Eli mitä ruokia teillä tulee tehtyä viikottain tai jokatoinen viikko, ne usein toistuvat vakiosafkat?
Ruokaisa keitto:
1-2 kananfilettä
2½-3 litraa vettä
1-2 kanaliemikuutiota ja 1-2 kasvisliemikuutiota (huom. nämä sisältävät suolaa)
2-3 rkl. kaura- tai ohraryynejä, siis litistettyjä
raakaa riisiä (ihan minkälaista vaan) ja jotain soppanuudeleita, yhteensä ½ desiä
½-1 desiä linssejä, koolla tai värillä ei ole väliä
puolikas purjosipuli renkaina, kuutioina tms.
1 sipuli hienonnettuna
pari kolme perunaa kuutioina tms.
pari porkkanaa 'kolikoina', kuutioina tms.
lanttuakin voi vähän laittaa jos haluaa
Sävellä keitosta mieluinen lisäämällä esim. persiljaa, korianteria (nami), muita yrttejä ei kuitenkaan tilliä, puristettua sitruunaa tai limettiä, 2-3 tl. tomaattipyrettä, 3 rkl. voita, grillimaustetta (varo suolan kanssa, tämäkin sisältää paljon), vähäsen jauhettua pippuria mutta ei valkosellaista eikä valkosipulia, muita mausteita mieltymysten mukaan. Kana on paras keittää kokonaisena fileenä ja ottaa noin 20 min. kiehuttua se ylös ja leikata kuutioiksi leikkuulaudalla, sitten takaisin kiehumaan, sahramia voi laittaa hippusen ken haluaa ja myös kanamaustetta jossa siinäkin on suolaa huom. Aineksia voi vaihdella mielen mukaan, parsakaalikin on hyvää seassa ja pakasteherneet tai mitä kukin keksii. Juju tässä keitossa on tuo liemi jossa on ryynejä ja linssejä yms. makua ja ryhtiä antamassa. Älä laita ollenkaan suolaa ennen kuin olet maistanut valmista keittoa. Suolahan on mukana parissa aineksessa ainakin. Jos keitto on liian laihaa, lisää vielä ryynejä ja nuuteleita (mutta ei enää riisiä tässä vaiheessa), ja kiehauta 3-4 minuuttia.