MIKSI liha pitäis syödä raakana?

Hyi olkoon :x

Vähänkin kun 'hienommasti' jotain tekis tai söis niin aina pitäis vaan hiukan olla väriä pinnassa ja lihan sisältä raakaa.

Yhhyh.

Glorin ruoka&viini lehdestä tänään osui silmiin hevostartar.

Musta se on vaan niin ällön tuntuistakin se raaka liha.


Niin ja se on tasan eri asia onko liha kuivatettu kypsentämällä vai onko se tosissaan kypsää.

 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
No tartar on raakaa.
Juu, tiedän.
Mutta ylipäätään siis, tartarit ja mediumit ja raa'aksi jätetyt pihvit ja muut.
No raakana en pihviä syö, mutta mediumina totta kai. Se on mehevää ja rakenne on oikea. Läpikypsäksi paistettu pihvi on raaka-aineen halventamista. :x Kuivuu.
 
vieras
Makuasioista on turha kiistellä :)

Itse syön pihvini medium miinuksena, sillä pidän sen mausta. Mielestäni kun pihvi on liian kypsä niin maku katoaa ja lihasta tulee purukumimaista. Ja nyt kaikille viisastelijoille vielä, että en tosiaan syö mitään kanaa tai possua raakana - syön raakana (tai siis melkein raakana) hyvän naudan lihan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
No tartar on raakaa.
Juu, tiedän.
Mutta ylipäätään siis, tartarit ja mediumit ja raa'aksi jätetyt pihvit ja muut.
No raakana en pihviä syö, mutta mediumina totta kai. Se on mehevää ja rakenne on oikea. Läpikypsäksi paistettu pihvi on raaka-aineen halventamista. :x Kuivuu.
Mua alkaa etoa jos sieltä tirskuu verta ja näkyy punasta....

Kuinkas possu? Sitähän ei saa raakana syödä? Onko koko possu halpaa?

Kunhan tässä utelen, kun niin järkyttää.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
No tartar on raakaa.
Juu, tiedän.
Mutta ylipäätään siis, tartarit ja mediumit ja raa'aksi jätetyt pihvit ja muut.
No raakana en pihviä syö, mutta mediumina totta kai. Se on mehevää ja rakenne on oikea. Läpikypsäksi paistettu pihvi on raaka-aineen halventamista. :x Kuivuu.
Mua alkaa etoa jos sieltä tirskuu verta ja näkyy punasta....

Kuinkas possu? Sitähän ei saa raakana syödä? Onko koko possu halpaa?

Kunhan tässä utelen, kun niin järkyttää.
Possu on kypsää syötäväksi kun sisälämpö on n. 63 astetta. Possu on huomattavasti halvempaa kuin lehmä. Sanottiin sitä naudaksi, vasikaksi tai häräksi. Naudan sisäfilee on mun ehdoton suosikki.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
No tartar on raakaa.
Juu, tiedän.
Mutta ylipäätään siis, tartarit ja mediumit ja raa'aksi jätetyt pihvit ja muut.
No raakana en pihviä syö, mutta mediumina totta kai. Se on mehevää ja rakenne on oikea. Läpikypsäksi paistettu pihvi on raaka-aineen halventamista. :x Kuivuu.
Mua alkaa etoa jos sieltä tirskuu verta ja näkyy punasta....

Kuinkas possu? Sitähän ei saa raakana syödä? Onko koko possu halpaa?

Kunhan tässä utelen, kun niin järkyttää.
Ei sieltä verta tirsku. :D

Juu ei possua ikinä raakana eikä siivekkäitä. "Raakana" syödään nautaa, härkää, karitsaa...
 
Lissu
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
No tartar on raakaa.
Juu, tiedän.
Mutta ylipäätään siis, tartarit ja mediumit ja raa'aksi jätetyt pihvit ja muut.
No raakana en pihviä syö, mutta mediumina totta kai. Se on mehevää ja rakenne on oikea. Läpikypsäksi paistettu pihvi on raaka-aineen halventamista. :x Kuivuu.
Mua alkaa etoa jos sieltä tirskuu verta ja näkyy punasta....

Kuinkas possu? Sitähän ei saa raakana syödä? Onko koko possu halpaa?

Kunhan tässä utelen, kun niin järkyttää.
Se ei muuten ole verta, vaan lihasnestettä. Jos helpottaa. :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja narikka:
ravintola pihvi on aina medium. erikseen tillaamalla saapii sen kengänpohjallisen. medium tai medium + poro ehottomasti medium. porsaan liha aina täysin kypsänä.
Mä olen juntti? :xmas:
Keittiömestari päättää päivänsä minun kaltaisteni vuoksi?
Surullista. :|
 
Alkuperäinen kirjoittaja Heavyfreak:
Mä kans tykkään kypsästä. Ja kunnolla kypsästä. Ei sitä tarvii rutikuivaksi kärventää. Sitä paitsi raaka liha maistuu kamalalta ja tuntuu suussa kamalalta.
:hug: ihanaa, en ollut ainut!

Nimenomaan se tuntu on jotenkin - niin.... en osaa kuvailla.
 

Yhteistyössä