Voi stressi lisätä sairastumista?

  • Viestiketjun aloittaja pipi
  • Ensimmäinen viesti
pipi
Tietääkö kukaan, tai onko tutkimuksia tehty siitä, miksi jotkut lapset sairastaa varhaislapsuudessaan ihan kauheesti ja toiset ei? Ja vaikuttaako pienillä lapsilla stressi ja muutokset tähän?

Meillä sellanen tilanne, että minut ja lapset mies hylkäsi, kun murut vajaa 3kk ja 1v10kk. Avioero, muutto toiselle paikkakunnalle ym asiaan liittyvät. Sitten alkoi sairastelu, noin 4:n kk:n kuluttua. Minä väsyin ja olin uupunut ja masentunut, yksinhuoltaja ja hylätty. Järissäni pysyin kuiteskin ja lapseni hoidon ja apua pyysin sekä sain. Kesä meni suht hyvin, nyt avoliitto ja uusi perhe, ja syksy, kuten vuosikin sitten, ja taas sairastelut alkaneet. Hoidossa eivät ole ja ei hakeuduta paikkoihin, joissa sairaita lapsia..En ymmärrä, todella masentavaa ja uuvuttavaa, koko ajan joku flunssa, korvatulehdus tai viirustauti jommallakummalla.
Mietin vaan tuota, että kun raukat ovat joutuneet kokemaan kaikkea, josko se aiheuttaisi tämän? Onnellisia hyö ovat, minäkin, keikesta huolimatta, ja rakkautta on aina ollut ja tulee olemaan, ja läheisyyttä. Nyttenki asiat on vain hyvin, mutta muutosaikaa vielä lapsille tämä uusi perhe on.

Jos joku tietää, onko tällaista tutkittu tmv..tai omia vastaavia kokemuksia, kertokaa kiltit.
Voihan se olla vaan, että jotukut lapset vaam sairastaa enemmän kui toiset ja ovat mahdollisesti vanhempana terveempiä. Toivon näin.
 

Yhteistyössä