VOIKO PAINO VAIHDella päivissä kiloja?

  • Viestiketjun aloittaja pettynyt
  • Ensimmäinen viesti
AkateeminenMamma
Kehon glykogeenivarastoihin mahtuu n. 400 - 600g hiilihydraatteja ja jokainen hiilihydraatti gramma sitoo itseensä n.3g nestettä. Tuosta, kun äkisti laskee niin näiden energiavarastojen vuoksi meidän kaikkien paino vaihtelee 0,5 - jopa 2,5kg kaiken aikaa ilman, että kyseessä todellakaan olisi lisääntynyt rasva kehossa tai sen puoleen välttämättä oikea laihtuminenkaan.

Suosittelen lämpimästi keskittymään lähinnä siihen mittanauhaan ja pyrkimään siihen, että kun vaa'alla käyt niin käyt aina mahdollisimman samoissa olosuhteissa (kellonaika, vaatetus, vaaka ja vieläpä edellispäivän liikunta ja ruokarutiinit). Ja vaa'alle vain max kerran viikossa.

Tuo 15kg 3 vuorokaudessa on kyllä jo vaa'an rikkoutumisesta johtuvaa sillä se ei ole fysiologisesti mahdollista. Yhden rasvakilon kertymiseen pitää syödä n. 13000kcla YLIMÄÄRÄISTÄ eli esim. n. 10 - 20 pizzaa täytteistä riippuen :LOL: Viikossa virheellisillä ruokailu- ja liikuntatottumuksilla toki voi ylläpitää vaikka parinkin kilon lihomis vauhtia per viikko mutta sitä enempään pitää jo todella tehdä töitä :D

 
... lähti teksti liian aikaisin.
Nestehukan ja ravinnottomuuden seurauksena elimistö varastoi 3vrk kaiken minkä suuhuni pisti eikä mitään antanut ulos.
Olisi tietysti tilanteessa pitänyt syödä varovaisesti ja vähän kerrallaan mutta ahmin kaikkea eteen sattunutta kyseisin seurauksin. Vaarallista elimistölle kylläkin. :x
 
AkateeminenMamma
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.02.2005 klo 13:27 möhömaha kirjoitti:
Huom. 15kg 3:ssa vuorakaudessa kirjoitin (eli 5kg/vrk) ja kyseessä oli silloin vakava nestehukka ja suolistossa ei ollut varmasti grammaakaan vanhoja ruuan jämiä painona. :ashamed:
Juu - minunkin piti laittaa se 3vrk - eli kyllä huomasin sen. Silti sanon, että vaa'assakin piti olla häikkää. Lasken: Glykogeenivarastot täyteen n. 3kg + nesteturvotusta sellainen määrä, ettei se vielä johda sairaalahoitoon 2 - 3kg + ylimääräisiä syötyjä kaloreita inhimillisesti mahdollinen määrä = varastoihin rasvaa n. 1kg. Tästä tulee yhteensä maksimissaan n. 7kg, jos vielä ajatellaan, että olisit ennen tätä ollut vakavassa nestehukassa ilman, että sekään vielä olisi vaatinut sairaalahoitoa niin siitä vielä, ehkä tilaa n. 2kg nestettä. Olen siis valmis järjen rajoissa uskomaan n. 9kg painonmuutoksen 3vrk sisällä. Jos näin on käynyt niin epäluotettava vaaka on toki voinut näyttää 15kg:kin lisää.

Kuitenkin jo tuo kuvailemani 9kg painonmuutos on niin epätodennäköinen ja keholle sellainen shokki, että ihme on jos sellaisestakaan ilman sairaalakeikkaa selviäisi.
 
AkateeminenMamma
Ok - I stand corrected. Huomautan kyllä, että en missään vaiheessa epäillyt rehellisyyttäsi/ vilpitöntä uskoasi tapahtuneeseen. Ainoa asia, jota (yhä) epäilin on tuo vaa'an toiminta. Mutta toki lääketieteellisiä ihmeitä tapahtuu.

Toivottavasti sinulle ei enää moista tapahdu - aivan varmasti karmea kokemus.

Nii, siis voihan ne virallisetkin vaa'at olla vinksallaan - sitä meinaan tuolla yhä epäilyllä.

 

Yhteistyössä