Vielä jatkettavaan siirtymisestä

Kertokaa nyt vielä kerran kuinka saada 1,6vuotias taapero nukkumaan jatkettavassa sängyssä ilman tunnin vieressä nukuttamista? Pinnikseen on nukahtanut lähes aina itse ja nyt tarvitaan pinnis vauvalle. Jatkettavasta kiipeää pois tuhat ja sata kertaa (kannan takaisin ja poistun huoneesta) ja lopuksi olen luovuttanut ja siirtänyt matkasänkyyn, jonne rauhoittuu pian. :/ Voihan tietysti nukkua siinäkin, mutta tilaakaan ei oikein akhdelle sängylle olisi ja joskus kai se on opeteltava..
 
meillä kaikki lapset on siirtynyt jatkettavaan alle vuoden ikäisenä, koska meillä vanhan mallinen pinnasänky, josta muksut kiipesi pois viimeistään kun oppi kävelemään.
Monikaan alle 2vuotias ei varmaankaan jää vahtimatta sänkyyn, vaan aikuisen on odotettava nukahtamista. Meillä esikoista piti pitää ihan kunnolla kiinni koska saattoi riehuessaan satuttaa itseään sängyn reunoihin . Hän vastusti nukkumaan menoa huitomalla ja potkimalla ja muilla mahd keinoilla.
Keskimmäiselle riitti että oli vierellä ja käski pään tyynyyn jos nousi.
Kuopusta silittelen ja pidän tarvittaessa kiinni(jos yrittää nousta seisomaan) ja estän sängystä pois tulon - hän kun ei noista käskyistä juuri välitä (1v3kk)
Isommat toki pysyy meillä sängyssä kun on nukkumaan käyty(5v ja 3v) eli ei se nukuttaminen ikuinen projekti ole vaikka olisi tuollainen vaikeampi tapaus kuten meillä esikoinen. noin 2vuotiaana alkoi onnistumaan yksin/kaksin (lapset keskenään) nukahtamaan jättäminen. Ajoittain tulee takapakkiakin
 
Siihen ei ole kuin yksi konsti: Palauta takaisin sänkyyn vaikka sen 150 kertaa! Sitkeesti ja päättäväisesti. Paras on, jos ei pääse poistumaan huoneesta ettei mene liian levottomaksi juoksuksi koko homma. Meillä poistuttiin sängystä viikko ja sit alkoi jäämään kiltisti. Tosin vieläkin tulee aikoja, kun poitsu yrittää pois sängystä mutta muutaman palautuskerran jälkeen muistaa että siellä sängyssä on pysyttävä. Yöllä saa tulla viereen jos herää.
 
Rouvaska
Olisko mahdollista antaa nukkua vielä pinniksessä? Ei ole ehkä vielä valmis siirtymään, kokee olonsa turvattomaksi kenties.Ehkä vauva voisi nukkua äitiyspakkauksessa tai sitten sellaisessa vuokrattavassa sängyssä, joita sairaalat käyttää. Niitä saa tosi edullisesti, tyyliin 4kk vuokra jotain 20 euroa. Meillä siirrettiin lapsi yli 2v iässä eikä ole koskaan yrittänyt tulla pois sängystä nukkumaan mennessään, vaikka 1,5v-2v iässä pyrki pinniksessä aina seisomaan ja laitojen yli. Eli se vaihe oli juuri levoton. Aika kenties auttaisi, ihan vain muutamakin kk eteenpäin.Toki jos jaksat vauvan kanssa tuota sänkyyn palauttamista ja "tappelua" niin mikäs siinä, mutta näin helpostikin asiat voi toeuttaa.
 
pihlanmamma
Meillä ei puolitoistavuotias joka siirrettiin jatkettavaan sänkyyn pari kuukautta sitten ole kertaakaan yrittänyt pois sängystä. Selekeiden iltarutiinien jälkeen tuntuu ymmärtävän että nyt on nukkuma-aika, saattaa hereillä hetken touhuilla sängyssä, mutta nukahtaa itsekseen omassa huoneessa. Aamulla kun herää huutaa vaan:Äiti herää!" :) Tytön saa hakea sängystä vaikka pääsisi itsekin pois. Päivisin leikkiessä kyllä myllää sängyssään, mutta taas päiväunilla jää sinne kiltisti. En siis ole oikea ihminen kommentoimaan miten saa lapsen pysymään sängyssä. Ainakaan en väkisin sängyssä pitämään rupeaisi tai vieressä odottelemaan, vaan kävisin laittamassa takasin ilman turhia puheita vaikka 100 kertaa jos pois tulee. Paras kai että oppii itsekseen nukahtamaan!

 
ostakaa toinen pinnasänky ja pistäkää jatkettava vielä unholaan. Nii meki ostettiin, saa neiti 1v1kk pitää omansa ja vauva saa omansa, noitahan saa käytettynäki suht edullisesti tai josko tuttavaperheeltä liikenis lainaan? Turhaan tapella tälläsestä asiasta, jos siihen helppo apukin olis :eek:
 
Kai me pidetään toi matkasänky esikoisella "oikeana sänkynä", en jaksa enää tässä vaiheessa nukuttamisrumban aloitusta. Jatkettava saa olla huoneessa jo valmiina ja kokeillaan siihen siirtymistä 2v. jälkeen uudestaan tai jos ennen sitä osoittaa selvää kiinnostusta sitä kohtaan. Mitä turhaa kiusata itseä ja pientä, vai mitä?
 

Yhteistyössä