Katsoiko kukaan tuota Ykkösdokumenttia Terveys lautasella?

Keittiönoita
Riippuu keneltä kysyy. Aspartaami oli niiden tutkimusten, joiden rahoittajina oli aspartaamin valmistajat, mukaan täysin turvallinen. Riippumattomien tutkimusten mukaan taas aspartaami ei ollut turvallinen.
 
Keittiönoita
No tästä voi kyllä jotain johtopäätöksiä vetää :whistle:
Tosta ohjelmasta jäi kyllä paljon vastaamattomia kysymyksiä. Pitkä ohjelma, paljon asiaa, mutta pintaraapaisu vaan moneen. Mua jäi vaivaamaan yhden asiantuntijan näkemys elintarvikkeiden myrkkyjäämistä... siis se, missä nainen sanoi, että riski on pieni, jos lautasella on jäämiä sisältäviä perunoita ja ilman jäämiä olevia porkkanoita ja salaattia. Mistä tavallinen kuluttaja - tai se täti - tietää, onko sen kuluttajan lautasella myös myrkkyjäämiä sisältäviä porkkanoita ja salaattia? Vai onko EU-alueella kaikki porkkanat ja salaatit ilman jäämiä? Nuo kun ei lue edes pakkausselosteissa.
 
"japi"
Pitää valita se vähiten myrkytetty vaihtoehto. Eli mahdollisuuksien mukaan välttelee eineksiä ja muita tuotteita joissa on paljon lisäaineita. Toki kaikissa kasveissa on varmaankin nykyään ympäristömyrkkjä, torjunta-ainejäämiä, lannoitejäämiä ym., mutta ei kannata ehdoin tahdoin vetää myrkkyjä kitusiinsa. Sitä paitsi itse valmistettu ruoka on myös paremman makuista.
 
Keittiönoita
[QUOTE="japi";23242278]Pitää valita se vähiten myrkytetty vaihtoehto. Eli mahdollisuuksien mukaan välttelee eineksiä ja muita tuotteita joissa on paljon lisäaineita. Toki kaikissa kasveissa on varmaankin nykyään ympäristömyrkkjä, torjunta-ainejäämiä, lannoitejäämiä ym., mutta ei kannata ehdoin tahdoin vetää myrkkyjä kitusiinsa. Sitä paitsi itse valmistettu ruoka on myös paremman makuista.[/QUOTE]
Noinhan se on, mutta silti mun mielestä sen tädin selitys tuolta osin ontui. Olisi edes sanonut, että jos ne porkkanat ja salaatti on itse kasvatettuja, niin sitten jäämäpitoisuus on vähäisempi.
 
"mummu"
Ihan tuttua asiaa ja hyvin esitetty. Kerrottiin jopa siitä destillbene- vaivasta, joka teki tyttölapsista lapsettomia, kun äiti oli saanut kyseistä lääkettä odotusaikana... Moni ei kai ole siitä kuullutkaan, mutta muistlukeneeni kauan sitten siitä muualta, kuin netistä:)
http://koti.utanet.fi/~paula/xyz/18022011.htm
Kelaa tuolta taaksepäin, mut se ohjelma tosiaan oli paljon parempi!
 
Katsoin...sen mitä siitä selkoa sai. Ylen ohjelmia on ärsyttävä katsoa ku puolet teksteistä puuttuu. :mad:

Jännä juttu, että kaikenmaailman kemikaaleja saa käyttää vaikkei niitä ois kunnolla tutkittu, ja sit yritetään ihmisiä kieltää käyttämästä yrttejä, perustuen ilm. siihe ettei niitä oo riittävästi tutkittu. :mad:
 
1 merkki
Tässä siitä yhdestä destillbenestä jotakin:
http://en.wikipedia.org/wiki/Diethylstilbestrol

Orion, ne haluaa tehdä aina kaikesta lääkkeitä ja myydä ne sit annoksina. Muuten ei business pyöri. Patenttimaksuistahan ne voitot tulee aina osakkeenomistajille eikä muulla oikeastaan ole mitään väliä....
 
bling
Katsoin...sen mitä siitä selkoa sai. Ylen ohjelmia on ärsyttävä katsoa ku puolet teksteistä puuttuu. :mad:

Jännä juttu, että kaikenmaailman kemikaaleja saa käyttää vaikkei niitä ois kunnolla tutkittu, ja sit yritetään ihmisiä kieltää käyttämästä yrttejä, perustuen ilm. siihe ettei niitä oo riittävästi tutkittu. :mad:
Kyl meillä oli kaikki tekstit paikoillaan. Pitäskö buutata dikipoksi. Oli kyl aika ajatuksie herättävä dokumentti. Vaikka hieman jäi epäilys, että journalismi olisi ollut MOT-tasoa, jossa irrallisisista osatotuuksista maalataan shokeraavan ruma kuva ilman huolta todellisuudesta.

Ykkösdokumentti

Tuo 'riittävästi tutkittu' on vähän vaikea aineksilla, joiden vaikutukset voivat näkyä vasta seuraavassa sukupolvessa kymmenien vuosien kuluttua.

En tiedä oliko dokkari hieman vanha vai oliko tieto jätetty tarkoituksellavahingossa pois, mutta tuo BPA tulee kielletyksi EU:ssa.
Bisfenoli-A – Wikipedia

Jo nyt tuttipulloja myydään ilman BPA:ta
Lastentarvike Baby Style Oy - Avent Airflex Tuttipullo 125ml 2kpl, BPA-vapaa
 
Kannattaa katsoa!
"Esimerkkeinä käytetään muun muassa aspartaamia ja bisfenoli-A:ta. Bisfenoli-A on syöpää aiheuttava muoviyhdiste, jota käytetään mm. tuttipulloissa ja joka aiotaan kieltää EU:ssa tänä keväänä."

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/dokumentit/ykkosdokumentti-terveys-lautasella
 
joo, tallensin
Terveys lautasella
(Health is in our plate)
WHO:n mukaan mm. syöpä ja leukemia yleistyvät erityisesti länsimaissa, mikä on ravinnon vaikutus terveyteemme? Syömmekö itsemme sairaiksi?
su 27.2.2011
> YLE Areenassa 29.3. asti
 

Yhteistyössä