Verenpaineen mittaus

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Moi,
Millaisia mittareita käytätte verenpaineen mittaamiseen? Minulla on tokmannilta ostettu ideale+ merkkinen ranneverenpainemittari, mikä on noin 4 kuukautta vanha. Rannemittarin lisäksi minulla on olkavarsimittari, mikä on noin 4 vuotta vanha. Ajattelikin kysyä, kumpaan noista kannattaa enemmän luottaa, koska olkavarsimittari antaa yleensä 10-20 mmHg isomman lukeman kuin tuo rannemittari, mutta en tiedä, kuinka luotettava olkavarsimittari on, koska se on 4 vuotta vanha eikä sitä ole kalibroitu kertaakaan. Olisiko kunnon olkavarsimittarin ostaminen paikallaan esimerkiksi apteekista, jotta saatuihin lukuihin voi luottaa vai onko tuo rannemittarin lukema riittävän luotettava? Kertokaa omia kokemuksia.
-ap
 
vierailija
En näe tuossa rannemittarissa järkeä. Verenpaine pitäisi mitata sydämen korkeudelta, koska verenpaine kehossa laskee sitä mukaa mitä kauemmas sydämestä mennään.
 
vierailija
Tärkeintä on että paine mitataan heti aamulla herättyä ja istualtaan. Toinen mittaus muutaman minuutin kuluttua ja tulokset ylös. Huomiota kannattaa kiinnittää myös mihin verenpainemittarin mansetti tulee asetta käsivarressa ja sama tietenkin rateessakin. Mittauksen aikana ei saa puhua. Muutaman viikon aamupaineiden tulokset näyttävät suuntaa siitä missä mennään.
 

Yhteistyössä