Vinkkejä taaperon kovan vatsan hoitoon?

Eli 1 v. 6kk tytöllä toimii vatsa noin joka toinen päivä, mutta kakkaaminen on välillä itkun ja kovan työn takana.

Ongelmana on se, että tyttö ei suostu syömään marjoja tai hedelmiä. Sinnikkäästi olemme hänelle niitä tarjonneet, mutta kun ei maistu niin ei maistu. Onko jollain siis vinkkejä, miten huijata lapsi syömään marjoja ja hedelmiä? Ruisleipää hän syö, mutta pieniruokaisena sitäkään ei paljoa mene. Entä onko jollain kokemusta mallasuutteesta ja voiko sitä antaa ihan säännöllisesti?

Voitteko myös kertoa, onko lastenne kovaa vatsaa tutkittu ja jos on, mikä on osottautunut ummetuksen syyksi?

KAikki vinkit vatsan pehmittämiseksi ovat tervetulleita!




 
Kiitos vastauksistanne!
Nesteistä menee maito, sitä tyttö rrrakastaa, mutta sekään ei kai oikein kovalle vatsalle tee hyvää. vettä menee jonkun verran. Rusinoita testataan heti huomenna!

Lisääkin kuulisin vinkkejä :flower:
 
Meillä on ollut mallasuute käytössä. Neidillä ikää 1,5v ja vähän samaan tyyliin menee, että kakka tulee vain jokatoinen päivä. Mallasuute on kyllä toiminut hyvin tai sitten olen käyttänyt luumusosetta. Jos edellisenä päivänä ei ole tullut kakkaa niin aamupuuron sekaan sotken luumusoseen ja kyllä se sieltä sitten yleensä jossain vaiheessa päivää tulee.Ja jos käy niin ettei sitä ala kuulumaan niin sitten annan vielä n. 2tl mallasuutetta päälle. Monestikkin on 2 kakatonta päivää ja sit kolmantena päivänä sitä aletaan sieltä houkuttelemaan =) .
 
luumusosetta täälläkin on kovaan masuun käytetty ja sitten on keitetty luumuja vedessä ja annettu jäähtynyttä keitin vettä...meillä ainakin tätä on juotu mielellään..

juu,ei ole maito hyväksi jos on muutenkin maha kovana...
 
Nyt 5-vuotiaalla oli sama tilanne. Kotikonsteja haettiin rusinoista ja luumuista sekä mallasuutteesta. Apteekista löytyi Levolac jota ohjeen mukaan saa antaa pienillekin, lisäksi pyysin vielä tilaamaan luumumehuja, joita myytiin pillimehuina. Kaikkea noita vuorotellen ja hätätilanteissa turvauduttiin Microlaxiin, en tosin tiedä kuinka pienelle saa antaa. Vaiva loppui kuin seinään pojan ollessa reilu 4-vuotias. Nyt kun nuorimmainen paljastui maitoallergiseksi, kävi mielessä että josko esikoisellakin olisi sama ollut ja reagoi vain suolioireisesti, Mutta kun viiveellä vasta osasin epäillä jäi sitten tutkimatta. Toivottavasti teillä helpottaa.
 

Yhteistyössä