huuto.net kaupan purkaminen APUA!!!

  • Viestiketjun aloittaja tuutis
  • Ensimmäinen viesti
tuutis
No, nyt on sitten päästy siihen, että ostaja on ottanut yhteyttä sukulaiseen, joka on asianajaja. Sain kunnon lakivastauksen. Asianajaja vetoaa kauppalakiin 1987/355 (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1987/19870355). Ostajan mielestä olen heitä johdatellut törkeästi harhaan. Viestissä sanottiin sanatarkasti näin:
"Olet vaunujen myyjänä ollut tietoinen niiden tupakanhajusta, mutta jättänyt tämän asiantilan kertomatta ostajille. Viesteistäsi käy selvästi myös ilmi, että ainakin epäilet hajun alkuperää ja olet myös ollut selvillä sen vaikutuksesta vaunujen kuntoon. Kerrot jopa omista keinoistasi hajun poistamiseksi. Olet näin ollen myös ollut selvillä siitä, että kysymys on sellaisesta olennaisesta vaunujen kuntoa koskevasta seikasta, joka olisi pitänyt ostajalle kertoa viimeistäään siinä vaiheessa, kun kaupan ehdoista yksityiskohtaisesti sovittiin. Päinvastoin vakuutit vaunujen olevan uudenveroiset. "

a) En haistanut vaunuissa ollenkaan tupakan hajua. En myöskään peitteessä, joka vaunukopassa on ollut koko ajan ennen vaunujen kuljettamista Matkahuoltoon. Peite on tuossa nojatuolissa, ei pestynä, eikä siinä haise vieläkään tupakka. Miten ihmeessä olisin voinut laittaa tupakan hajusta myynti-ilmoitukseen?
b) Osasin epäillä hajun alkuperää, koska olen kaksi kertaa nähnyt isäni tulevan ulos autotallista tupakka kädessä. Mutta edelleenkin, vaunut tuotaessa meille kotiin, niiden ollessa täällä sisällä ja niitä pakatessani, en haistanut yhtään tupakkaa. Saanen vielä muistuttaa, että meillä ei sisällä tupakoida.
c) En ole omilla toimillani yrittäny poistaa vaunuista mitään hajua, koska en niissä mitään haistanutkaan. Näin ollen en ole myöskään viesteissäni mitään tuollaista edes kirjoittanut (saanen vielä sanoa, että tämä asianajaja on lukenut koko viestikeskustelumme, joka on myös itselläni tallessa).
d) Vakuutin vaunujen olevan uudenveroiset, koska ne olivat uudenveroiset. Kankaita ei oltu pesty pesukoneessa, joten ne olivat aivan uudenveroiset. Niissä ei ollut tahroja, kulumia, haalistumia tai muita käytönjälkiä. Takuutakin jäljellä puolitoista vuotta.

Nyt ostaja ei halua kaupan purkua, mutta haluaa, että kustannan heille kokonaan uuden kopan vaunuihin eli 200 euroa. Tekisi mieli muistuttaa, että koppahan ei ollut UUSI, vaikkakin uudenveroinen.

MUTTA, tuossa samaisessa kauppalaissa sanotaan näin:
66 §
Ostaja saa purkaa kaupan tai vaatia uutta toimitusta vain, jos hän voi palauttaa tavaran olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä.
Ostaja ei kuitenkaan menetä purkuoikeuttaan eikä oikeuttaan vaatia uutta toimitusta, jos:
1) tavara on tuhoutunut, kadonnut, huonontunut tai vähentynyt omien ominaisuuksiensa tai muun sellaisen seikan vuoksi, joka ei johdu ostajasta;
2) tavara on tuhoutunut, huonontunut tai vähentynyt sellaisen toimenpiteen vuoksi, joka on ollut välttämätön tavaran virheettömyyden tarkastamiseksi;
3) tavara on kokonaan tai osittain myyty edelleen tavanomaisessa järjestyksessä taikka ostaja on käyttänyt sitä edellytettyyn tarkoitukseen ennen kuin hän havaitsi sen virheen, jonka perusteella hän haluaa purkaa kaupan tai vaatia uutta toimitusta, ja ennen kuin hänen olisi pitänytkään sitä havaita; tai
4) kauppa puretaan oikeudellisen virheen vuoksi ja ostaja on lain mukaan menettänyt tavaran tai luopunut siitä.
Ostaja ei myöskään menetä purkuoikeuttaan eikä oikeuttaan vaatia uutta toimitusta, jos hän korvaa myyjälle tavaran huonontumisesta tai vähentymisestä johtuneen arvonalennuksen.

Niin. Ostaja on ottanut vaunut omaan käyttöönsä pessen niitä omien sanojensa mukaan niin kuin ne tulisivat heille itselleen käyttöön. Näin ollen en itse näe että "hän voi palauttaa tavaran olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä."
Tupakan haju on kuitenkin sellainen ongelma, että sen havaitsee heti. Siitä ilmoittaminen ja kaupan purun ehdottaminen ei ole ollut mikään este ostajalle, koska ongelma on sen laatuinen, että sen havaitsee heti tuotetta tarkastaessa eikä vasta käytössä.

Soitan huomenna toiselle asianajajalle ja kysyn neuvoa asiaan. Mitä mieltä te olette?
 
Tsemp
Voi ei kuinka älytön haloo. Huh, tuollaisia kun lukee, niin ei kyllä paljoa huvita Huuto.netissä kampetta myydä...

Ostaja on varmaan periaatteen ihminen, joka ei voi omasta mielestään enää perääntyä. Ylpeys kärsii.

Toivottavasti homma ratkeaa. Mun mielestä olet tehnyt osuutesi ja ylikin, ostaja on kohtuuton.
 
Inhottava kauppakumppani
Kuten edellinen kertoikin, ostaja on ylpeääkin ylpeämpi joka ei voi enää perääntyä ja homma mennyt hänen puoleltaan tosi likaiseksi. Vaunuthan ei ole enää edes uudenveroiset kun ostaja niille tehnyt vaikka mitä parin kuukauden aikana. Et ole mitenkään velvollinen kauppoja enää purkamaan, myymäsi tuotehan ei enää edes siinä kunnossa kun se oli ostajan sen ostaessa. Jos rupeaa vielä hankalammaksi, pyydä lähettämään vaunut takaisin omalla kustannuksellaan ja palautat huutosumman ostajalle takaisin. Sinun ei tarvitse postituskuluihin enää osallistua millään lailla. Tupakan hajun olisi kyllä havainnut sillä minuutilla kun otti vaunut käyttöönsä eikä vasta parin kuukauden kuluttua. Tupakanhaju häviää jo muutenkin parin kuukauden sisällä ja varsinkin kun ovat jo vaunuja pesseetkin.
 
tuutis
Itsellänikin on nyt vähän niin ja näin, myynkö huuto.netissä enää yhtään mitään. Mielestäni puolet uuden kopan hinnasta on hinnan alennusta ihan tarpeeksi.
Ihan omasta periaatteestani en ala 200 euroa maksamaan. Pahimmassa tapauksessa voin maksaa 165 euroa, kun miinustan toimituskulut, jotka alunperin maksoin omaan piikkiini. Aion myös vaatia, että koppa palautetaan minulle - ihan vain todisteeksi siitä, että se tosiaan haisee tupakalle! Todella outoa, että nyt sanovat ainoastaan kopan haisevan, kun aikaisemmin se oli, että kaikki osat haisevat. Samassa tilassa ne kaikki osat ovat olleet. No, ehkä istuinosa on ollut helpompi pestä, mutta ei siitäkään sitä kuomua saa pois....
Asia olisi ollut selvä kuin pläkki, jos ostaja olisi hajusta heti ilmoittanut. Olisivat saaneet ainakin puolet hinnasta takaisin tai olisin ollut valmis kaupan purkuun, ja olisin maksanut vielä palautuskulutkin! Hitsi vieköön, että tällainen tästä nyt sitten piti tulla :(
 
"vieras"
Ilmoitat niille yksinkertaisesti, että asia olisi pitänyt hoitaa aika päiviä sitten, sinusta vaunut ei haise ja hän on jo niitä pessyt eli et tee asialle mitään ja sillä selvä. Et jää jankkaamaan mitään tuollaisten kanssa. Vieköön sinut sitten oikeuteen jos haluaa, mutta he tulevat häviämään. Ja yksi nega ei merkkaa mitään niiden monien plussien joukossa. Eli unohdat nyt koko asian.
 
"jep"
ikävä juttu. molemmille. ovat ilmeisesti sikakalliit vaunut, jos palauttamisesta on puhe ja summa olisi 200. eli vaunujen hinta varmaan liiikkuu taivaissa. sikäli ymmärrän sitä ostajaa että tuossa tilanteessa olisi pitänyt ilmoittaa jos joku on polttanut vaunujen vieressä.

kurja juttu. Olen käynyt talossa jossa asui tupakoija ja talo ei mennyt sen takia kaupaksi. Muuten terve hyväkuntoinen halpa talo. tupakanhaju ei lähtenyt millään pois. sitä ei ostettu. emme ostaneet taloa samasta syystä.
 
"vieras"
Jos tarjosit noutoa niin sittenhän siihen sovelletaan tätä kauppalain kohtaa Jos ostaja on ennen kaupantekoa tarkastanut tavaran tai ilman hyväksyttävää syytä laiminlyönyt noudattaa myyjän kehotusta tarkastaa se, hän ei saa virheenä vedota seikkaan, joka hänen olisi pitänyt tarkastuksessa havaita, ellei myyjä ole menetellyt kunnianvastaisesti ja arvottomasti.

Mitä 2 momentissa säädetään, sovelletaan myös, kun ostajalla on ennen kaupantekoa ollut tilaisuus tarkastaa tavaraa koskeva näyte ja virhe koskee ominaisuutta, joka olisi ilmennyt näytteestä.


Eli ostaja olisi voinut tarkastaa tuotteen mutta ei halunnut eli ei voi enää valittaa.
 
"vieras"
Ostaja ei saa vedota tavaran virheeseen, ellei hän ilmoita virheestä myyjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän on havainnut virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita (reklamaatio).

Puolitoista kuukautta ei taida olla kohtuullinen aika.
 
"nora"
tupakanhaju lähtee kahdessa konepesussa pois,mulla on vuosien kokemus.Appiukko polttaa sisällä ja anoppi on ommellut lapsille vaatteita.Useamman kuukauden ovat vaatteet olleti siellä savussa ja haisevat todella voimakkaasti tupakalle pesemättöminä.2konepesua,jälkimmäisessä pesussa huuhteluaine,eikä enää haise.
 
"vieras"
Naurettava yritys kyllä ostajalta vedota lakiin kun 5 minuutin googlamisella selviää, että laki ei ole hänen puolellaan. Kerro siis, että et pura kauppaa etkä anna hinnanalennusta ja jätät asian nyt tähän. Voit vaikka siteerata tuota kauppalakia vielä.
 
"sarah"
voiko siitä vaunusta nyt sitten olla jotain terveydellistä haittaa vauvalle jos on kerran tekstilitkin useasti pesty.Oletteko miettineet,että useissa matkahuolloissa lastaustilojen läheisyydessä on kuskien tupakkapaikka.Joskus olen huomannut,että matkahuollon kautta tulevat tavarat haisevat tupakalle...
 
"vieras"
[QUOTE="sarah";25971876]voiko siitä vaunusta nyt sitten olla jotain terveydellistä haittaa vauvalle jos on kerran tekstilitkin useasti pesty.Oletteko miettineet,että useissa matkahuolloissa lastaustilojen läheisyydessä on kuskien tupakkapaikka.Joskus olen huomannut,että matkahuollon kautta tulevat tavarat haisevat tupakalle...[/QUOTE]

Ei ole vaunut matkahuollossa niin pitkään, että voisi haju tarttua niin pahasti ettei useassa pesussa lähde pois. Ostaja yrittää huijata. Pelottelee vielä jollain "asianajaja sukulaisella". Naurettavaa. Myyjän pitäisi sanoa vain suorat sanat.
 
tuutis
Asianajaja kirjoitti näin:
"Mikäli myyjä kuitenkin on huomautuksitta ryhtynyt ostajan kanssa neuvotteluihin virheen johdosta, hänen voidaan usein katsoa luopuneen vetoamasta siihen, että reklamaation on esitetty liian myöhään."
Itse ensin ehdotin kaupan purkua, mutta vedin ehdotukseni pois vedoten siihen, että vaunut eivät ole enää siinä samassa kunnossa, kun ne heille toimitin.
Asianajaja vetoaa myös siihen, että kauppalaissa ei ole määritelty aikaa päivinä, viikkoina tai kuukausina, mikä on tuo kohtuullinen aika.

Ostaja soitti minulle miltei samana päivänä saatuaan vaunut, ja kiitteli vaunuista. Soitti kysyäkseen takuukuittien perään. Viikko tuosta soitosta, sain viestin ostajalta, että vaunut haisevat, eikä haju lähde, vaikka ovat niitä pesseet ja tuulettaneet.

Myynti-ilmoituksessa on kyllä pelkkä nouto. Sain kuitenkin lisäkysymyksen yhdeltä toiselta huutajalta, joka kyseli, onnistuisiko toimitus Matkahuollon kautta. Tämä ostaja, joka nyt vaunut sai, voitti huutokilvan ja oletti automaattisesti, että tarjoan heillekin tätä Matkahuollon toimitusta - kuten typeränä tarjosinkin. Hälytyskelloni soivat jo siinä vaiheessa, kun ostaja soitti huudon voitettuaan, että haluaa toimituksen Matkahuollon kautta. Olin olettanut, että he pystyisivät vaunut noutamaan, koska eivät olleet asiasta erikseen kyselleet, kuten tämä toinen ostajaehdokas. Olisi pitänyt taas luottaa omaan vaistooni.
 
"vieras"
Asianajaja kirjoitti näin:
"Mikäli myyjä kuitenkin on huomautuksitta ryhtynyt ostajan kanssa neuvotteluihin virheen johdosta, hänen voidaan usein katsoa luopuneen vetoamasta siihen, että reklamaation on esitetty liian myöhään."
Itse ensin ehdotin kaupan purkua, mutta vedin ehdotukseni pois vedoten siihen, että vaunut eivät ole enää siinä samassa kunnossa, kun ne heille toimitin.
Asianajaja vetoaa myös siihen, että kauppalaissa ei ole määritelty aikaa päivinä, viikkoina tai kuukausina, mikä on tuo kohtuullinen aika.

Ostaja soitti minulle miltei samana päivänä saatuaan vaunut, ja kiitteli vaunuista. Soitti kysyäkseen takuukuittien perään. Viikko tuosta soitosta, sain viestin ostajalta, että vaunut haisevat, eikä haju lähde, vaikka ovat niitä pesseet ja tuulettaneet.

Myynti-ilmoituksessa on kyllä pelkkä nouto. Sain kuitenkin lisäkysymyksen yhdeltä toiselta huutajalta, joka kyseli, onnistuisiko toimitus Matkahuollon kautta. Tämä ostaja, joka nyt vaunut sai, voitti huutokilvan ja oletti automaattisesti, että tarjoan heillekin tätä Matkahuollon toimitusta - kuten typeränä tarjosinkin. Hälytyskelloni soivat jo siinä vaiheessa, kun ostaja soitti huudon voitettuaan, että haluaa toimituksen Matkahuollon kautta. Olin olettanut, että he pystyisivät vaunut noutamaan, koska eivät olleet asiasta erikseen kyselleet, kuten tämä toinen ostajaehdokas. Olisi pitänyt taas luottaa omaan vaistooni.
Jos ostaja on heti vaunut saatuaan soittanut ja ei ole hajusta mitään sanonut niin sitten voidaan kyllä katsoa, että ei ole ilmoittanut asiasta kohtuuajassa. Hajuhan olisi niissä ollut jo silloin jos se olisi sinun tekojesi takia niissä. Voithan tietysti soittaa vielä asianajajalle ja kysellä mitä on mieltä, mutta ostaja on kyllä tuossa aika heikoilla.
 
tuutis
[QUOTE="sarah";25971876]voiko siitä vaunusta nyt sitten olla jotain terveydellistä haittaa vauvalle jos on kerran tekstilitkin useasti pesty.Oletteko miettineet,että useissa matkahuolloissa lastaustilojen läheisyydessä on kuskien tupakkapaikka.Joskus olen huomannut,että matkahuollon kautta tulevat tavarat haisevat tupakalle...[/QUOTE]

Meidän vauvalle ainakin on. Meidän pojalla on herkkä atooppinen iho. Tässä talvella jouduin vaihtamaan kaikki pesuaineet täysin hajusteettomiin, koska poika sai koko kroppansa täyteen tulipunaisia läiskiä, jotka sittemmin muuttuivat kuiviksi. Se oli kamalaa katsella, kun poika yritti yöllä mennä nukkumaan, ja punaiset läiskät eivät varmana olleet kivoja :( Kun vaihdoin kaikki hajusteettomiin, ongelmaa ei enää tullut.
Kun meidän vanhempien lakanat pestiin vielä hajustetuilla pesuaineilla, pahimpana aikana poika ei voinut maata meidän sängyssä ilman, että olisi saanut näitä punaisia läikkiä kohtiin, jotka meidän lakanoihin koskivat (paljaat kädet, niska ja jalat. Naamaan tai päänahkaan ei saanut).
 
"vieras"
Jos myynti-ilmoituksessa lukee nouto niin silloinhan hänellä on ollut tilaisuus tarkistaa tavaran kunto ja ei ole sitä tilaisuutta käyttänyt. Ja tosiaan kohtuullista aikaa ei määritellä laissa, mutta puolitoista kuukautta on pitkä aika varsinkin jos hän on heti soittanut perään ja sanonut kaiken olevan kunnossa. Ei hän mitenkään pysty todistamaan, että haju on ollut tuotteessa jo silloin kun hän sen sai jos on asiasta valittanut vasta yli kuukauden jälkeen. Siinä ajassahan hän olisi jo ehtinyt ihan itse saamaan hajun aikaiseksi. Ja tosiaan hinnanalennus ei huutokaupassa käytetyissä tavaroissa ole voimassa eli ainoa vaihtoehto olisi sitten kaupan purku ja sitä he eivät tule saamaan.
 
"vieras"
Aika hassua tuo jos todella on niin, että myyjä ei voi sanoa valituksen tulleen liian myöhään jos on neuvotellut ostajan kanssa. Eli ei saisi hyvin käytöstapojen mukaan neuvotella ja keskustella ja kysellä tarkemmin vaan hetikö pitäisi olla oikeuteen viemässä asiaa?
 
Teet nyt lopun tuolle
Miksi huutokaupassa, käytetyillä tavaroilla, ei hinnanalennus ole voimassa?
Sitä ei ole velvollinen käyttämään. Saathan antaa vaunut ostajalle vaikka ilmaiseksi sitä ei kukaan kiellä. Olet omalta osaltasi kaiken tarvittava tehnyt ja koita unohtaa koko asia. Mitä enemmän vastailet ja ehdottelet ties mitä, saa ostaja tuulta alleen pitkittää ja uhkailla sitten vaikka millä. Nyt teet kerralla selväksi että asia on sinun puolelta loppuun käsitelty ja et enää vastaa tuulesta temmattuihin asianajaja uhkailuihin joihin ei edes ole mitään perustetta. Hyvää kevättä sinulle kuitenkin ja jatka toki huutis kauppoja. Yksi lahopää ostaja saa hyviä myyjiä sieltä ajaa pois :)
 
"vieras"
Sitä ei ole velvollinen käyttämään. Saathan antaa vaunut ostajalle vaikka ilmaiseksi sitä ei kukaan kiellä. Olet omalta osaltasi kaiken tarvittava tehnyt ja koita unohtaa koko asia. Mitä enemmän vastailet ja ehdottelet ties mitä, saa ostaja tuulta alleen pitkittää ja uhkailla sitten vaikka millä. Nyt teet kerralla selväksi että asia on sinun puolelta loppuun käsitelty ja et enää vastaa tuulesta temmattuihin asianajaja uhkailuihin joihin ei edes ole mitään perustetta. Hyvää kevättä sinulle kuitenkin ja jatka toki huutis kauppoja. Yksi lahopää ostaja saa hyviä myyjiä sieltä ajaa pois :)
Nin, kirjoitin epäselvästi eli tietysti hinnanalennuksen saa antaa jos haluaa. Mutta mikään ei siihen velvoita. Ostaja ei voi hinnanalennusta vaatia. Ja minä en sitä tässä tapauksessa vapaaehtoisesti antaisi myöskään. Samaa mieltä tämän kirjoittajan kanssa eli nyt jätät asiat taaksesi ja kerrot ostajalle, että se on nyt tällä selvä.
 

Yhteistyössä