[QUOTE="a a a";22465689]Hei kun täällä kerta on sämpyläntekijöitä niin antakaahan joku hyvä ohje kiitos
[/QUOTE]
Minä leivon harvoin ohjeen kanssa, mutta ainakin näin voisi kokeilla:
- puolisen litraa nestettä.
- klöntti hiivaa.
- siirappia loraus.
- pikkuisen suolaa.
- kolmasosa purkkia valkosipulitahnaa.
- pari desiä spelttiä.
- jauhoja niin paljon että taikinasta tulee sopivan kova.
- ihan vikana 1-2 desiä neitsytoliiviöljyä.
Valkosipulitahnan sijaan voi laittaa myös esim porkkanraaastetta tai edellisen päivän iltapuuron tai perunamuusin jämät. (Taikinasta tulee silloin tiiviimpi eli kannataa alustaa pidempään ja kohottaa hyvin)
Tosi paljon meillä pidetään myös oliiviciabatoista mutta niiden leipominen isompi homma (pitää tehdä taikina jo edellisenä iltana jääkaappiin nousemaan)