Ei henkilökorttia lapsen kaverilla, laivalle?

  • Viestiketjun aloittaja Tuotanoin...
  • Ensimmäinen viesti
Tuotanoin...
Eli 17-vuotiaan lapseni kaveri, joka on myöskin 17-vuotias, on tulossa laivaristeilylle meidän kanssa. Mutta tällä kaverilla ei ole passia, mopokorttia tai mitään henkilökorttia. Vain kuvaton kela-kortti. Mahtaako tämä kelvata laivalla?
 
"vieras"
Tallinan risteilylle tarvii passin.

Ruotsiin ei tarvi kuin kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, ja minä en ottais sellasita lapsen kaveria vastuulle jolla ei sitä todistusta ole. Todennäköisyys että joudutte ongelmiin on pieni, mutta jos joku päättää kysyä paperit on siinä aika selittäminen kun lapsi ei ole edes omasi. Teknisesti ottaen tarvitsisit lisäksi lapsen huoltajalta kirjallisen paperin siitä että saat "viedä lapsen maasta"
 
Niin, jos Ruotsiin olette menossa niin kyllä se henkilöllisyys pitää pyydettäessä todistaa, ja siihen käy kuvallinen Kela-kortti, kuvallinen henkilökortti tai vaikka se mopokortti. Ns. kirjoittamaton sääntö on että alle 15 vuotiailta riittää pelkkä kuvaton Kela-kortti...
Viroon sitten tarvitaan passi tai kuvallinen EU-henkilökortti.
 
htgbf
[QUOTE="vieras";22305348]Tallinan risteilylle tarvii passin.

[/QUOTE]

Höpö höpö! Siellä ei ole kyselty enää aikoihin mitään! Lain mukaan kuitenkin homma menee niin, että jos matkan aikana joku kuitenkin vaatii sinua todistamaan henkilöllisyytesi, niin sinun on pystyttävä se todistamaan. Siellä siis ei tarvitse näyttää mitään, mutta periaatteessa odotetaan, että todistus on kuitenkin laukussa.
 

Yhteistyössä