Ajankohtainen D-vitamiini!

  • Viestiketjun aloittaja D-vitamiini
  • Ensimmäinen viesti
sydän...
Rasvaton maito ja margariini - terveysruokiako?
http://www.aitoterveys.fi/Maito-ja-margariini.php

Älkää syökö margariinia:
http://www.iskelma.fi/?area=terveydentukipilarit
» Terveyden tukipilarit vko 39, osa 2
» Terveyden tukipilarit vko 39, osa 3
 
hoikka
Saatko tarpeeksi D-vitamiinia?
http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/11/1/saatko-tarpeeksi-d-vitamiinia.html

Ja jos tuntuu, että se lähimarketin D-vitamiini (ulkomailla sekin todennäköisesti valmistettu) on turhan kallis, niin täältä sitä saa kohtuuhintaan laadukasta D-vitamiinia ja postituskulut vain 3,20€

http://www.iherb.com/Vitamin-D

400IU = 10µg jne...
 
Helekutti
On nuo iHerbin vitamiinit todella paljon halvempia kuin täällä apteekeissa tai luontaistuotekaupoissa. D:tä kannattaa syödä ympäri vuoden.
iHerbin ekasta tilauksesta 5 $ alennus koodilla QOM166
 
sydän...
Tri Tolonen Päivän persoona RadioFinlandiassa

Haastattelijana toimittaja Teva Glad.
Aiheina ovat mm.

diabetes
kolesteroli
nivelrikko
ikääntymiseen liittyvät muistiongelmat
fosfoseriini
D-vitamiini

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=1883
 
[QUOTE="äiti";22014422]Juuri näin! Sairaana vähintään 600µg päivässä![/QUOTE]

mä otan 5000 IU päivittäin.. mitäs tää nyt sitten grammoissa ikinä olikaan..
Lääkäri tän määrän suositellut (ihme kyllä koska muuten lääketiede suomessa laahaa niin paljon perässä eikä julkisesti puhuta että noin paljon voi ottaa).
 
"minä"
Hyvin suuret D-vitamiiniannokset lisäävät luun hajoamista ja suurentavat veren kalsiumpitoisuutta. Tätä on käytetty hyödyksi lisäkilpirauhasten vajaatoiminnan hoidossa, jossa D-vitamiinijohdoksia käyttäen voidaan nostaa muuten pieni veren kalsiumpitoisuus normaalitasolle ja korjata sairauden aiheuttamat oireet. Liian suuret D-vitamiinimäärät suurentavat liiaksi veren kalsiumpitoisuutta ja voivat aiheuttaa kalsiumsuolojen saostumista kudoksiin sekä sydän- ja hermostoperäisiä oireita. Vaikeimmissa muodoissa voi kehittyä munuaisten vajaatoiminta ja pahimmillaan myrkytys voi johtaa kuolemaan. Myöskään D-vitamiinia ei ruoasta voi saada liian suuria annoksia, vaan ongelmat liittyvät vitamiinivalmisteisiin.
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00023
 
Miksi valehtelet?
Alkuperäinen kirjoittaja ja kyllä syö;22544455:
Ylhäältä mainostusta firmasta saa 125 ug pillereitä, toiset popsivat niitä puolenkymmentä päivässä.
Kuka mukamas näin tekee?

Osoite ja puhelinumero tänne, muute et ole uskottava.
 
D:n syöjä 50µg
D-vitamiinimyrkytys
Liiallisesta D-vitamiinin nauttimisesta on haittaa. D-vitamiinin myrkyllisyyttä on kuvattu pikkulapsilla, kun vitaminoidusta ruuasta tai vitamiinivalmisteista saadun D-vitamiinin päiväsaanti on ollut tasoa 100 mikrog (4 000 KY). Kun painoero otetaan huomioon, tämä vastaa aikuisella useiden kymmenien tuhansien yksikköjen päiväsaantia.

Bostonissa arviolta 33 000 kuluttajaa altistui viiden ja puolen vuoden ajan maidolle, jossa oli D-vitamiinia litraa kohden yli satakertainen määrä normaalisaantiin verrattuna. Sadat ihmiset sairastuivat. Yleisimpiä myrkytysoireita olivat ruokahaluttomuus, laihtuminen, yleinen heikkous, sekavuus, oksentelu ja nestevajaus. Laboratoriotutkimuksissa veren kalsiumarvot ylittivät normaalin ja veren D-vitamiinin (kalsidiolin) pitoisuudet olivat hyvin suuret (keskimäärin 560 nmol/l).

Käytännössä viime aikoina raportoidut D-vitamiinimyrkytykset ovat liittyneet munuaispotilaiden saamaan D-vitamiinin aktiivisen muodon, kalsitriolin, liika-annokseen. D-vitamiinin saanti ihosta tai perusruuasta ei voi aiheuttaa myrkytystä. D-vitamiinin tablettina annettava lisä tulisi määrittää yksilöllisesti kalsidiolin mittauksen perusteella. Tällöin annosalue 1 000–5 000 (25–125 mikrog) KY on turvallista korvaushoitoa. Poikkeustapauksissa on suuria D-vitamiinin kerta-annoksia (500 000 KY eli 10,25 mg) annettu kerran vuodessa ilman haittavaikutuksia.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01044

Terveyskirjasto - Luotettavaa tietoa terveydestä ???

Toivottavasti.
 
ai jaa...
D–VITAMIINI JA RINTASYÖPÄ
Elokuussa 2010 julkaistussa tutkimuksessa todetaan, että rintasyöpään sairastuvien naisten D3-vitamiini pitoisuudet ovat aivan liian matalia.

Siis kuluttaahan se syöpäsolu kaikkia vitamiineja! Siksihän ihminen kuolee syöpään, kun se vie kaiken ravinnon, vai erittääkö syöpä jotakin toksiinia? TIETYSTI ne arvot ovat silloin matalat, mutta ei se sitä tarkoita, että alhainen LUKUARVO sitä aiheuttaisi! Ihmeellistä, kun tiedetään että syöpä kasvaa siinä rikotussa solussa ja onhan e-pillerit ym hormonihoito suurin syy, miksi etsiä sitä muualta? VAALEAT ihmiset eivät tarvitse yhtä paljon d-vitamiinia kuin tummat, mutta eiköhän kaikki tutkimukset ole tehty köyhien maiden ihmisillä? Kalasta saa tarpeeksi ja mikä estää olemasta keskipäivällä auringossa, kun ihossahan se muodostuu ja siihen tarvitaan kolesterolia, ilman sitä ei muodostu mitenkään!
 
tietää...
D-vitamiini pitää huolta puolustuksesta
Vasta vähän aikaa on tiedetty, että elimistön immuunireaktioiden aktivoituminen riippuu täysin D-vitamiinista. Onkin alkanut näyttää siltä, että D-vitamiinin puutteella on tärkeä osuus monien vakavien sairauksien, kuten syövän ja diabeteksen, kehittymisessä. D-vitamiinin päätehtäviä ovat immuunijärjestelmän säätely, solujen kasvun säätely ja hormonitasapainon säätely.

D-vitamiini pitää huolta puolustuksesta | Tieteen Kuvalehti
 

Yhteistyössä