Osso buco, spagetti ja italialainen maalaisleipä. Ohjeet tulee vähä myöhemmin.
Uploaded with
ImageShack.us
Osso buco (ohje vähän muunneltu)
porsaan uuniliha (pitääs oikiasti olla esim. naudanpotkaa mutta ei sitä saanu!)
2 rkl vehnäjauhoja
1 iso sipuli
1 iso porkkana
1 sellerin varsi
puolet punaista paprikaa
4 valkosipulinkynttä
2,5 dl valkoviiniä
2 dl lihalientä (esim. fondista) mä tein häränlihafondista
1 tlk tomaattimurskaa yrteillä
4 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
basilikaa
timjamia
rypsiöljyä
Reseptin valmistusohjeet
Leikkaa lihasta sopivia paloja jättäen luut pois. Pyörittele potkat huolellisesti jauhoissa.
Iso pannu ja öljyä. Paista lihat nätin ruskeiksi ja siirrä sivuun. Heitä valurautapataan (mä käytin teflonkattilaa) reiluiksi paloiksi leikatut sipuli, porkkana, selleri, paprikat ja murskatut valkosipulinkynnet. Freesaa vihanneksia hetki.
Pyöräytä viini pannulla ja lurauta pataan. Anna vihannesten pehmentyä hetki. Kaada sitten tölkkitomaatit pataan. Mausta sokerilla, viinietikalla, basilikalla ja timjamilla.
Laita myös lihat pataan ja lihaliemi. Hauduta kannen vähintään tunti. Maistele ja mausta rohkeasti.
Keitä lisäkkeeksi spagettia.
Leipä muuten tämä, mutta jätin pois oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit enkä tehny ohuita suikaleita vaan leviempiä paloja.
Reseptit > ruokaohje: Pro Ciabatta eli italialainen maalaisleipä - Kotikokki.net