voisitko olla 14 lapsisen suurperheen äiti?

  • Viestiketjun aloittaja "muusa"
  • Ensimmäinen viesti
14? Huh, se kyllä varmasti olis meille liikaa. Mutta toi synnytyshomma, en pidä sitä minään, esikoisen synnytin yksin. Miksei muitakin.
Mut ehkä meillä jäis alle kymppiin kumminkin. Haaveena oli 5.
 
Blue
Jos mulla olisi rahaa ostaa kaikki tarvittava, ja vähän päälle, niin voisin. Jos nyt sellaiseen ajatusleikkiin lähdettäisiin. Oikeasti en halua 14 lasta, en vaikka olisi rahaakin yllin kyllin.
 
"vieras"
Todennäköisesti en. Keskenmenoja on jo enemmmän kuin synnytyksiä vaikka niitäkin kolme kappaletta.
Olisi pitänyt lisäksi aloittaa paljon aiemmin jos noin monta aikoisi ehtiä synnyttää.
4-5 lasta muutenkin olisi mieluisampi määrä.
Mieheni on puhumaton juntti ja aikanaan matkusteli paljon. Mutta ei tunteeton, uskon että ei olisi mistään hinnasta jättänyt synnytyksiä väliin.
 
menja
No en usko... Haaveissa 5-6. Mies tuskin pääsee synnytykseen mukaan enää kolmannella kerralla, kun tuskin lapset sattuu enää syntymään viikonloppuna ja sillon voidaan ainoastaan saada lapsille hoitaja joten sen puolesta ihan sama. Reissuhommat ois tietenki sellainen juttu mitä en muutenkaan toivois miehen tekevän, oli lapsia ollenkaan tai se 14. Sillon tällön ois reissutkin ok mutta kokoajan, ei kiitos. Onneksi mulla on sellanen mies joka ei reissutyötä haluaiskaan tehdä kun ei sais viettää sitten tarpeeksi aikaa perheen kanssa ja ois ihan pihalla arjesta.

Sinänsä 14 lasta tuntuu aika paljolta, kun meidän lähipiirissä tutuilla/sukulaisilla on lähinnä 1-2 lasta, joillakin 3 ja yhdessä perheessä 4 niin musta tuntuu jo 5-6 isolta, mitähän mahtaa tutut/sukulaiset tuumata jos niin monta lasta saadaan.. Vaikka en todellakaan tee kenenkään mielipiteen mukaan tai jätä tekemättä...
 
meillä on neljä ja viides haaveena, jos isojen muksujen isällä ei ole lomaa silloin niin että voi hoitaa omien lisäks kummipoikaansakin niin sitte synnytän yksin..

en ehkä 14 lasta kuvittelis itelleni, mut 5-6 menis hyvinki. ja myös yksin, koska mieheni joutuu välillä olemaan joitakin viikkoja sairaalassa
 
"Vieras"
Joo, voisin... jos mies niin tahtoisi. :) En lähde häneltä vaatimaan 14 lasta, joten ihan noin montaa ei meille välttämättä tule, sillä ikääkin alkaa jo olemaan. Olen onnellinen, että ollaan molemmat valmiita ottamaan vastaan aika monta lasta kuitenkin. :)
 
Voisin, mutta vituttaisi jos lapsien isä ei synnytykseen pääsisi ja olisi reissutyö.. Mutta jos rahaa olisi, niin uskon että selviäisin. Toki riippuisi lasten iästä, jos olisi nuorimmat vaikka kasit niin kuolisin ylirasitukseen.
 
En voisi olla miehen kanssa joka matkustelee paljon, enkä ikinä haluaisi olla 14 lapsen äiti. 2 lasta ja mies osana arkea on minulle sopivampi tyyli. Kyllä on 14 lapsessa kädet täynnä työtä ja vielä paljon yhden vanhemman vastuulla, saa olla hyvä tukiverkko ja kestävä pää. Tietty vanhemmat lapset auttaa nuorempien hoidossa ym mutta miten paljon sitäkään sopii vaatia?
 
"mami"
En usko että minusta olisi siihen. Haluan käydä töissä ja noin ison katraan kanssa se tuskin onnistuisi. Lisäksi en usko että aika riittäisi kaikkeen mihin haluan liittyen mm. lasten harrastuksiin ja läksyihin.
 
"äityli"
meille tulossa nyt 4. lapsi ja on takuulla viimeinen. Alkaa raskaus olla aika rankkaa, en kertakaikkiaan jaksaisi olla raskaana lähes 14 vuotta!! Mutta hatunnosto sille joka siihen kykenee..
 

Yhteistyössä