kytköksissä vaaleisiin hiuksiin.

Silmien väri – Wikipedia

:D
 
Eikös vastasyntyneillä ja pikkulapsilla oo aina siniset silmät, ja kahteen vuoteen mennessä ne joko jää siniseks tai muuttuu vihreeks/harmaaks tai muun väriseks. Ruskeet on muistaakseni aina ruskeet.
esikoisella oli heti ruskeat, keskimmäisen silmien väristä ei osannut sanoa, näyttivät tummansinisiltä mutta tuli ruskeat ja kuopuksella oli heti jotkut harmaansiniset
muistaakseni jotenkin noin :xmas:
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä