Ei ole vaikeaa. Ainoastaan koristelu on minulle mielikuvituksettomalle ihmiselle haastavaa.
Teen yleensä valmiiksi vaakaan leikatusta vaaleasta ja mustasta leivästä.
Kostutukseen lihalientä.
Käytän esimerkiksi italiansalaattia, juustotahnaa ja kinkkutahnaa täytteeksi.
Juustotahnaan emmentaalia (tai valmista juustoraastetta), suolakurkkua, tippa sinappia ja ranskanakermaa, en osaa sanoa määriä, aina tulee liikaa
Pari purkkia rankankermaa, köntti juustoa, yksi suolakurkku ehkä.
Kinkkutahnaan palvikinkkuköntsä, pari purkkia ranskankermaa ja paprika.
Sitten kokoaminen.
Mustalla leipäsiivulla aloitetaan, hyvä kostutus kauttaaltaan.
Kinkkutahnaa. Vaalea leipäsiivu, ei tarvitse lutrata niin paljon lihalientä mutta reunat tarkasti. Juustotahnaa, musta leipäsiivu, italian salaattia, vaalea leipäsiivu, kinkkutahnaa, tumma leipäsiivu, juustotahnaa, vaalea leipäsiivu.
Kääritään leivinpaperiin tiukasti, leivinpaperi kannattaa laittaa jo alkuun alle. Vielä foliota jos on.
Jääkaappiin yön yli.
Koristella voi esim. sivelemällä reunat kinkkutahnalla tai juustotahnalla ja jos juustolla niin juustoraastetta voi taputella vielä siihen.
Päälle vaikka viinirypäleen puolikkaita, leipäkinkku siivuja rullattuna yms yms.