Yhdistyksen kaappaaminen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ei kovinkaan helppoa jos se on asiallisesti hoidettu. Yleensä jäsenet valitsevat hallituksen joka sitten valitsee keskenään puheenjohtajan. Usein laskujen maksuun tarvitaan puheenjohtajan ja jonkun muun esim sihteerin hyväksyntä, eli laillisesti et voi tässä tapauksessa saada kovin paljon vahinkoa aikaan.
 
vierailija
se on melko helppoa jos saa passiiviset jäsenet messiin päättävään kokoukseen
Hänen on saatava tarpeeksi passiivisia jäseniä paikalle ja hänen on saatava ne äänestämään oikeat henkilöt hallitukseen. Jos yhdistys on oikein hoidettu niin se ei ole niinkään helppoa. Ja onhan se oikein hoidettu jos siinä.on jotain mitä kaapata.
Kilttimies muistelee että yhdistyksissä ja säätiöissä tapahtuneet pidempiaikaiset väärinkäytökset ovat toteutuneet monen henkilön hyväksynnällä.
 
vierailija
Suurin osa yhdistyksistä pyörii sellaisen porukan voimin, joka ei tunne yhdistyslakia tai ymmärrä hallinnosta mitään. Mukana ollaan koska jonkun pitää olla. Ei näistä tyypeistä ole pistämään vastaan jos joku kokenut ja osaava alkaa runtata omia juttujaan läpi. Tarvitaan vastaava kokenut ja osaava, mutta vilpittömin mielin liikkeellä oleva puolustamaan lakia, yhdistystä ja jäsenten etua. Aina sellaista ei vaan ole saatavilla.
 

Yhteistyössä