voiko vauvaa missään tilanteessa jättää itkemään

ylisyötettyä vauvaa teillä ei voi olla.Rinnasta vauva saa niin paljon muutakin kun ravintoa. Noin pientä vauvaa ei musta missään mimessä saa jättää huomiotta -koska itkulla pieni vauva viestii ettei kaikki ole hyvin. Sylissä toki voi itkeä -koska siinä ei ole yksin ja usein koliikki vauvat sylissä sitten itkevät. Toivottavasti miehes ymmärtäis -tarjoa vain tissiä et vauva saa siitä turvaa. Ikävä tilanne sulla, voimia. :hug:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kimalainen:
Meillä on esikoinenkin vielä hyvin pieni ja vauva (6vkoa) itkee jatkuvasti. Joskus myös isompi kaipaa äidin syliä puhumattakaan pukemisista, vaipan vaihdoista yms. Myös päiväunien jälkeen on saatava läheisyyttä hetki.

Vauva itkee, itkee ja itkee. Tästä kärsii myös vanhempi lapsi. Joskus, kun tilanne uhkaa karata käsistä, vedän makuuhuoneen oven takanani kiinni, jätän vauvan sinne karjumaan ja luetaan esikoisen kanssa vaikka kirja. Saadaan molemmat hetki hengähtää.
Ootko liinaa koittanu? Aika hurjaa että pieni eristetään vallan ilman huolenpitoa, ei se turhaa itke. Eriasia jos esikon vaippa vaihdetaan tms pakollista.
 
Ihan asiallisesti kerroin miehelle että mielelläni hoidan lapsen yksinkin, koska olen sitä mieltä että vauvaa ei voi jättää eikä mielellään minun mielestäni syliinkään itkemään varsinkaan jos ei ole edes kokeillut lohduttaa jotenkin muuten. Tämän jälkeen hän sitten taipui siihen, että hänkin yrittää vielä enemmän, koska haluaa olla vauvaa hoitamassa muulloinkin kuin vain silloin kun tämä on hyväntuulinen ja tyytyväinen. Oltiin vauvan kanssa mummolassa pari yötä, että mies sai nukuttua univelkansa, käytiin vyöhyketerapiassa ja jatkettiin minun maidotonta dieettiä. Näillä iltaitkut rauhoittuivat ja hävisivät kokonaan. Eilen kuitenkin itki 2h, mikä on aiempaan verrattuna vielä vähän, mutta kävi miehen hermoon, niin että lopulta huusi tytölle päin tämän naamaa että "turpa kiinni", niin että minäkin säikähdin sitä huudon intensiteettiä. Sen jälkeen antoi vauvan minulle ja sanoi, että ei oikeasti kestä sitä huutamista. Olisi voinut kyllä sanoa aikaisemmin tai edes vihjata, mutta hän oli ollut toisessa huoneessa tämän kanssa. Varmasti vauvaa ihan pelotti ja järkytti sellainen huutaminen.
Ei olla keritty vielä juttelemaan asiasta kunnolla, kun minä sitten otin vauvan kun mies lähti pois huoneesta ja vauvan kanssa nukahdettiin pian tämän jälkeen. Aamulla oli mies allapäin, varmaan pettynyt itseensä. Sanoin vain, että jos hän ei pysty käsittelemään sitä huutoa on hänen PAKKO antaa minun hoitaa vauvaa jos se itkee.

Syöttämisestä: Käytiin neuvolassa ja edelleen ohjeeksi että yritetään pitää syöttöväliä n.2h. Pituuteen suhteutettu painokäyrä oli tosin hieman laskussa, joten en ole sen jälkeen kelloa katsonut vaan antanut syödä minkä haluaa ja yrittänyt vain röyhtäytellä ahkerasti ja kanniskella, hieroa mahaa jne. sillä seurauksella että päivisin edelleen itkee ihan yhtä paljon kuin ennenkin. Illoista en osaa nyt sanoa mikä johtuu mistäkin, mutta nyt parina iltana on taas itketty, mutta ei mitenkään kohtuuttomasti. Tyttö haluaa syödä välillä 5-10minuuttia edellisen syötön jälkeen ja joskus menee jopa 1½h, keskimäärin syö 1h välein. Ennen nukkunut 3h päiväunet 10-13, mutta nyt muutamana päivänä unet jääneet huomattavasti lyhyemmiksi ja herätessään halunnut syödä. Illan on sitten rinnassa kiinni. Kakkaa tulee runsaasti ja vaipat aina niin märät että sisävaipoista voi puristaa nestettä 2h vaipanvaihdon väleillä (kestovaipat käytössä). Jos sattuu esim. yskäisemään syönnin yhteydessä näkee miten rinnasta oikein suihkuaa maitoa. Tosin minusta on alkanut tuntua että maitoni täytyy olla jotenkin laihaa (en tiedä onko se mahdollista), mutta kävisi järkeen sen puolesta että olen 47kg ja ollut jo pari viikkoa tässä samassa painossa kuin olin ennen raskautta (rasvaprosentti tällöin 16%) ja ruokavalio on yksipuolistunut maidottomuuden takia jonkun verran. Kyllähän sitä tietysti ihmisessä varastoissa on rasvaa ja ravintoaineita, mutta ei se elimistö helposti niistä luovu, jos ne on niin vähäiset kuin minulla nyt on. Aion siis neuvolan neuvoista huolimatta syöttää just niin paljon, kuin pieni haluaa syödä ja sitten kun on vatsanväänteitä niin heijaan ja lohdutan. Sillä kun on niitä vatsanväänteitä joka tapauksessa, oli se syöttäväli ihan mikä vain. Lisäksi rupean itse syömään enemmän. Mies olisi kiva patistaa jonnekin isien ryhmään, mutta kun ei sellaista näillä main ole.

Tuo "laiha maito" kuulostaa kyllä ihan hassulta. Onko kenelläkään koskaan tullut mieleen samanlaista/onko tietoa?
 
Tätä on varmaan ennenkin ehdotettu mutta oletko varma että sulta tulee riittävästi maitoa? Kun vauva kerran haluaa olla jatkuvasti rinnalla ja painokäyrä on hivenen laskusuuntainen, voisiko kyseessä olla sittenkin osaltaan nälkä. Pystyisitkö menemään neuvolaan syöttöpunnituksille tms?
 
Tai ehkä allergia on joku muu kuin maito tai jos maidoton kerta on auttanut niin maidon lisäksi joku? Viljat tai soija, naudanliha,kananmuna? Jos jatkuvasti saa allergeenejä niin ei ihme jos itkettää.. Jokin vauvalla on ihan selkeästi kuitenkin vialla, oli se sitten nälkä tai jokin muu.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Oisku:
Tätä on varmaan ennenkin ehdotettu mutta oletko varma että sulta tulee riittävästi maitoa? Kun vauva kerran haluaa olla jatkuvasti rinnalla ja painokäyrä on hivenen laskusuuntainen, voisiko kyseessä olla sittenkin osaltaan nälkä. Pystyisitkö menemään neuvolaan syöttöpunnituksille tms?
Ei ole vielä kukaan aikaisemmin ehdottanut. Syntymäpäino tuli takaisin jo kolmantena tai neljäntenä päivänä, ennen kotiin lähtöä kuitenkin ja siitä lähtien paino nousi hyvin. Koko ajan maitoa on rinnoista tuntunut tulevan: syötöillä siitä rinnasta josta en syötä rupeaa valumaan maitoa ja jos vauva lopettaa syönnin esim. yskimisen takia tulee maitoa rinnasta suihkuamalla. Lisäksi kakkaa ja pissaa on riittänyt. (tuo aiempi virtsan määrä oli kyllä liioiteltu nyt kun sitä ajattelin. Puristamalla virtsaa tippuu jos vaippa on ollut 4-5h esim. yöllä. Päivällä 2h vaipanvaihdonvälillä vaipat kyllä ihan märät, mutta ei niistä silloin puristamalla saa nestettä tippumaan) Kakkaa on melkein jokaisessa vaipassa vähän sekä 2-3krt/vrk kunnon kakat. Äitini jolla on ollut 4lasta ja toiminut yhden 10 vuotta neuvolassa terv.hoitajana jaksaa aina toitottaa että ei meidän vauvalta ainakaan maitoa puutu. Mutta eihän sitä maidon määrää todellakaan tiedä muuten kuin syöttöpunnituksilla. Ja mikä sitten on riittävä määrä ja imeytyykö suolesta kaikki tarvittavat ravintoaineet? 2 viikon kuluttua on seuraava neuvola ja jos paino on taas laskusuunnassa on tietysti selvää että vauva ei saa tarvitsemaansa ravintoa.
Heti syönnin jälkeenhän hän on tyytyväinen eikä siis vaikuta että jäisi nälkäiseksi, joten en usko että meillä on kamalaa kiirettä tuon punnitusasian suhteen. ko/Kö?
 
Oletko kokeillut antaa lisäksi korviketta? Meillä oli tilanne vauvan ollessa n. 2kk, että jouduin jättämään maitotuotteekin pois ruokavaliosta miltein kaiken muun lisäksi (tuntui etten saanut syödä silloin muuta kuin vaaleaa leipää, sekin hiivatonta, ja sitten vettä). Eihän sillä tavalla saa tarpeeksi energiaa imettäjä saati sitten imevä vauva. Minulta loppui sitten samoihin aikoihin toisesta rinnasta maito (siihen ei vaan yksinkertaisesti noussut enää maitoa) ja olimme ikään kuin pakotettuja siirtymään enemmän korvikkeeseen. Meidän pojasta tuli korvikkeen myötä lähes toinen ihminen. Pojasta tuli todella aurinkoinen ja hyväntuulinen - erilainen vauva. Syynä mitä ilmeisemmin, ettei saanut tarpeeksi maitoa (tai saati se ollut sitten kovin ravitsevaa).
Ehdotukseni ei nyt varsinaisesti liity alkuperäiseen ongelmaasi,mutta tuli tämäkin mieleen.
Niin, ja luulisi AIKUISEN miehen ymmärtävän, että pienelle vauvalle ei huudeta päin naamaa missään tilanteessa. Siinä, jos missä pienen vauvan turvallisuuden tunne kyseisen vanhemman seurassa, järkkyy pahemman kerran.
Voimia! :hug:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Mamacita-:
Tai ehkä allergia on joku muu kuin maito tai jos maidoton kerta on auttanut niin maidon lisäksi joku? Viljat tai soija, naudanliha,kananmuna? Jos jatkuvasti saa allergeenejä niin ei ihme jos itkettää.. Jokin vauvalla on ihan selkeästi kuitenkin vialla, oli se sitten nälkä tai jokin muu.
Maidoton on tosiaan selvästi auttanut. Itse mietin tuota kananmunaa madolliseksi toiseksi, mutta voi myös olla että mummolassa tuli syötyä jotain maidollista, kun siellä oli niin paljon valmistuotteita. Yritin katsoa pakkauksista että ei olisi käytetty maitotuotteita, mutta se on joskus hankalaa varsinkin kuin joissakin margariineissa on maitoproteiinia ja jos tuotteessa on yhtenä aineena margariinia ei voi tietää onko se sellaista jossa on maitoproteiinia vai ei. Söin vain sellaisia jossa oli käytetty kasvirasvasekoitetta, mutta ei noista valmistuotteista kyllä koskaan tiedä. Katsotaan nyt mihin suuntaan tämä olo muuttuu.
 
Minä en saanut imetysaikana syödä: maitotuotteita, sipulia, kaaleja (missään muodossa), ruisleipää, suurinta osaa hedelmistä (banaani ainut sallittu), tee, kahvi, kaakao, palkokasvit (herneet, pavut, linssit ym.). Eli kaikki nämä tuotteet voivat aiheuttaa vauvalle vatsan väänteitä ja huonosti sulautuvuutta suolistossa. En nyt muista, oliko kenties muitakin tuotteita, paljon niitä kuitenkin oli.
 
Pienessä kiireessä tuohon maitoasiaan: kuulostaa siltä että sulla on suihkutissit, kuten mullakin. Uskon että maitoa kyllä tulee ihan tarpeeksi, mutta se alkuun tuleva maito, etumaito, on tosiaan "laihempaa" kuin rasvaisempi takamaito, mitä alkaa herua sitten kun rinta on vähän tyhjempi. Tehtävänsä on molemmilla maidoilla, etumaito sammuttaa vauvan janon paremmin ja takamaito pitää nälän poissa. Suihkutissisiä neuvotaankin syöttämään yhdellä syötöllä vain yhdestä rinnasta, että vauva saa myös takamaitoa, tai tarvittaessa parilla syötöllä peräkkäin samasta rinnasta. Sitä etumaitoa kun saattaa (ainakin mulla) tulvia vähän liikaakin. Toki isompia voi syötön alkuun vaikka pumppailla pois. Tämä voisi helpottaa koliikkiakin, ainakin meillä suihkuava maito toi vauvoille ilmavaivoja, esikoistytöllä oli koliikki ja kakkospojalla ilmavaivoihin onneksi auttoi Disflatyl.

Muuten peesaan muita, ei tuossa ikävaiheessa vauvaa voi vielä "opettemaan olemaan itkemättä", sen aika on myöhemmin. Eihän se sylissä pitäminen koliikki-itkua lopeta, mutta se tuo vauvalle turvallisuuden tunteen.

Täältä lisää tietoa suihkutisseistä yms. www.imetystukilista.net varsinkin faq-osiosta löytyy.
 
itsellä esikoinen huusi 3vko-2.5kk ja iso syy oli suihkutissi.nieli vissiin ilmaa paljon kun maitoa tursus liikaa.itse tein senkin virheen että syötin koko aika kun halus mutta kun se oli ainut millä tytön sai hiljaiseksi...

kuopuksen kanssa ei ollut ongelmia kun tajusin alusta asti syötellä 2 kertaa samasta rinnasta että sai takamaitoa tarpeeksi.tosin tämän seurauksena maito loppui toisesta rinnasta 2kk kohdalla...
 
Multa oli pois maitoproteiini,viljat,muna, soija, naudanliha ja ööh mitähän muuta.. Mutta silti ei riittänyt ja vasta Neocate (aminohappopohjainen erikoisvalmiste allergisille) toi rauhan ja onnellisen pojan takaisin =)
 
Mulla on aika pitkälle samat kokemukset kuin Mamacitalla :wave: Joka tapauksessa kannattaa jättää se muna nyt myös ainakin pois samalla. Käväise imetystukilistan sivuilla, siellä on vinkkejä imetysdieettiin sekä listaa millä nimillä maitoproteiini voi olla tuotteissa ilmoitettuna!
 
Alkuperäinen kirjoittaja leijona76:
Alkuperäinen kirjoittaja Kimalainen:
Meillä on esikoinenkin vielä hyvin pieni ja vauva (6vkoa) itkee jatkuvasti. Joskus myös isompi kaipaa äidin syliä puhumattakaan pukemisista, vaipan vaihdoista yms. Myös päiväunien jälkeen on saatava läheisyyttä hetki.

Vauva itkee, itkee ja itkee. Tästä kärsii myös vanhempi lapsi. Joskus, kun tilanne uhkaa karata käsistä, vedän makuuhuoneen oven takanani kiinni, jätän vauvan sinne karjumaan ja luetaan esikoisen kanssa vaikka kirja. Saadaan molemmat hetki hengähtää.
Ootko liinaa koittanu? Aika hurjaa että pieni eristetään vallan ilman huolenpitoa, ei se turhaa itke. Eriasia jos esikon vaippa vaihdetaan tms pakollista.

Luepa uudestaan! Joskus, kun tilanne uhkaa karata käsistä jne.
Ja kyllä. Ihan kaikki keinot on kokeiltu ja käytössä.

Asiaan, eli ap:lle:
En ollenkaan usko, että syy vauvan itkuisuuteen olisi nälkä tai kuten sanoit "laiha maito". Äidinmaito on siitä hämmästyttävä asia, että se mukautuu aina vastaamaan vauvan tarpeita. Usein vauvat ovat itkuisia ensimmäiset pari kuukautta eikä syytä tähän tiedetä. Imeminen tuottaa vauvalle suurta mielihyvää. Jos on paha olla rinnalta haetaan lohtua pikemminkin kuin ravintoa.

Käy ihmeessä lukemassa lisää suihkutisseistä ja muusta aiheeseen liittyvästä imetystukilistalta. Korvikkeen antaminen tässä tilanteessa, kun imetys sujuu, ei ole mikään ratkaisu!
 
Alkuperäinen kirjoittaja leijona76:
Alkuperäinen kirjoittaja Kimalainen:
Meillä on esikoinenkin vielä hyvin pieni ja vauva (6vkoa) itkee jatkuvasti. Joskus myös isompi kaipaa äidin syliä puhumattakaan pukemisista, vaipan vaihdoista yms. Myös päiväunien jälkeen on saatava läheisyyttä hetki.

Vauva itkee, itkee ja itkee. Tästä kärsii myös vanhempi lapsi. Joskus, kun tilanne uhkaa karata käsistä, vedän makuuhuoneen oven takanani kiinni, jätän vauvan sinne karjumaan ja luetaan esikoisen kanssa vaikka kirja. Saadaan molemmat hetki hengähtää.
Ootko liinaa koittanu? Aika hurjaa että pieni eristetään vallan ilman huolenpitoa, ei se turhaa itke. Eriasia jos esikon vaippa vaihdetaan tms pakollista.
Juu en minäkään kyllä eristyksiin jätä huutamaan
:eek: meillä noilla ikäeroa 10,5kk ja joskus ihan pakosta joutuu jonkin aikaa itkeä, mutta yhtään kauempaa en anna kuin pakko! JUst esim. jonkun vaipan vaihdon tms ajan. Syödäänkin usein siten esikon kanssa että vauva vieressä vaunuissa tai pöydällä sitterissä :) siitä sitten helppoa toisellekin jutella ja tuttia ens hätiin tarjota.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kimalainen:
Alkuperäinen kirjoittaja leijona76:
Alkuperäinen kirjoittaja Kimalainen:
Meillä on esikoinenkin vielä hyvin pieni ja vauva (6vkoa) itkee jatkuvasti. Joskus myös isompi kaipaa äidin syliä puhumattakaan pukemisista, vaipan vaihdoista yms. Myös päiväunien jälkeen on saatava läheisyyttä hetki.

Vauva itkee, itkee ja itkee. Tästä kärsii myös vanhempi lapsi. Joskus, kun tilanne uhkaa karata käsistä, vedän makuuhuoneen oven takanani kiinni, jätän vauvan sinne karjumaan ja luetaan esikoisen kanssa vaikka kirja. Saadaan molemmat hetki hengähtää.
Ootko liinaa koittanu? Aika hurjaa että pieni eristetään vallan ilman huolenpitoa, ei se turhaa itke. Eriasia jos esikon vaippa vaihdetaan tms pakollista.

Luepa uudestaan! Joskus, kun tilanne uhkaa karata käsistä jne.
Ja kyllä. Ihan kaikki keinot on kokeiltu ja käytössä.

Asiaan, eli ap:lle:
En ollenkaan usko, että syy vauvan itkuisuuteen olisi nälkä tai kuten sanoit "laiha maito". Äidinmaito on siitä hämmästyttävä asia, että se mukautuu aina vastaamaan vauvan tarpeita. Usein vauvat ovat itkuisia ensimmäiset pari kuukautta eikä syytä tähän tiedetä. Imeminen tuottaa vauvalle suurta mielihyvää. Jos on paha olla rinnalta haetaan lohtua pikemminkin kuin ravintoa.

Käy ihmeessä lukemassa lisää suihkutisseistä ja muusta aiheeseen liittyvästä imetystukilistalta. Korvikkeen antaminen tässä tilanteessa, kun imetys sujuu, ei ole mikään ratkaisu!
Tähän sen verran,että minustakin toi vauvan yksin jättäminen.Kirjaa ei ihan hetkessä lueta.Kyllähän se vauva siinä hätääntyy. :/ Tuli ihan surku vauvaa kohtaan.
Siinä komppaan sua,että korvike ei tähän ap:n tilanteeseen varmasti ole ratkaisu.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kimalainen:
Alkuperäinen kirjoittaja leijona76:
Alkuperäinen kirjoittaja Kimalainen:
Meillä on esikoinenkin vielä hyvin pieni ja vauva (6vkoa) itkee jatkuvasti. Joskus myös isompi kaipaa äidin syliä puhumattakaan pukemisista, vaipan vaihdoista yms. Myös päiväunien jälkeen on saatava läheisyyttä hetki.

Vauva itkee, itkee ja itkee. Tästä kärsii myös vanhempi lapsi. Joskus, kun tilanne uhkaa karata käsistä, vedän makuuhuoneen oven takanani kiinni, jätän vauvan sinne karjumaan ja luetaan esikoisen kanssa vaikka kirja. Saadaan molemmat hetki hengähtää.
Ootko liinaa koittanu? Aika hurjaa että pieni eristetään vallan ilman huolenpitoa, ei se turhaa itke. Eriasia jos esikon vaippa vaihdetaan tms pakollista.

Luepa uudestaan! Joskus, kun tilanne uhkaa karata käsistä jne.
Ja kyllä. Ihan kaikki keinot on kokeiltu ja käytössä.

Asiaan, eli ap:lle:
En ollenkaan usko, että syy vauvan itkuisuuteen olisi nälkä tai kuten sanoit "laiha maito". Äidinmaito on siitä hämmästyttävä asia, että se mukautuu aina vastaamaan vauvan tarpeita. Usein vauvat ovat itkuisia ensimmäiset pari kuukautta eikä syytä tähän tiedetä. Imeminen tuottaa vauvalle suurta mielihyvää. Jos on paha olla rinnalta haetaan lohtua pikemminkin kuin ravintoa.

Käy ihmeessä lukemassa lisää suihkutisseistä ja muusta aiheeseen liittyvästä imetystukilistalta. Korvikkeen antaminen tässä tilanteessa, kun imetys sujuu, ei ole mikään ratkaisu!
No ei se uudestaan lukemalla parane. Ja kyllä, tiedän mikä on aina huutava vauva ja se että pitäs revetä muuallekin.
 
Olenkin jo pidemmän aikaa syöttänyt samasta rinnasta pari kertaa peräkkäin nimenomaan tuon suihkutissivaivan vuoksi. En aio nyt kuitenkaan rajoittaa vauvan syömistä muuten, koska painokäyrä oli nyt hieman laskeva ja rajoituksia on kokeiltu eikä tunnu niistä olevan apua itkuisuuteen. Kiitos imetystukilista-linkistä!

Syy miehen outoon käytökseen paljastui:hän kertoi eilen että vauva on hänestä lähinnä ärsyttävä. Eikä vain itkiessään vaan muutenkin. Uskomatonta! Hän on kuitenkin toivottu ja haluttu lapsi. Nyt en enää uskalla jättää näitä kahta keskenään. On kyllä aika surkea olo: melkein on kuin tyttö olisi menettänyt isänsä.
 
Ap,sun kannattaa nyt miettiä mitä sun kannattaa tehdä tuon tilanteen kanssa.Ei tuo ole normaalia,että vauva on miehesi mielestä ärsyttävä!
Sun miehen kannattaisi käydä puhumassa jollekin asiantuntijalle tuosta ongelmasta. :/
 
Alkuperäinen kirjoittaja leijona76:
Alkuperäinen kirjoittaja Kimalainen:
Alkuperäinen kirjoittaja leijona76:
Alkuperäinen kirjoittaja Kimalainen:
Meillä on esikoinenkin vielä hyvin pieni ja vauva (6vkoa) itkee jatkuvasti. Joskus myös isompi kaipaa äidin syliä puhumattakaan pukemisista, vaipan vaihdoista yms. Myös päiväunien jälkeen on saatava läheisyyttä hetki.

Vauva itkee, itkee ja itkee. Tästä kärsii myös vanhempi lapsi. Joskus, kun tilanne uhkaa karata käsistä, vedän makuuhuoneen oven takanani kiinni, jätän vauvan sinne karjumaan ja luetaan esikoisen kanssa vaikka kirja. Saadaan molemmat hetki hengähtää.
Ootko liinaa koittanu? Aika hurjaa että pieni eristetään vallan ilman huolenpitoa, ei se turhaa itke. Eriasia jos esikon vaippa vaihdetaan tms pakollista.

Luepa uudestaan! Joskus, kun tilanne uhkaa karata käsistä jne.
Ja kyllä. Ihan kaikki keinot on kokeiltu ja käytössä.

Asiaan, eli ap:lle:
En ollenkaan usko, että syy vauvan itkuisuuteen olisi nälkä tai kuten sanoit "laiha maito". Äidinmaito on siitä hämmästyttävä asia, että se mukautuu aina vastaamaan vauvan tarpeita. Usein vauvat ovat itkuisia ensimmäiset pari kuukautta eikä syytä tähän tiedetä. Imeminen tuottaa vauvalle suurta mielihyvää. Jos on paha olla rinnalta haetaan lohtua pikemminkin kuin ravintoa.

Käy ihmeessä lukemassa lisää suihkutisseistä ja muusta aiheeseen liittyvästä imetystukilistalta. Korvikkeen antaminen tässä tilanteessa, kun imetys sujuu, ei ole mikään ratkaisu!
No ei se uudestaan lukemalla parane. Ja kyllä, tiedän mikä on aina huutava vauva ja se että pitäs revetä muuallekin.
Joo, mutta kyse olikin "hätätilanteesta", eli käsitin ainakin niin, että toinen vaihtoehto on että pinna palaa vauvan huutamiseen, ja vaihtoehto kaksi oli, että poistuu hetkeksi toiseen huoneeseen lukemaan esikoiselle kirjaa. Niin kyllä tuo jälkimmäinen on parempi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Villivadelma:
Ap,sun kannattaa nyt miettiä mitä sun kannattaa tehdä tuon tilanteen kanssa.Ei tuo ole normaalia,että vauva on miehesi mielestä ärsyttävä!
Sun miehen kannattaisi käydä puhumassa jollekin asiantuntijalle tuosta ongelmasta. :/
Samaa mietin itsekin :/ Toki sen ymmärrän (itsekin olen näin ajatellut joskus) että vauva voi olla hetkellisesti todella ärsyttävä, silloin kun on ollut päiviä että huutaa vaan jne, ja itse todella väsy.. Mut että KOKO AJAN ärsyttävä, ei nyt sentään..hmm..voiskohan miehilläkin olla jonkinlaista "synnytyksen jälkeistä masennusta"??!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Katja87:
Alkuperäinen kirjoittaja Villivadelma:
Ap,sun kannattaa nyt miettiä mitä sun kannattaa tehdä tuon tilanteen kanssa.Ei tuo ole normaalia,että vauva on miehesi mielestä ärsyttävä!
Sun miehen kannattaisi käydä puhumassa jollekin asiantuntijalle tuosta ongelmasta. :/
Samaa mietin itsekin :/ Toki sen ymmärrän (itsekin olen näin ajatellut joskus) että vauva voi olla hetkellisesti todella ärsyttävä, silloin kun on ollut päiviä että huutaa vaan jne, ja itse todella väsy.. Mut että KOKO AJAN ärsyttävä, ei nyt sentään..hmm..voiskohan miehilläkin olla jonkinlaista "synnytyksen jälkeistä masennusta"??!
Toki mustakin hetkittäin toi likka tuntuu rasittavalta ja ärsyttävältä.Mutta tosiaan jatkuvana tuntemuksena toi on aika huolestuttavaa. :| Mä oon muistaakseni joskus lukenut tuosta,että miehilläkin voi olla synnytyksen jälkeistä masennusta.Varmaan googlella löytyis jotain.

Ja tohon aiempaan,niin tietenkin jos tuntuu että hermot menee vauvan itkuun ja on esim.ravistelun riski,niin parempi jättää vauva yksin hetkeksi.Mutta sitten jos toistuvasti jätetään koliikkivauva yksin huutamaan pitkäksi aikaa,niin se on huono juttu...
 
Jos laittaa pelttorit korville tai vastaavat niin vauva keinuu kivasti sylissä ja ääni ei kuulu :D ei mee hermo ( !!!!!!! ). Mä vihjasin äidilleni että haluan pelttorit joululahjaksi! Se nauroi ja heti sanoi että onpa hyvä idea. Kun saattaa se hermo mennä mullakin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Katja87:
Alkuperäinen kirjoittaja leijona76:
Alkuperäinen kirjoittaja Kimalainen:
Alkuperäinen kirjoittaja leijona76:
Alkuperäinen kirjoittaja Kimalainen:
Meillä on esikoinenkin vielä hyvin pieni ja vauva (6vkoa) itkee jatkuvasti. Joskus myös isompi kaipaa äidin syliä puhumattakaan pukemisista, vaipan vaihdoista yms. Myös päiväunien jälkeen on saatava läheisyyttä hetki.

Vauva itkee, itkee ja itkee. Tästä kärsii myös vanhempi lapsi. Joskus, kun tilanne uhkaa karata käsistä, vedän makuuhuoneen oven takanani kiinni, jätän vauvan sinne karjumaan ja luetaan esikoisen kanssa vaikka kirja. Saadaan molemmat hetki hengähtää.
Ootko liinaa koittanu? Aika hurjaa että pieni eristetään vallan ilman huolenpitoa, ei se turhaa itke. Eriasia jos esikon vaippa vaihdetaan tms pakollista.

Luepa uudestaan! Joskus, kun tilanne uhkaa karata käsistä jne.
Ja kyllä. Ihan kaikki keinot on kokeiltu ja käytössä.

Asiaan, eli ap:lle:
En ollenkaan usko, että syy vauvan itkuisuuteen olisi nälkä tai kuten sanoit "laiha maito". Äidinmaito on siitä hämmästyttävä asia, että se mukautuu aina vastaamaan vauvan tarpeita. Usein vauvat ovat itkuisia ensimmäiset pari kuukautta eikä syytä tähän tiedetä. Imeminen tuottaa vauvalle suurta mielihyvää. Jos on paha olla rinnalta haetaan lohtua pikemminkin kuin ravintoa.

Käy ihmeessä lukemassa lisää suihkutisseistä ja muusta aiheeseen liittyvästä imetystukilistalta. Korvikkeen antaminen tässä tilanteessa, kun imetys sujuu, ei ole mikään ratkaisu!
No ei se uudestaan lukemalla parane. Ja kyllä, tiedän mikä on aina huutava vauva ja se että pitäs revetä muuallekin.
Joo, mutta kyse olikin "hätätilanteesta", eli käsitin ainakin niin, että toinen vaihtoehto on että pinna palaa vauvan huutamiseen, ja vaihtoehto kaksi oli, että poistuu hetkeksi toiseen huoneeseen lukemaan esikoiselle kirjaa. Niin kyllä tuo jälkimmäinen on parempi.
Joku sentään ymmärsi/halusi ymmärtää oikeinkin...

Kielteiset tunteet vauvaa kohtaan on asia, josta mielestäni puhutaan aivan liian vähän. Tuoreet vanhemmat saattavat olla todella pettyneitä ja häpeissään siitä, että tuntevatkin vauvaa kohtaan mitään muuta kuin loputonta ihailua ja ruusunpunaista rakkautta. Vauva saattaa olla itkuinen ja yöunet olemattomia. Kaikenkaikkiaan vanhemmuus ei ollutkaan sitä mitä oli hartaasti odotettu. On TÄYSIN normaalia joskus vihata huutavaa vauvaa, haluta heittää kirkuva käärö ikkunasta yön pimeinä tunteina tai tuntea turhautumista ja suorastaan raivoa vauvaa kohtaan. Tunteet siis ovat sallittuja, väkivaltainen tai hyökkäävä käytös vauvaa kohtaan ei!!

Vauvojen temperamentissa/vaativuudessa on suuria eroja. Ns. "helpon vauvan" vanhemman on mahdotonta kuvitella sen ahdistuksen määrää, minkä itkuinen ja jatkuvasti tyytymätön vauva tuo tullessaan. Myös vanhemmat ovat erilaisia itkunsietokykynsä suhteen.

Keskustele miehesi kanssa. Istukaa alas ja todetkaa, että tilanne on nyt se mikä se on. Itse ajattelen asiaa "projektina", joka on vietävä kunnialla päätökseen. Loputtomiin se ei kestä. Aikuisuuteen kuuluu paljon asioita, jotka ei ole niin kivoja, tämä on yksi niistä. Kyllä me selvitään!

Toivotaan, että pian helpottaa!


 

Yhteistyössä