Voi tauti, miten hyvää jauheliharisottoa tein!

keittiömestari
[QUOTE="vieras";26226229]Niin kenestä mahdat puhua? Mä olen kuule asunut lähes 10 vuotta Italiassa, joten varmasti tiedän nämä asiat aika hyvin =) terv. se, joka ei kutsu risotoksi ruokaa, jossa on jauhelihaa ja herne-maissi-paprikaa..[/QUOTE]

Sinä et sitten tietenkään kuuluu kuvamaani valitettavan laajaan ihmisryhmään,
mutta varmaankin tunnistat tuon porukan. Monellekin tässä ketjussa tuntuu tämä risotonraiskaus olevan ihmeen vakava paikka, sitä en voi ymmärtää. Ruoasta kuuluu nauttia, ei sen kokkauksen pitäisi olla niin haudanvakavaa.
Tukehtukaa natriumglutamaattiin, niuhot!
 
"koppis"
Huh, miten pitkä ketju jostain risotosta :) Onko ketjussa vielä selvinnyt, laitetaanko "oikeaan" risottoon yleensä mitään kasviksia, siis muuta kuin kuullotettua sipulia vai onko se sitten enää mikään risotto?
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja keittiömestari;26226310:
Sinä et sitten tietenkään kuuluu kuvamaani valitettavan laajaan ihmisryhmään,
mutta varmaankin tunnistat tuon porukan. Monellekin tässä ketjussa tuntuu tämä risotonraiskaus olevan ihmeen vakava paikka, sitä en voi ymmärtää. Ruoasta kuuluu nauttia, ei sen kokkauksen pitäisi olla niin haudanvakavaa.
Tukehtukaa natriumglutamaattiin, niuhot!
Juu en, ja tunnistan kyllä tuollaisen porukan.

Kokkauksen ei missään nimessä pidä olla haudanvakavaa, vaan suuri nautinto, ja parasta se on silloin, kun siihen paneudutaan - ilman natriumglutamaattia..

Sattuiko kukaan muuten katsomaan eilistä dokkaria Ykköseltä, USA:n broilerin- ja naudanlihatuotannosta..? Järkyttävää, miten teollisuus turmelee yhä enemmän aidon ruoan, tehotuotettuja broilereitakin huuhdeltiin kloorissa, jauhelihaa pestiin ammoniakissa ja mitä vielä..
 
"mössö"
Pakko myöntää, että vaikka koko ketju on ihan seko, niin mullakin vaaka kallistuu tuon vieraan puoleen. Ei aloittaja tehnyt oikeasti risottoa, sehän on ihan fakta. Ja ei se vieras yksin vaahdonnut viittä sivua, kyllä sille aina vastattiin ja hyvin mielestäni kyllä perusteli asiat. Eli ilmeisesti olen itsekin sitten pilkunviilaaja.

Enkä edes kommentois tähän, mutta söin tänään ravintolassa ihan oikeaa risottoa ja onhan siitä jauhelihariisimössöhässäkkä pakastevihanneksineen kaukana ;)
 
"vieras"
[QUOTE="koppis";26226358]Huh, miten pitkä ketju jostain risotosta :) Onko ketjussa vielä selvinnyt, laitetaanko "oikeaan" risottoon yleensä mitään kasviksia, siis muuta kuin kuullotettua sipulia vai onko se sitten enää mikään risotto?[/QUOTE]

Totta kai laitetaan, mun suosikissani on esim. vihreää parsaa, sitten voi olla esim. kesäkurpitsaa, latva-artisokkia..
 
"vieras"
[QUOTE="mössö";26226379]Pakko myöntää, että vaikka koko ketju on ihan seko, niin mullakin vaaka kallistuu tuon vieraan puoleen. Ei aloittaja tehnyt oikeasti risottoa, sehän on ihan fakta. Ja ei se vieras yksin vaahdonnut viittä sivua, kyllä sille aina vastattiin ja hyvin mielestäni kyllä perusteli asiat. Eli ilmeisesti olen itsekin sitten pilkunviilaaja.

Enkä edes kommentois tähän, mutta söin tänään ravintolassa ihan oikeaa risottoa ja onhan siitä jauhelihariisimössöhässäkkä pakastevihanneksineen kaukana ;)[/QUOTE]

Kiitos =)

Ymmärrän kyllä varsin hyvin tuon tavan tehdä nopeasti - taivuttakoon nyt sitten hetkeksi - "suomalaista risottoa", koska se tosiaan on helppo ruoka ja edullinenkin. Se vaan, että suurin ero italialaisen ja suomalaisen keittiön välillä on se, että risotto - kuten myös pasta tai keitto - ovat niin sanottuja eturuokia, ja liha tai kala syödään vasta sen jälkeen tai kenties aterialla tyydytään pelkkään risottoon ja salaattiin tms. sen rinnalla, mutta ei samalla lautasella, eikä risottoon todellakaan laiteta jauhelihaa.. Myönnettäköön, että olen tarkka (ärsyttävän tarkka..) näissä asioissa, taustastani johtuen..

Missään vaiheessa en arvostellut ap:n ruokaa, pelkästään nimeä, mutta se sai näköjään aikaan melkoisen tunnemyrskyn, puolin jos toisinkin.

Iloisia kokkailuja kaikille!
 
"vieras"
[QUOTE="koppis";26226358]Huh, miten pitkä ketju jostain risotosta :) Onko ketjussa vielä selvinnyt, laitetaanko "oikeaan" risottoon yleensä mitään kasviksia, siis muuta kuin kuullotettua sipulia vai onko se sitten enää mikään risotto?[/QUOTE]

Ai juu, mieleeni tuli yksi suosikkini myös, en löydä netistä ohjetta, joka mulla on, mutta tämä on varmasti oikein hyvä:

La fille du vent: Fenkolirisotto

Samppanjarisotto on vielä kokeilematta, viis kasviksista =)
 
Ravintolakokki
Ihan sen kummemmin puuttumatta ap:n ruokaan, niin jos tuollaista "risottoa" saisin missä tahansa ravintolassa eteeni, se lähtii samantien keittiöön takaisin.
Alan ammattilaisena kuitenkin tykkään että ruokalajit tehdään niin kuin ne oikeasti kuuluu tehdä. Niitähän voi varioida, mutta on niissä aina ne tietyt perusteet. Ei mikä tahansa kermavanukaskaan ole creme brulee.
 
"vieras"
Ihan sen kummemmin puuttumatta ap:n ruokaan, niin jos tuollaista "risottoa" saisin missä tahansa ravintolassa eteeni, se lähtii samantien keittiöön takaisin.
Alan ammattilaisena kuitenkin tykkään että ruokalajit tehdään niin kuin ne oikeasti kuuluu tehdä. Niitähän voi varioida, mutta on niissä aina ne tietyt perusteet. Ei mikä tahansa kermavanukaskaan ole creme brulee.
=) Todellakin. Tästä juuri on kyse, perusteista. Oli muuten näin kotikokkina erittäin opettavaista seurata esim. Master Chefiä, kun siinä painotettiin niitä oikeita tekniikoita. Itsellänikin olisi paljon paljon opittavaa, etenkin liharuoissa.
 
Ravintolakokki
[QUOTE="vieras";26226612]=) Todellakin. Tästä juuri on kyse, perusteista. Oli muuten näin kotikokkina erittäin opettavaista seurata esim. Master Chefiä, kun siinä painotettiin niitä oikeita tekniikoita. Itsellänikin olisi paljon paljon opittavaa, etenkin liharuoissa.[/QUOTE]

Kun osaa perusteet, on helppo alkaa varioida. Tekniikka kuitenkin pysyy melkolailla samana. Ei se ole ruokasnobbailua, että kutsuu ruokia oikeilla nimillään.
Ja vinkki kaikille, opetelkaa käyttämään oikeita mausteita ja yrttejä ja jättäkää noi valmiit "mauste"sekoitussotkut kokonaan pois. Ruuatkin alkaa maistua niitten raaka-aineilta eikä sitä makua peitetä vaan korostetaan.
Kokki ei tarvii kuin suolaa, sokeria, mustapippuria ja yrttejä ja niillä maustaa ihan kaiken ja hyvin. Suomalaiset mokaa pahiten keittiössä juuri maustamalla kaiken samanmakuiseksi.
 
"vieras"
Kun osaa perusteet, on helppo alkaa varioida. Tekniikka kuitenkin pysyy melkolailla samana. Ei se ole ruokasnobbailua, että kutsuu ruokia oikeilla nimillään.
Ja vinkki kaikille, opetelkaa käyttämään oikeita mausteita ja yrttejä ja jättäkää noi valmiit "mauste"sekoitussotkut kokonaan pois. Ruuatkin alkaa maistua niitten raaka-aineilta eikä sitä makua peitetä vaan korostetaan.
Kokki ei tarvii kuin suolaa, sokeria, mustapippuria ja yrttejä ja niillä maustaa ihan kaiken ja hyvin. Suomalaiset mokaa pahiten keittiössä juuri maustamalla kaiken samanmakuiseksi.
Kiitos kannustuksesta!

Mä sain kokea tänään olevani "snobi" tässä risottojupakassa, sanoisko, mutta päätin pitää pintani :D

En myöskään tykkää valmiista maustesekoituksista, vaan suosin yrttejä, ja onneksi tuoreita yrttejä saa taas runsain mitoin, nam!
 
[QUOTE="koppis";26226358]Huh, miten pitkä ketju jostain risotosta :) Onko ketjussa vielä selvinnyt, laitetaanko "oikeaan" risottoon yleensä mitään kasviksia, siis muuta kuin kuullotettua sipulia vai onko se sitten enää mikään risotto?[/QUOTE]

Toki voi laittaa, mutta kyllä parasta on ehta tattirisotto. Siihen punaviiniä kaveriksi ja vähän antipastoja alkupalaksi, niin ateria on pörfektö. :p
 

Yhteistyössä