Otatko lapselle influenssarokotetta?

  • Viestiketjun aloittaja "elsa"
  • Ensimmäinen viesti
1. Mikä ikäinen lapsi?
- 2-vuotias

2. Kuuluuko riskiryhmään?
- Ei

3. Jos otat miksi otat, jos et, miksi et ota?
- En ota lapselle influenssarokotetta. Otan lapselle vain ns välttämättömät rokotteet. En näe mitään syytä miksi tällainen flunssarokote pitäisi ottaa.
 
"aloittaja"
on hoidossa, astma
Meillä ikä ja riskiryhmäkin sama. Kauheasti mietityttää mikä olisi järkevintä, ottaa vai olla ottamatta. Tähän asti ollaan joka vuosi se otettu, mutta nyt jostain syystä mietityttää. Sitten kun kuulee näitä juttuja että lapsi on joutunut rajun influenssan takia teholle kun ei ole rokotettu, alan aina miettimään että pitäiskö ottaa vai ei... :/

Meillä astma ei ole kovin raju. Infektioiden aikana esiintyy lähinnä kovana yskänä, ei niinkään hengenahdistuksena.
 
lucifer
Alkuperäinen kirjoittaja pötyä;27476756:
Pötypuhetta tuo kohta 3. Ei liity rokotuksen ottamiseen.
no jos meillä on näin että ei sairasta niin vittuako se sulta on pois. tämä oli ihan meidän perheen ja meidän lapsen kohdalta kommentoitu juttu. en mielestäni sanonut että kukaan muukaan ei saisi rokottaa. meillä on vain huomattu että meidän lapsemme on pysynyt terveempänä kun ei olla rokotettu.
 
lucifer
[QUOTE="aloittaja";27476753]Meillä ikä ja riskiryhmäkin sama. Kauheasti mietityttää mikä olisi järkevintä, ottaa vai olla ottamatta. Tähän asti ollaan joka vuosi se otettu, mutta nyt jostain syystä mietityttää. Sitten kun kuulee näitä juttuja että lapsi on joutunut rajun influenssan takia teholle kun ei ole rokotettu, alan aina miettimään että pitäiskö ottaa vai ei... :/

Meillä astma ei ole kovin raju. Infektioiden aikana esiintyy lähinnä kovana yskänä, ei niinkään hengenahdistuksena.[/QUOTE]jokainen tekee ihan miltä tuntuu itsestään parhaalta.
 
pötyä
no jos meillä on näin että ei sairasta niin vittuako se sulta on pois. tämä oli ihan meidän perheen ja meidän lapsen kohdalta kommentoitu juttu. en mielestäni sanonut että kukaan muukaan ei saisi rokottaa. meillä on vain huomattu että meidän lapsemme on pysynyt terveempänä kun ei olla rokotettu.
Elä hermostu. En ole väittänytkään että olisit sanonut että kukaan mukaan ei saisi rokotetta. Mutta totuus on, että tuo influenssarokote ei vaikuta tavallisiin flunssiin, niiden yleisyyteen tai vähenemiseen. piste.
 
lucifer
[QUOTE="aloittaja";27476819]Joo toki näin, tässä sitä tulee vaan pohdittua asiota "ääneen" :)[/QUOTE]ite olen ollut ottamatta, olen oppinut kuuntelemaan lastani ja lisään tarvittaessa lääkkeitä ja saadaan pidettyä infektioastma hallinnassa näin. ja ennen kuin joku tulee piipittämään lääkemääristä ym paskasta, asiasta keskustellaan säännöllisesti lastenlääkärin kanssa ja hän on ollut tyytyväinen käytäntöön.
 
"äityli"
Norjassa pidettiin syyskuun alussa pohjoismainen rokotekonferenssi, johon myösTHL osallistui. Verkkomedian mukaan konferenssissa tuotiin esille, että tietyt rokotteet lisäävät kuolleisuutta:
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=4978

Osittainen luettelo influenssarokotteisiin liittyvistä tapauksista (vuodelta 2012), jotka ovat johtaneet korvauksiin Yhdysvaltain hallitukselta. Huomatkaa kuolleiden määrä.
http://drtenpenny.com/vaccine-court-jud ... -injuries/

Influenssarokotteet yhdistetty lisääntyneeseen riskiin sairastua Non-Hodgin lymfoomaan:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19011978

Cochranen tutkimuslaitoksen katsauksessa tutkittiin influenssarokotteiden tehoa terveillä aikuisilla vuosina 1966 - 2010. Tulos: jotta yksi ihminen välttyy influenssalta, pitää rokottaa 100 ihmistä. Tutkijat myös huomauttavat löytäneensä runsaasti todisteita tutkimustulosten manipuloinnista.
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1 ... 4/abstract

Cochranen tutkimuksessa influenssarokotteilla ei havaittu merkittävää hyötyä pikkulapsilla. " Inactivated vaccines in children aged two years or younger are not significantly more efficacious than placebo."
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1 ... 4/abstract

Cochranen tutkimuksessa ei myöskään voitu tehdä päätelmiä, että influenssarokotteet olisivat tehokkaita yli 65-vuotiaille.
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1 ... 3/abstract

Influenssarokotteet eivät myöskään toimi astmalapsilla. Päinvastoin, influenssarokotteen saaneilla lapsilla oli kolminkertainen riski sairaalahoitoon verrattuna lapsiin, jotka eivät saaneet influenssarokotetta:
http://phys.org/news161971715.html

Tutkimuksessa todettiin, että influenssarokotteesta saa suojan 1,5 ihmistä sadasta:
http://www.naturalnews.com/033998_influ ... eness.html

Vuosittaiset kausi-influenssarokotteet voivat heikentää luonnollista immuniteettia influenssaa vastaan:
http://therefusers.com/refusers-newsroo ... nce-daily/

Toistuvat influenssarokotukset lisäävät huomattavasti riskiä sairastua influenssaan vanhempana:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16409652

Kausi-influenssarokotteet ja Guillain-Barrén oireyhtymä:
http://www.thinktwice.com/gbs.pdf

Influenssarokotteet nostavat tulehdusmerkkiaineita:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15976761

Influenssarokotteet hyödyttömiä vanhuksilla:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20099441

Kausi-influenssarokotteet aiheuttavat poikkeavuuksia valtimoiden toimintaan:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17701480

Kausi-influenssarokotteet 2008-2009 lisäsivät riskiä sairastua sikainfluenssaan:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20386731
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20887210

Lisääntynyt influenssarokotteiden käyttö ei vähennä influenssasta johtuvia kuolemia:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16876293

Lisääntynyt influenssarokotekattavuus ei vähennä iäkkäämpien ihmisten influenssasta johtuvia kuolemia. Rokotteiden hyötyä on huomattavasti yliarvioitu:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15710788

Influenssarokotteet nostavat tulehdusarvoja raskaana olevilla naisilla ja tämä voi aiheuttaa raskausmyrkytyksiä ja keskosuutta:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21945263

Influenssarokotteet aiheuttavat Guillain-Barrén oireyhtymää:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17101939

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15562126

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12763480

Guillain-Barrén oireyhtymä ja rokotteet. Yhdysvalloissa suurin osa tautitapauksista liittyy influenssa- ja hepatiiti B-rokotteisiin:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19730016

Uusi kanadalainen tutkimus todistaa, että influenssarokotteet tekevät sairaaksi:
http://therefusers.com/refusers-newsroo ... dian-press

BMJ:ssä julkaistu tutkimus todistaa, että sikainfluenssarokotteet eivät vähentäneet kroonisista sairauksista kärsivien ihmisten sairaalahoitoja. Päinvastoin, rokotteet lisäsivät riskiä sairastua sikainfluenssaan (samoin kuin lisäsivät sairaalahoitoja) 1-7 päivän kuluessa rokotuksesta.
http://www.bmj.com/content/344/bmj.d7901
Kannattaa jättää ottamatta.
 
lucifer
Alkuperäinen kirjoittaja pötyä;27476829:
Elä hermostu. En ole väittänytkään että olisit sanonut että kukaan mukaan ei saisi rokotetta. Mutta totuus on, että tuo influenssarokote ei vaikuta tavallisiin flunssiin, niiden yleisyyteen tai vähenemiseen. piste.
missä väitettiin että vaikuttaisi?
 
lucifer
Alkuperäinen kirjoittaja pötyä;27476851:
Tässä kohdassa sanot itse näin:¨

3. pysyy terveempänä ilman rokotusta
ja siinä väitettiin että nimen omaan ei sairasta mitään ?!?!?!? siinä lukee " pysyy terveempänä ilman rokotusta" eli missään ei sanota etteikö sairastaisi flunssaa.
 
"aloittaja"
ite olen ollut ottamatta, olen oppinut kuuntelemaan lastani ja lisään tarvittaessa lääkkeitä ja saadaan pidettyä infektioastma hallinnassa näin. ja ennen kuin joku tulee piipittämään lääkemääristä ym paskasta, asiasta keskustellaan säännöllisesti lastenlääkärin kanssa ja hän on ollut tyytyväinen käytäntöön.
Onko teilläkin avaava ja hoitava astmalääke vain tarvittaessa käytössä?
Meillä on näin ja samalla tavalla minäkin "pelaan" noiden astmalääkkeiden kanssa, lisään tarpeen mukaan ja toisaalta jatkan tarpeen mukaan pidemmälle hoitavan lääkkeen antamista. Me ollaan kanssa tämä käytäntö sovittu ihan lääkärin kanssa.
 
lucifer
[QUOTE="aloittaja";27476864]Onko teilläkin avaava ja hoitava astmalääke vain tarvittaessa käytössä?
Meillä on näin ja samalla tavalla minäkin "pelaan" noiden astmalääkkeiden kanssa, lisään tarpeen mukaan ja toisaalta jatkan tarpeen mukaan pidemmälle hoitavan lääkkeen antamista. Me ollaan kanssa tämä käytäntö sovittu ihan lääkärin kanssa.[/QUOTE]meillä on flixotide aamuin illoin käytössä, määrää lisätään tarvittaessa. ventolinea käytetään tarpeen mukaan.
 
lucifer
Alkuperäinen kirjoittaja pötyä;27476869:
Pysyy terveempänä ilman rokoitetta, on yhtä kuin on sairaampi jos rokottaa, eikö totta?! Tämä on käytännön mahdottomuus. Kyse on sattumasta.
no meillä on joka kerta rokotuksen jälkeen saatu osasto jakso flunssan takia ja ilman rokotusta kyseistä jaksoa ei ole tarvinnut käydä.sattumaa.
 
"aloittaja"
meillä on flixotide aamuin illoin käytössä, määrää lisätään tarvittaessa. ventolinea käytetään tarpeen mukaan.
Ok. Saanko kysyä vielä, että onko teillä lapsella oireita muutoin kun flunssan aikaan? Meillä lopeteltiin jossain kohtaa tuota hoitavaa lääkettä kun ajateltiin että oireet pysyvät poissa silloin kun flunssaa ei ole, mutta nyt näyttää että näin ei ole. Alkaa yskiminen rasituksessa jne, joten meilläkin todennäköisesti aloitetaan tuo Flixotide päivittäiseksi uudelleen.

Onko teillä lapselle tehty vielä puhallustestejä tms, vai onko lääkityksset aloitettu aina oireen mukaisesti?
 
lucifer
[QUOTE="aloittaja";27476930]Ok. Saanko kysyä vielä, että onko teillä lapsella oireita muutoin kun flunssan aikaan? Meillä lopeteltiin jossain kohtaa tuota hoitavaa lääkettä kun ajateltiin että oireet pysyvät poissa silloin kun flunssaa ei ole, mutta nyt näyttää että näin ei ole. Alkaa yskiminen rasituksessa jne, joten meilläkin todennäköisesti aloitetaan tuo Flixotide päivittäiseksi uudelleen.

Onko teillä lapselle tehty vielä puhallustestejä tms, vai onko lääkityksset aloitettu aina oireen mukaisesti?[/QUOTE]ei varsinaisesti, mutta huomaa jos unohtaa antaa lääkkeen että alkaa niiskuttaa, ja yskimään helpommin. testejä ei ole tehty vain oireiden mukaan lääkkeet määrätty. tässä loppuvuoden aikan tehdään allergia testit.
 

Yhteistyössä