Konkurssien määrä nousi 25% – Suomen taantuma ohi?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Konkurssien määrä nousi 25% – Suomen taantuma ohi?

Toukokuussa EU-vaaleissa vältettiin tehokkaasti puhumasta Suomen lamaan vertautuvasta taloustilanteesta. Tilastokeskus teki parhaansa ja julisti vaalien alla, että otsikoihin saatiin julistus: "Taantuma on ohi". Nyt vaalit on ohi ja samainen Tilastokeskus kertoo uusimmat madonluvut, jotka povaa Suomeen "konkurssikesää".

Samaan aikaan kun Tilastokeskus julkaisi analyysejaan, se rekisteröi ennätysmäärää konkursseja. Tilastokeskus kertoo, että toukokuussa pantiin vireille lähes 330 konkurssia. Tämä on yli 80 konkurssia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin ja tarkoittaa 25% kasvua.

Muiden palveluiden toimialalla pantiin vireille yli 120 konkurssia. Toimiala sisältää muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan sekä terveys- ja sosiaalipalvelut. Yrityksissä oli konkurssiuhan alla yli 400 henkilötyövuotta. Lamasta kertovan rakentamisen toimialalla puolestaan pantiin vireille 70 konkurssia.

Tilastokeskuksen mukaan viimeisen 12 kuukauden aikana konkurssien määrä oli 17 prosenttia suurempi kuin sitä edeltäneen 12 kuukauden aikana eli toukokuussa ylittyi konkurssien määrän keskiarvo.

Siintääkö edessä konkurssikesä, kysyi MTV-uutiset ja sille kommentoineen Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikön Tiina Toivosen mukaan yritysten tilanne ei ole helpottumassa.
 
vierailija

Yhteistyössä