Mitä teillä leivotaan eniten?

  • Viestiketjun aloittaja "a a a"
  • Ensimmäinen viesti
[QUOTE="a a a";22465689]Hei kun täällä kerta on sämpyläntekijöitä niin antakaahan joku hyvä ohje kiitos :D[/QUOTE]

Minä leivon harvoin ohjeen kanssa, mutta ainakin näin voisi kokeilla:

- puolisen litraa nestettä.
- klöntti hiivaa.
- siirappia loraus.
- pikkuisen suolaa.
- kolmasosa purkkia valkosipulitahnaa.
- pari desiä spelttiä.
- jauhoja niin paljon että taikinasta tulee sopivan kova.
- ihan vikana 1-2 desiä neitsytoliiviöljyä.

Valkosipulitahnan sijaan voi laittaa myös esim porkkanraaastetta tai edellisen päivän iltapuuron tai perunamuusin jämät. (Taikinasta tulee silloin tiiviimpi eli kannataa alustaa pidempään ja kohottaa hyvin)

Tosi paljon meillä pidetään myös oliiviciabatoista mutta niiden leipominen isompi homma (pitää tehdä taikina jo edellisenä iltana jääkaappiin nousemaan)
 
Kiitos mummeliisa, mä ainaki kokeilen noita sämpylöitä :heart: OIsko sulla muuten jotain hyväksi todettua leipäohjetta mihin tehdään leipäjuuri? Ei ruisleipää eikä ihan vaaleeta mutta jotain siltä väliltä :D
 
Viimeksi muokattu:
Alkuperäinen kirjoittaja hömppö;22465767:
Kiitos mummeliisa, mä ainaki kokeilen noita sämpylöitä :heart: OIsko sulla muuten jotain hyväksi todettua leipäohjetta mihin tehdään leipäjuuri? Ei ruisleipää eikä ihan vaaleeta mutta jotain siltä väliltä :D
Juurileipään vähemmän hiivaa kuin muuten.
Muuten tekisin ihan vain samalla ohjeella eli vettä, jauhoja, hiivaa, siirappia, suolaa.
Vaihtelua saa jauhoja vaihtelemalla ja meillä kun spelttiä riittää (isä alkoi eläkepäivillään hobbyviljelemään sitä vanhempiensa vanhalla kotitilalla) niin tuppaan tunkemaan sitä liki jokaiseen leivontaan.
 
"hmmm"
Pitsaa varmaan noin 1krt/1kk.
Korvapuusteja noin 1krt/2kk.
Pipareita noin 5krt/1v (tietty kaikki kerrat siinä joulun alla ;-).
Joulutorttuja noin 2krt/1v (samoin vain joulun alla).
Täytekakkuja noin 5krt/1v (aina kun on juhlan aihetta).
Hmmm, eipä taideta muuta leipoakaan. Enemmän touhutaan keittiössä ruuanlaiton/puuronkeiton parissa.
 
Juurileipään vähemmän hiivaa kuin muuten.
Muuten tekisin ihan vain samalla ohjeella eli vettä, jauhoja, hiivaa, siirappia, suolaa.
Vaihtelua saa jauhoja vaihtelemalla ja meillä kun spelttiä riittää (isä alkoi eläkepäivillään hobbyviljelemään sitä vanhempiensa vanhalla kotitilalla) niin tuppaan tunkemaan sitä liki jokaiseen leivontaan.
Pitääpä joskus kokeilla!
 
Lakritsikinuskileivoksia ja siihen päälle aina väsään jonkun kivan koristeen, viimeksi oli muutaman sentin korkuisia haamuja. Kinuskikissan ohjeella kummatkin.
Ja dallaspullia leivon nyt kanssa aika useesti. Miehen mukaan parempia kuin kaupan, mutta itse en tiedä kun en voi vehnää syödä. Leivon siis aina muille enkä juuri koskaan edes maista leipomuksiani.
 
"Anne"
Sämpylöitä tai muffinseja :p
Sama meillä. Jonkun verran tulee tehtyä iltapalaksi myös suolasia piirakoita, viimeksi sunnuntaina tein broileripiirakan täytekakun tilalle kun meidän isi ei tykkää kakuista niin tiesin et tuo voittaa hänen mielestään kakut mennen tullen.
Setsuurilimppua tulee kans jonkun verran tehtyä kun koko perhe tykkää siitä ja on tosi helppo ohje vaikka taikinan kohotuksen ym meneekin joku tunti aikaa.
 
Anne jatkaa
Maukkaita sämpylöitä tulee myös kun pistää taikinaan mukaan juustoraastetta. Meidän perheen lemppareita taitaakin olla juustosämpylät. Jauhot laitankin sit aina sen mukaan et mitä kaapista löytyy... vaihdellen leseitä, puurohiutaleita, grahamjauhoa ym.
 
leipurii A
Juurileipään vähemmän hiivaa kuin muuten.
Muuten tekisin ihan vain samalla ohjeella eli vettä, jauhoja, hiivaa, siirappia, suolaa.
Vaihtelua saa jauhoja vaihtelemalla ja meillä kun spelttiä riittää (isä alkoi eläkepäivillään hobbyviljelemään sitä vanhempiensa vanhalla kotitilalla) niin tuppaan tunkemaan sitä liki jokaiseen leivontaan.
Mulla on kokeeksi spelttiä, aika kallista se on. Mikä juju siinä on suhteessa tavallisiin jauhoihin?
Pitsataikina tulle ainakin hyvää kun laittaa puolet ja puolet. Muuten en ole kokeillut. Pussissa sanotaan et taikina jätetään normaalia löysemmäksi. Teetkö sä niin?
 

Yhteistyössä