Voi tauti, miten hyvää jauheliharisottoa tein!

"StiNa"
[QUOTE="vieras";26224967]"Mä teen usein karjalanpaistia, mut mä tuunaan sitä ja laitan joukkoon tomaattimurskaa, ananasta ja herne-maissi-paprikaa ja tarjoan makarooonin kanssa. Hyvää siitä tulee, ja kyllä sitä meillä päin vaan kutsutaan karjanlanpaistiksi."[/QUOTE]

Jos et ole tarjoilemassa sitä ihmisille maksusta, niin kutsu sitä vaikka Pohjois-Ahvenanmaalaiseksi Kanakeitoksi. Mitä sillä on väliä, jos se on hyvää!? :D
 
"Noo"
Etkö Ap lainkaan ajatellut, että ollaan EU:ssa?

Sieltä tulee Italiasta pian komppania opettamaan risoton valmistamista.

Paras ketju pitkään aikaan

Jatka soveltamista, niin minäkin teen.
 
"vieras"
Hahahaha, ihan pirun hauska ketju :D Olisin vielä ymmärtänyt, että joku jolla on kova tarve päteä, olisi yhden kerran sanonut ap:lle, että ei se kyllä oikeaa risottoa ole, mutta antanut asian sitten olla. Sekin olisi kyllä minusta ollut jo aika hupaisaa, mutta kuka ihan oikeasti alkaa inttämään aiheesta?? :D Miten se voi olla jollekin niin tärkeää, että on pakko vaahdota asiasta sivun verran :D
 
keittiömestari
Onhan kaikenlainen ruokasnobailu ollut jo niin kauan pinnalla, että näitä ruokarunkkareita alkaa oleen kiusaksi asti. Ne on ollut kerran lomalla Riminillä, ja luulee tietävänsä italialaisesta keittiöstä kaiken.
Kyllä nyt kaikki varmaan tietää, ettei se jauhelihasotku ole mitään aitoitalialaista risottoa, mutta mitä sitten?
Sitä paitsi kaikista klassikkoruoista on n.1000 "aitoa ja alkuperäistä" reseptiä, vähän joka kylällä tai jopa perheellä omansa. Sehän juuri tekee ruokakulttuurista mielenkiintoisen, että mitään ainoita oikeita ei ole.
Ap:n risotto on aitoa suomalaista tuunattua kouluruokarisottoa :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Epätietoinen kysyy.;26225822:
Miksihän palstan mukaan pitäisi kutsua makaronimössöä johon jauhelihan sijasta laitetaankin tonnikalaa?
Et nyt ainakaan makaronimössöksi! Sen resepti on pyhä ja koskematon. Vain makaroni, jauheliha ja herne-maissi-paprika. Jos laitat herne-maissi-PORKKANAA sitä ei saa enää kutsua makaronimössöksi. Puhumattakaan et korvaat sikanaudan tonnikalalla! Sillon se on huonon-suomalaisen-maanpetturipataa.
 
"poks"
Et nyt ainakaan makaronimössöksi! Sen resepti on pyhä ja koskematon. Vain makaroni, jauheliha ja herne-maissi-paprika. Jos laitat herne-maissi-PORKKANAA sitä ei saa enää kutsua makaronimössöksi. Puhumattakaan et korvaat sikanaudan tonnikalalla! Sillon se on huonon-suomalaisen-maanpetturipataa.
Hei, ei siihen aitoon ja alkuperäiseen köyhisversioon tule he-ma-paa. Se on jo snobbailuversiota, jos siinä on kasviksia.
 
"vieras"
[QUOTE="StiNa";26225146]Jos et ole tarjoilemassa sitä ihmisille maksusta, niin kutsu sitä vaikka Pohjois-Ahvenanmaalaiseksi Kanakeitoksi. Mitä sillä on väliä, jos se on hyvää!? :D[/QUOTE]

Hei, toihan olis hyvä idis, siis voin tällä tavoin huijata ihmisiä, luulevat saavansa eri ruokaa joka kerta: riittää, ku tuunaa vähän.
 
Epätietoinen kiittää!
Et nyt ainakaan makaronimössöksi! Sen resepti on pyhä ja koskematon. Vain makaroni, jauheliha ja herne-maissi-paprika. Jos laitat herne-maissi-PORKKANAA sitä ei saa enää kutsua makaronimössöksi. Puhumattakaan et korvaat sikanaudan tonnikalalla! Sillon se on huonon-suomalaisen-maanpetturipataa.
Kiitos tästä, olen valaistunut. Varmistan vielä onko maanpetturuutta tai snobbailua tehdä mössönsä nötkötistä tai tunnettujen valmistajien Sinisestä tai Punaisesta saati mäkihyppääjän exän savuisesta?
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja keittiömestari;26225970:
Onhan kaikenlainen ruokasnobailu ollut jo niin kauan pinnalla, että näitä ruokarunkkareita alkaa oleen kiusaksi asti. Ne on ollut kerran lomalla Riminillä, ja luulee tietävänsä italialaisesta keittiöstä kaiken.
Kyllä nyt kaikki varmaan tietää, ettei se jauhelihasotku ole mitään aitoitalialaista risottoa, mutta mitä sitten?
Sitä paitsi kaikista klassikkoruoista on n.1000 "aitoa ja alkuperäistä" reseptiä, vähän joka kylällä tai jopa perheellä omansa. Sehän juuri tekee ruokakulttuurista mielenkiintoisen, että mitään ainoita oikeita ei ole.
Ap:n risotto on aitoa suomalaista tuunattua kouluruokarisottoa :)
Niin kenestä mahdat puhua? Mä olen kuule asunut lähes 10 vuotta Italiassa, joten varmasti tiedän nämä asiat aika hyvin =) terv. se, joka ei kutsu risotoksi ruokaa, jossa on jauhelihaa ja herne-maissi-paprikaa..
 
Alkuperäinen kirjoittaja Epätietoinen kiittää!;26226204:
Kiitos tästä, olen valaistunut. Varmistan vielä onko maanpetturuutta tai snobbailua tehdä mössönsä nötkötistä tai tunnettujen valmistajien Sinisestä tai Punaisesta saati mäkihyppääjän exän savuisesta?
Juu ei, tiukka mikä tiukka. Jos se ei ole ehtaa sikanautaa niin se ei ole mössökelpoista. Mikäli teet appeen muista aineksista sopii kehittää myös oma nimi sille ettei turhaan lausuta pyhiä nimiä.
 
"vieras"
No jos se on järkkyä, niin aivan yhtä paska idea tuo paellakin oli. :D
Sepä se. Ihmettelen vaan, mistä on saanut alkunsa tuo tapa kutsua tuota suomalaista "jauhelihariisipannua" (tai miksi sitä nyt kutsuisi) "risotoksi", kun sillä ei ole mitään, ei mitään tekemistä oikean risoton kanssa.

Julistan täten nimikilpailun kyseiselle ruoalle =) Vaalikaamme samalla omaa äidinkieltämme, niin ei tarvitse turvautua vierasperäisiin sanoihin ja käyttää niitä väärin.
 

Yhteistyössä