Voisiko joku kokenut sanoa jotain tästä:

Nyt 10kk ikäinen lapsi kyseessä. Söi rintaa hyvin 9kk saakka, jolloin neuvolassa huomattiin kasvun taittuminen, pituuskäyrä painuu. Paino hyvä. Kiinteitä syönyt kaikkea ja monipuolisesti.

Vierottui rinnasta heti 9kk neuvolan jälkeen (äidillä loppui usko imetyksen voimaan), aloitettiin korvikkeen juonti. Alkoi vetelä kakka, ryynimäinen ja sulamaton uloste, monta kertaa päivässä.

Iho-oireita enemmän, oli toki aiemminkin atooppinen, mutta nyt punoittaa enemmän. Lapsi ei juo mielellään korviketta, vellejä saan menemään sen 500ml päivä.

En tunnista refluksia, joskin lapselle on möreää kähinää ajoittain, liekkö se oire. Kurkku ikäänkuin käheä.

Nyt kasvun seurantaa neuvolassa ja noita allergia-asioita mietitään. Mistä aloittaa ja mikä olisi hyvä toimintatapa? Tuhannet oireet, korvikkeet ja vellit ja jauhot ihan sekaisin. Ja saako julkisella puolella apua, vai pitääkö lysti maksaa itse?
 
maitoallergia????? kokeile antaa riisimaitoa tai soijamaitoa.

kaverini kakkosella sama homma aikoinaan. ainoa mikä kävi oli riisimaito. nykyjään 8-vuotiaana pikkuneitinä juo maitoa ihan normisti.
 
Siinä miten paljon äidin omia syömisiä eritttyy rintamaitoon on eroja. Toiset lapset sietävät esim. maitoa joten kuten rintamaidon kautta, mutta suuremmat oireet tulevat sitten, kun saa maitoa itse suoraan. Sama pätee muihinkin, kuten viljoihin.

Pienten lasten yleisimmät allergian aiheuttajat ovat maito, muna, soija ja kotimaiset viljat. Lisäksi monille tuottaa ongelmaa esim. tomaatti, kala, mansikka, sitrukset, pähkinät, mango, paprika jne.

Ensimmäisenä ottaisin suurennuslasin alle tuon maidon, oireethan ovat pahenneet korvikkeelle siirtymisen jälkeen. Maitoa on myös osassa velleissä, joten jättäisin maidottomat vellit pois. Maidon voi korvata noin pienellä apteekin erityiskorvikkeilla.Jos maidon pois jättäminen ei tuo oireettomutta, alkaisin miettiä viljoja. Viljat on helppo korvata hirssillä, tattarilla, quinoalla, maissijauhoilla, riisillä jne. Pyydä (=vaadi) neuvolasta lähete jatkotutkimuksiin tai helpommalla pääsee menemällä yksityiselle allergologille.
 
Mä epäilen myös heti maitoa, koska viljoja teillä ollaan varmaan syöty jo tovi ilman mitään oireita. Jos sulla on vaakuutus lapselle, niin kannattaa mennä yksityiselle maitoaltistukseen, mutta sitä ennen pitää olla 2 viikkoa ilman maitotuotteita. Apteekista saa myös ilman reseptiä vaikkapa Nutri Soijaa ja kaupan Yosa kaurapohjaisia jogurtteja voi antaa myös. Apteekin korvikkeita suositellaan käytettävän 2v. asti ja sitten voi antaa kaupan soija- tai kauramaitoja, jos on vielä tarvetta. Myös naudan liha kannattaa muuten jättää pois ruuasta, koska siinä voi olla maitoproteiinia. Meillä se jätettiin pois vasta nyt kun poika alko taas piereskellä ja pulautella ja soijamaidolla olleen oltu helmikuusta lähtien.

Toivottavasti pääsette pian tutkimuksiin ja syy oireiluun selviää.

Tsemppiä ja jaksamista allergiaviikakossa. :hug:
 

Yhteistyössä