[QUOTE="vieras";27734813]Siksi, että käytän mieluummin omaa järkeäni ja tietämystäni asioista kuin teen elämästäni turhan hankalaa neuvolasta saadun monisivuisen hysterialistan takia.
Tiesittekö muuten, että ruokasuositukset ovat hyvin pitkälti kuntakohtaisia? Siinä missä pääkaupunkiseudun neuvoloissa lyödään käteen monisivuinen lista hysteerikkoäitien pään menoksi, monilla pienemmillä paikkakunnilla "kiellettyjen" ruokien listalle ovat päässeet lähinnä vakuumipakatut kalat ja lihat, pastöroimattomat maitotuotteet ja alkoholi.
Itse olen ajatellut syödä jouluruokia aikalailla normaaliin tapaan. Jälkiruokaparfait'eissa on raakaa kananmunaa, maksapateessa maksaa ja mikäli äitee tekee itse graavikalaa, maistan kyllä sitäkin jokusen palan. Tähän päivään mennessä en ole mistään edellä mainitusta sairastunut, joten tuskinpa sairastun tänäkään jouluna "
Kuule, kun et sinä edes huomaa oletko saanut aikaisemmin (siis ilman raskautta) listerilosin (ei juuri oireile) tai toksoplasmoosin> ei oireita tästäkään.. Tiedätkö että raaka kanamuna on isohko riski toisin kannalta? Jos siis olet tokso negatiivinen.
Ja tiesittekö, että suomalaisista synnytysiässä olevista naisista on n. 20%
toksonegatiivisia? Tiesitteko, että keski/etelä- Euroopassa sama luku on 80%? Ja monissa ko. maissa kaikki raskaana olevat testataan? Jos olet negatiivinen, testi otetaan useasti raskauden aikana, jotta lääkitys pystytään aloittamaan mahdollisimman nopeasti? Tokso voi aiheuttaa aika ikäviä juttuja sikiölle, mm sokeutumisen syntymän jälkeen..