Yleisimmät arkiruuat teidän perheessä?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Sillon kun lapset ovat täällä: lohikeitto, uunilohi ja ranskanperunat, kanarisotto, pasta ja kastike.

Kun ollaan kahdestaan: wokki missä rehuja, papuja ja lihaa, kalaa tai kanaa. Useamman tunnin kypsytetty uuniliha, coleslawin kera, ruisleivällä. Savustettu lohi (leivän kera sekin).
 
vierailija
Eli mitä ruokia teillä tulee tehtyä viikottain tai jokatoinen viikko, ne usein toistuvat vakiosafkat?
Ruokaisa keitto:

1-2 kananfilettä
2½-3 litraa vettä
1-2 kanaliemikuutiota ja 1-2 kasvisliemikuutiota (huom. nämä sisältävät suolaa)
2-3 rkl. kaura- tai ohraryynejä, siis litistettyjä
raakaa riisiä (ihan minkälaista vaan) ja jotain soppanuudeleita, yhteensä ½ desiä
½-1 desiä linssejä, koolla tai värillä ei ole väliä
puolikas purjosipuli renkaina, kuutioina tms.
1 sipuli hienonnettuna
pari kolme perunaa kuutioina tms.
pari porkkanaa 'kolikoina', kuutioina tms.
lanttuakin voi vähän laittaa jos haluaa
Sävellä keitosta mieluinen lisäämällä esim. persiljaa, korianteria (nami), muita yrttejä ei kuitenkaan tilliä, puristettua sitruunaa tai limettiä, 2-3 tl. tomaattipyrettä, 3 rkl. voita, grillimaustetta (varo suolan kanssa, tämäkin sisältää paljon), vähäsen jauhettua pippuria mutta ei valkosellaista eikä valkosipulia, muita mausteita mieltymysten mukaan. Kana on paras keittää kokonaisena fileenä ja ottaa noin 20 min. kiehuttua se ylös ja leikata kuutioiksi leikkuulaudalla, sitten takaisin kiehumaan, sahramia voi laittaa hippusen ken haluaa ja myös kanamaustetta jossa siinäkin on suolaa huom. Aineksia voi vaihdella mielen mukaan, parsakaalikin on hyvää seassa ja pakasteherneet tai mitä kukin keksii. Juju tässä keitossa on tuo liemi jossa on ryynejä ja linssejä yms. makua ja ryhtiä antamassa. Älä laita ollenkaan suolaa ennen kuin olet maistanut valmista keittoa. Suolahan on mukana parissa aineksessa ainakin. Jos keitto on liian laihaa, lisää vielä ryynejä ja nuuteleita (mutta ei enää riisiä tässä vaiheessa), ja kiehauta 3-4 minuuttia.
 
vierailija
Perunat ja jauhelihakastike
Nuudeli ja jauheliha
Jauheliha tai nakkikeitto
Perunat ja uunilohi
Riisi ja paistettu broilerinsuikale, file tms
Makaroni ja jauheliha
Talviaikaan myös riistaa, kaurista, jänistä, lintuja.
 
vierailija
Sillon kun lapset ovat täällä: lohikeitto, uunilohi ja ranskanperunat, kanarisotto, pasta ja kastike.

Kun ollaan kahdestaan: wokki missä rehuja, papuja ja lihaa, kalaa tai kanaa. Useamman tunnin kypsytetty uuniliha, coleslawin kera, ruisleivällä. Savustettu lohi (leivän kera sekin).
Miksi syötätte lapsille paskempaa ruokaa?
Itse syötte keskenänne ollessa terveellisesti ja hyvin, mutta lapsille jotain nopeaa, ranuja, pastaa ym. (vihanneksia ollenkaan?) - mikä logiikka tuossa on?
 
Miksi syötätte lapsille paskempaa ruokaa?
Itse syötte keskenänne ollessa terveellisesti ja hyvin, mutta lapsille jotain nopeaa, ranuja, pastaa ym. (vihanneksia ollenkaan?) - mikä logiikka tuossa on?
Jos lapset tivovat kalakeittoa tai uunilohta, tietenkin teen! Toki aterioilla on myös lähes aina tuoresalaatti. Eipä vaan tullut mieleen sitä erikseen mainita.
 
Ok.
Itsekin sovellan paljon mutta kyllä suurimmalle osalle ruokia on myös ihan nimet.
Iso osa ruuista on alunperin reseptin mukaan tehtyjä, joita sitten sovellettu.
En sovella jokaisen ruuan kohdalla ja tee aina jotain uudella/erilaisella tavalla, vaan on usein toistuvia ruokia jotka teen samalla tavalla/pääasiassa samalla tavalla aina.
Suurimmalla osalla ihmisistä kun tuppaa olemaan rutiineja, säästävät aikaa.
Hassua ajatella että joku ei näin tee, mutta sulla taitaa olla enemmän aikaa sitten.
En minäkään käytä yleensä mitään erityisiä reseptejä, ellen sitten tee jotakin ihan uutta ruokalajia. Huolehdin tietysti että jääkaapissa on esim. kanakastikkeeseen sopivat ainekset olemassa, jos sitä haluan tehdä.

Meillä on aina useamman päivän ruokatarvikkeet valmiina jääkaapissa ja/tai pakastimessa, se säästää paljon aikaa ja rahaa, kun käy harvemmin ruokakaupassa.

Ei kai se soveltaminen vie yhtään enempää aikaa kuin reseptin tuijottaminenkaan, minusta ainakin ruoanlaitto sujuu nopsaan ihan ilman reseptiäkin.
 
vierailija
Perunat ja jauhelihakastike
Nuudeli ja jauheliha
Jauheliha tai nakkikeitto
Perunat ja uunilohi
Riisi ja paistettu broilerinsuikale, file tms
Makaroni ja jauheliha
Talviaikaan myös riistaa, kaurista, jänistä, lintuja.
Ei kasviksia? Vai etkö sinäkään vaan mainitse sitä, koska ilmeisesti monen mielestä ne ovat vähän toissijaisia asioita ruuissa? Paljonko teillä sitten on kasviksia lautasella? 10-20%? :/
 
vierailija
Tässä omat vakkarini:
1. Munia ja kasviksia paistinpannulla
2. Uunipossua ja lisuketta
3. Papuja, tummaa makaronia ja jotain muuta (esim. kurkkusalaattia tai hapankaalia)
 
vierailija
Meillä ei syödä samaa ruokaa kuukauden sisällä. Mutta useasti toistuvia ruokia ovat esim. Keitot (kasvissose-, siika-, lohi-, naudanliha-, mustajuuri-, minestrone-, kukkaakaali- ja pinaattikeitto)
Laatikkoruuat (useimmiten kasvispohjaisia, näin syksyllä uppoaa punajuuri- ja kurpitsalaatikko hyvin)
Pastaruuat aina cannelloneista lasagneen. Eilen oli just tattilasagnea.
Muusi erilaisin versioin on aina varma valinta, esim. Punajuurimuusi ja paistettu kuha, bataattimuusi ja kasvispihvit, puikulamuusi ja lihapyörykät.
Eniten syödään kauden mukaan, kesällä paljon kasviksia ja kalaa, nyt syksyllä juureksia ja riistaa.
Broileria meillä kuluu tosi vähän, kanaa ja ankkaa enemmän. Tölkkikana ja muut grillattavaa kelpaa aina.
 
vierailija
Miksi syötätte lapsille paskempaa ruokaa?
Itse syötte keskenänne ollessa terveellisesti ja hyvin, mutta lapsille jotain nopeaa, ranuja, pastaa ym. (vihanneksia ollenkaan?) - mikä logiikka tuossa on?
Sinulla ei ilmeisesti ole lapsia... Lasten ruokinnassa nopeus on valttia. Ei kenelläkään työssäkäyvällä vanhemmalla ole iltaisin aikaa rustata jotain tuntikausia kestäviä aterioita.
 
vierailija
Jos ruokavalio koostuu makkaroista, jauhelihasta, paneroiduista kaloista ja perunasta niin oletan painoa olevan ehkä liikaa. Ne jotka syövät wokkeja ovat varmaan hoikempia.
Niin, tai sitten ne makkaransyöjöt osaavat syödä kohtuudella ja liikkuvat päivittäin, joten pysyvät hoikkina...
Monet laihduttamiseen pyrkivät syövät muka-terveellisesti vain salatteja ja vihanneksia, mutta uittavat ne kastikkeissa ja öljyissä, joissa on enemmän kaloreita kun makkarassa ikinä.
 

Yhteistyössä