Voiko 1v9kk ikäiselle vielä pitää unikoulua!?


Ongelmamme on siis ollut olemassa niin kauan kuin lapsikin. Ensin nukuttiin syntymän jälkeen max 2h pätkissä ja sen jälkeen melkein 1-vuotiaaksi asti 3h pätkissä. Mikään ei auttanut ja lopulta tilanne äityi niin pahaksi että nukkui ensin 3h ja sen jälkeen koko loppu yön heräili 45min välein. Pidettiin unikoulua - kaikenlaisia! Oli lempeää ja todella rajua, eikä mikään auttanut. Lopulta oli jo lähete sairaalaan unikoulujaksoon mutta yllätykseksemme tilanne helpottui ja poika alkoi nukkumaan ensin 6h putkeen ja sitten 8h. Tätä jatkui jonkun aikaa ja pitkään meillä nukuttiin 20-04 heräämättä tai 21-05. Ennen kuutta meillä on noustu aina. Joten vieläkään tilanne ei ollut hyvä. Ja nyt: kaikki on alkanut alusta ja herääminen aina vain aikaistunut. Viime yönä tuli sitten viimeinen niitti eli poika heräsi jo 24 ja nukahti vasta 02 jälkeen uudestaan ja silti noustiin jo 5.45! Käsittämätöntä!

Ollaan kokeiltu kaikkea, viimeisin keino on ollut se, että kun aamuyöllä ekan kerran herää, kannetaan isin viereen ja äiti häipyy vierashuoneeseen ennen kuin poika kerkeää huomaamaan. Nukkuu siis omassa sängyssään ja huutaa vaikka maailman tappiin asti jo antaa huutaa eikä reagoi (on kokeiltu..) Isin kanssa nukahtaa jonkun verran paremmin uudestaan mutta millä ihmeen keinolla saatais nukahtamaan omaan sänkyyn ilman tällaista ramppaamista jatkuvasti!? Nukkuu vielä pinnasängyssä jottei nukuttaminenkin olisi niin vaikeaa, nukahtaa siis tosi hyvin yksin ilman huutoja. Eikä haluta tätä tilannetta vielä rikkoa..

Korvat on tarkastettu ja muutkin terveydelliset asiat. Onko tää vaan kausi (joka on jatkunut kohta 2v) vai onko muilla kokemuksia? Tuntuu että meidän ympärillä on vain unelmaperheitä, joissa nukutaan kellon ympäri jatkuvasti..

Eli kysymys lähinnä oli, että voikohan tämän ikäiselle pojalle vielä pitää ns. unikoulua? Tuntuu melko raa'alta kun ajattelee että poika osaa jo puhua ja huutaa "äittää" ym yksikseen..

Kaikista neuvoista kiitollinen!
 
En kyllä osaa vastata varsinaiseen kysymykseesi, mutta halusin kuitenkin lohduttaa sinua. Ette tosiaankaan ole ainoita joiden lapsi nukkuu huonosti. Itsestäni on myös tuntunut että kaikilla muilla on hyvin nukkuvat lapset paitsi meillä.

Meillä on kaksi lasta ja molemmat ovat olleet todella huonoja nukkujia. Vanhemman parista eka vuodesta en enää edes muista paljoa kun olin niin väsynyt. Nuorempi on nyt 1,5 ja heräilee edelleen 2-3 krt yössä. Joskus tapahtuu ihme, että herää vain kerran tai nukkuu 8t putkeen. Lähes vuoden ikäiseksi hän heräili kuitenkin 1/2-1t välein ja siitä eteenpäin on nukkunut 2-3t pätkiä.

Kaikkea mahdollista ollaan mekin kokeiltu. Nuoremman kanssa ollaan oltu jopa unikoulujaksolla, joka vain pahensi tilannettamme. Nyt olen luovuttanut ja päättänyt antaa vain ajan kulua. Esikoinen alkoin nukkua paremmin pari vuotiaana eli eiköhän tämä nuorempi tee samoin jossain vaiheessa.

Kovasti kuitenkin jaksamista teille ja toivottavasti kyseessä tosiaan on vain pojallanne jokin vaihe, joka menee pian ohi.
 
onko allergiatkin poissuljettu? meillä ei näy tavallisissa testeissä 1v:llä, pitää kokeilla ruoka-altistuksina kotona miten sopii...
olisko refluksitauti? astma? ne herättelee kanssa... www.histamiini.com on hyvä allergialasten sivusto.
 
Me oltiin pojan kanssa joku kuukausi sitten sairaalassa unikoulussa ja sen jälkeen ollaan välillä nukuttukin välillä taas ei.suosittelen suurella sydämmellä unikoulua vaikka on raskasta jättää lapsi
yöksi toisen hoiviin.Me ollaan menossa parin kuukauden päästä uudestaan ,niin poika on 1v7kk .
 
Kiitos kaikille vastauksista!

Peijakas, minkälainen sairaalaunikoulu oli? Tuntuuko siltä, että pojalle ois tullu traumoja? Kuulostaako meidän tilanne samalta kuin teidän vai johtuuko teillä valvominen jostain muusta? Luin vasta eilen Vauva-lehden sivuilta mielenkiintoisen ketjun aiheesta 1v10kk yöhuudot ja siellä monet oli sitä mieltä, että liittyisi uhmaikään ja sanojen opetteluun.. Kohta mulle kyllä käy jo kaikki selitykset kun niin monia juttuja ollaan jo kokeiltu... Jotenkin jaksetaan kyllä näinkin mutta ei kai se voi pidemmän päälle kovin hyvä homma olla jos molemmat vanhemmat on jompi kumpi jatkuvasti väsynyt... :'(

Otan mielelläni edelleen kommentteja ja mielipiteitä vastaan! Tottahan se on, että meidänkin lapsi varmasti joskus alkaa nukkumaan mutta on niin turhauttavaa sanoa sitä jo toista vuotta peräkkäin. :ashamed:

-Joonasta kuitenkin niin onnellinen :heart:
 
Meidän esikoinen oli juuri tuollainen, saattoi herätä kahdelta yöllä huutamaan ja valvoa pari tuntia, ja sitten vaan pätkäunia. Syyksi on nyt myöhemmin esitetty todennäköistä maitoallergiaa. Muita oireita ei ollut, ei oksennusta, ei erityistä hidaskasvuisuutta, mutta kakka kyllä oli aina löysähköä (ei ripulia, vaan löysää, ei saanut tipautettua vaipasta pönttöön) ja peppu ja peräaukko useasti punoittelivat. Myös iho on herkkä, atooppinen iho, ja nyt neljävuotiaana on todettu paljon siitepölyallergioita, jotka monesti puhkeavat juuri tuontyyppisillä allergikoilla. Verikokeessa ja prickeissä ei mitään ruoka-allergioita näkynyt, niinkuin ei pikkuveljelläkään (1,5v), joka tosiaan todettiin allergiseksi maidolle, tomaatille, omenalle, paprikalle.....
Eli käypä allergologin puheilla.
Tsemppiä.
 
Sairaala unikoulussa ottavat allergia testejä jos vanhemmat pyytävät.Meillä poika jäi yöksi sairaalaan ja aamulla itsekin menin sinne ennen aamupalaa.Päivät vietettiin joko sairaalassa tai kierreltiin ihan missä huvitti,ruoka ja päiväuni ajat oltiin paikalla.En kyllä omassa
lapsessani nähnyt mitään trauman merkkejä.Poika muutti omaan huoneeseen kun kotia pääsi.Sairaalassa itse aina nukutin pojan ja yöllä hoitajat pitivät unikoulua jos heräili.Kyllähän lapsi jossain vaiheessa oppii itsekin nukkumaan mutta meidän tapauksessa pojalla oli tapa heräillä öisin ja vaati siihen vanhemman vierelle vaikka mitään hätää ei ollut.Onneksi tämä putki on nyt saatu poikki. :whistle:
 

Yhteistyössä