Hyväksytkö SINÄ homoparien AVIOLIITON?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
[QUOTE="vieras";22243266]Nimenomaanhan avioliitto on juridinen sopimus, ja sellaisena kuuluu jokaiselle, ihan sukupuoliseen suuntautumiseen katsomatta. Sopimuksella turvataan oma ja mahdollisten lasten asema esim. kuolemantapauksissa.[/QUOTE]

Ei näin. Avioliitto ilman avioehtoja ja huolella laadittua testamenttia heikentää lasten juridista asemaa -> puoliso saa kohtuuttomat valtuudet hävittää lapsille kuuluvaa perintöä.

Avioliiton vaikutukset verotukseen poistuvat samalla kun Suomi vihdoin siirtyy tasaveroon ja kansalispalkkaan.
 
"minä"
Alkuperäiseen kysymykseen palatakseni. Hyväksyn ehdottomasti. Maistraatissa solmittu avioliitto on aivan sama asia kun maistraatissa rekisteröity parisuhde. Typerää ja diskriminoivaa nimittää asioita eri nimillä, varsinkin kun se johtuu osittain myös eriarvoiseen juridiseen kohteluun.
 
[QUOTE="vieras";22243694]Mitä vaikutuksia avioliitolla on verotuksessa?[/QUOTE]

Lista on pitkä, enimmäkseen turhaa kikkailua liittyen korko ym. vähennyksiin.

Absurdia että rakkaus- ja seksielämä liitetään verotukseen ja lasten perintöoikeuteen. Siksi parisuhteiden rekisteröinnin pitäisi lakkauttaa ja avo/avioliitto-käsitteiden tilalle "ruokakunta" ja "biologiset vanhemmat".

Samalla koko turha homoliittokeskustelu poistuisi mediasta.
 
Avioliitto ei ole uskonnollinen asia, se on fakta. Teidän jumalanne ei saa mennä lain yläpuolelle ikinä.
Tätä mieltä olen minäkin. Jos kirkkoon sen sijaan mennään solmimaan liitto, niin on noudatettava tämän instituution periaatteita, niin epätasa-arvoisia kuin ne ovatkin. En oikein ymmärrä homoseksuaalien halua kirkolliseen vihkimiseen kun tietää mikä kirkon kanta asiaan on.
 
mutta kun
Tätä mieltä olen minäkin. Jos kirkkoon sen sijaan mennään solmimaan liitto, niin on noudatettava tämän instituution periaatteita, niin epätasa-arvoisia kuin ne ovatkin. En oikein ymmärrä homoseksuaalien halua kirkolliseen vihkimiseen kun tietää mikä kirkon kanta asiaan on.
Niin kauan kuin kirkko on kiinni valtiossa tämä onkin ongelma. Jos kirkko olisi oma itsenäinen yrityksensä ilman valtion tukea, saisivat he ihan rauhassa päättää kenet vihkivät. Nyt on turha kitistä.
En minäkään ymmärrä miksi ylipäänsä kukaan haluaisi mennä kirkossa naimisiin. Mutta kirkko on itse itsensä ajanut tähän tilanteeseen.
 
"vieras"
Lista on pitkä, enimmäkseen turhaa kikkailua liittyen korko ym. vähennyksiin.

Absurdia että rakkaus- ja seksielämä liitetään verotukseen ja lasten perintöoikeuteen. Siksi parisuhteiden rekisteröinnin pitäisi lakkauttaa ja avo/avioliitto-käsitteiden tilalle "ruokakunta" ja "biologiset vanhemmat".

Samalla koko turha homoliittokeskustelu poistuisi mediasta.
Mihin vähennyksiin? Korot voi vähentää sen mukaan, paljonko on asuntolainaa. Työmatkakulut sen mukaan, paljonko sulla on työmatkakuluja. Työhuonevähennyksen saat, jos sulla on työsi puolesta tarve työhuoneelle. Mutta et sä noita voi laittaa puolisosi verotukseen vaan omaasi. Perheverotus poistettiin jo aikoja sitten.
 
ve-la
Kirkko ja valtio pitää erottaa toisistaan, niin ongelma poistuu. Homoille ja heteroille on tämän jälkeen helppo määritellä yhtäläiset oikeudet siviilivihkimisineen. Toisin sanoen luterilaisen kirkon (ja muiden vihkimisoikeuden omaavien uskonnollisten yhteisöjen) vihkimisoikeus pitää poistaa.

Luterilainen kirkko ja muut uskonnolliset yhteisöt saavat sitten ihan itsekseen päättää, haluavatko siunata homoliitot vai ei.

Tämä olisi vallan helppo asia toteuttaa. Uskon jopa, että tähän kymmenen vuoden sisällä päädytään.
Tälle niin iso PEESI kuin vain mahdollista!!!
 
[QUOTE="vieras";22243933]Mihin vähennyksiin? Korot voi vähentää sen mukaan, paljonko on asuntolainaa. Työmatkakulut sen mukaan, paljonko sulla on työmatkakuluja. Työhuonevähennyksen saat, jos sulla on työsi puolesta tarve työhuoneelle. Mutta et sä noita voi laittaa puolisosi verotukseen vaan omaasi. Perheverotus poistettiin jo aikoja sitten.[/QUOTE]

No esimerkkinä kotitalousvähennys jota voi tehdä molemman puolison verosta esim. jos toisen verot ei muuten riitä vähennyksen tekemiseen. Alijäämävähennys voi käyttää puolison hyväksi sekä tulo- että pääomaverotuksessa.

Puolison tulot vaikuttaa veronmaksukyvyn alentumisvähennykseen ja myös työhuonevähennykseen siten että jos molemmat puolisot käyttää samaa työhuonetta niin vähennys lasketaan yhteen.
 
"minä"
Kaikkein paras ratkaisu olisi se, että kirkko ja valtio olisivat toisistaan erillään.

En ymmärrä sitäkään, että miksi evlut kirkko haluaa pitää jäsenistössään ihmisiä, jotka eivät allekirjoita seurakunnan näkemyksiä tai useinkaan usko edes Jumalaan. Ai niin, rahahan siinä on syynä, ei muuta.

Evankelisluterilainen kirkko on täysin epäonnistunut uskonnollisena yhteisönä, joka sen kuuluisi olla.
 
"Minna"
Alkuperäiseen kysymykseen vastaukseni on, että en usko että minun tarvitsee hyväksyä tai olla hyväksymättä. En koe, että olisin ihmisarvoltani ylempänä homoseksuaaleja, tai evankelisluterilaisia, tai että kumpikaan ryhmä kaipaa minulta hyväksyntääni.
 
"Riksu"
[QUOTE="minä";22243763]Alkuperäiseen kysymykseen palatakseni. Hyväksyn ehdottomasti. Maistraatissa solmittu avioliitto on aivan sama asia kun maistraatissa rekisteröity parisuhde. Typerää ja diskriminoivaa nimittää asioita eri nimillä, varsinkin kun se johtuu osittain myös eriarvoiseen juridiseen kohteluun.[/QUOTE]

Maistraatissa solmittu avioliito ei ole sama kuin rekisteröity parissuhde (esim. perintöasiat ja adoptio-oikeus) ja tämä on just se, mikä homoseksuaaleja harmittaa eniten. Uskon, että moni homo ei koe tarvitsevansa kirkon siunausta suhteelleen, mutta haluaa mahdollisuuden avioliittoon.
 
"sheddon"
Mun mielestä tässä ei ole muuta ongelmaa kuin se, että kirkko haluaa nimeomaan PITÄÄ vihkimisoikeuden itsellään. Tätä keskustelua käydään siihen asti kunnes kirkko on täysin valtiosta erillinen instituutio. Mielelläni siis kuulisin teiltä muiltakin keskustelijoilta arvauksia/tietoa siitä, MIKSI kirkko niin hanakasti nyt ottaa tähän asiaan kantaa.

Mielestäni vakaumuksestaan ei pidä luopua (Raamatun sana) vaan ratkaista asia toisella tavalla. Erottautua siis valtiosta ja näin ollen päätökset kiperissä kysymyksissä ovat täysin kirkon omia.

Homoiltaan viitaten ymmärrän siis molempien osapuolten perustelut (tasa-arvo-Raamattu). Tämä haloo syntyi ymmärtääkseni osapuolten erittäin tylystä kommentoinnista. Siellä mm. annettiin ymmärtää, että homosuhteet eivät ole yhteiskunnan kannalta merkityksellisiä ja että homosuhteet eivät ole laadultaan yhtä hyviä kuin heterosuhteet. Sonja Falkin blogissa jälkipyykkiä asiasta. Käsittämätöntä puhetta vaikuttajilta.
 

Yhteistyössä