Nyt täytyy laittaa ajoissa. Viikonloppuna on tulossa vieraita. Äitini ja anoppi samalla kertaa kylään koko viikonlopuksi. :headwall:
Pinaatti-tatti-ravioleja ja paistettuja mustatorvisieniä
Tämä ruokahaaste mennään nyt niillä aineksilla mitä kaapista löytyy. Sieniä tässä huushollissa on yllin kyllin. Sienestys on sairaus - yhä kymmeniä litroja sieniä syömättä viime satokaudelta
Niitä oli nyt hyvä käyttää, italialaisethan ovat sienten ystäviä.
Pastataikina:
200 g durum-jauhoja
2 munaa
pari ruokalusikallista vettä
pari tl ruokäöljyä
noin puoli tl suolaa
Sekoitin jauhot ja suolan. Tein jauhoista keon ja sen keskelle kolon. Sitten siihen rikoin munat. Aloin pikkuhiljaa tuomaan jauhoja keskelle. Sekoitin taikinan ja lisäsin öljyn ja tarpeen mukaan vettä. Vaivasin taikinaa noin 10 minuuttia. Oli hyvä purkaa kaikki patoumat ja jännitykset hartioista. Helpommin taikinan teko kävisi yleiskoneella. Mikä siinä muuten on, että konetta ei viitsi ottaa kaapista vaikka se nopeuttaisi hommia huomattavasti? Taikina lepäsi jääkaapissa tunnin verran kelmuun käärittynä.
Taikinan teosta vaihekuvia:
Täyte:
250 g raejuustoa (Ricotta olisi autenttisempaa)
2 rkl creme fraichea
2 rkl Pecorino-raastetta
paketti tuoretta pinaattia
valkopippuria, muskottia
voita
oliiviöljyä
salottisipulia
reilu kourallinen kuivattuja tatteja (pari tuntia liotetaan vedessä)
suolaa, mustapippuria maun mukaan
Laitoin kulhoon raejuuston, creme fraichen ja Pecorinon. Hienonsin pienemmäksi lusikalla painellen. Paistoin kuumalla pannulla voissa ja oliiviöljyssä, hyvin pestyn ja valutetun pinaatin. Maustoin muskotilla ja valkopippurilla. Paistamisen jälkeen valutin pinaattia vielä hetken paperin päällä, jotta sain ylimääräiset rasvat pois. Hienonsin pinaattia hieman ja laitoin sen juustoseokseen. Sitten paistoin sipulin oliiviöljyssä ja voissa. Hetken päästä lisäsin tatit (vähän hienonnettuna.) Sipuli-tattiseos juustoseokseen. Sitten hyvä sekoitus ja maustaminen suolalla ja pippurilla.
Kaulitsin pastan isoksi levyksi ja voitelin sen munalla. Laitoin lusikallisen täytettä säännöllisin välein puoleen levystä. Sitten käänsin toisen puolen kanneksi ja painelin sen tiukasti kiinni täytteen ympärille niin, ettei täytteeseen jäänyt kauhiasti ilmaa. Leikkasin palat taikinapyörällä ravioileiksi. Jätin odottamaan keittämistä leivinpaperin päälle ja muovipussin sisälle. (Keittämiseen vettä ja suolaa, kypsennysaika 3 min. Keitetään 4-5 kerrallaan.)
Lisää vaihekuvia:
Kastike:
voita
oliiviöljyä
salottisipulia
mustatorvisieniä (kuivattuja liotettuna)
persiljaa
pippuria, suolaa
lisää voita
Kattilaan voita ja oliiviöljyä. Siihen salottisipulisilppu ja mustatorvisienet paistumaan. Kun ne olivat kypsiä, lisäsin persiljan ja pippurin sekä suolan. Sitten vielä reilusti voita ja se sai sulaa kastikkeeksi. Sitten keitin raviolit ja kasasin annoksen. 4-5 raviolia, pari lusikallista torvisieniä, sitten Pecorino-raastetta ja nam! Hyvää tuli. Voi oli Se juttu. Ilman sitä maku ei ole yhtä hyvä. (olis sen kuvankin voinut ottaa muualla kuin leikkuupöydällä, noh, toivottavasti tausta ei häiritse.
)