Vauvan vointi rv 37+0

Hei!

Minua kiinnostaisi tietää minkälaisia ovat olleet vauvanne syntyessään viikoilla 37+0- 37+6? Minkä painoisia ja ovatko olleet "kypsiä"? Minulla käynnistys noihin aikoihin ja mietin että toivottavasti vauva ei siitä kärsisi, että ei saa syntyä "omaan aikaan".. Kertokaahan kokemuksistane!
 
Mimosa harmailee
Mun esikko syntyi 36+4- 37+1, riippuen minkä lasketun mukaan katsotaan... Painoa hällä oli 3270g ja pituutta 50cm. Keltaisuutta tuli hieman neljäntenä päivänä, jonka takia sairaalassa oltiin tarkkailussa 6 päivää(eli siis vajaa viikko oltiin perhehuoneessa). Lapsi oli 12 tuntia valohoidossa ns. varmuuden vuoksi, mutta muuten oli terhakka ja jäntevä jo syntyessään, ja vierihoidossa koko ajan :)
 
Meillä molemmat syntyneet vko 37+1. Tyttö käynnistyi veden menolla ja oli 3530g. Poika käynnistettiin raskaushepatoosin vuoksi ja 4180g. Molemmat oli muuten ok mutta keltaisuutta tuli, tyttö valohoidossa kolmesti ja poika kahdesti. :)
 
Esikoispoikani syntyi rv 37+5 ja synnytys käynnistyi lapsivesien menolla. Poika painoi syntyessään 3015 g ja oli 47 cm pitkä. Kaikin puolin terve ja hyväkuntoinen lapsi. Apgarpisteet 9.
Imetys tosin ei meinannut heti alkaa sujumaan, mutta alkuvaikeuksien jälkeen imetin poikaa yli vuoden vanhaksi. Poika ei vaan yksinkertaisesti osannut heti kunnon imuotetta. Ja ennenaikaisuudesta johtuen ilmeni keltaisuutta, jonka vuoksi 5 vuorokauden ikäisenä poika "joutui" valohoitoon vuorokaudeksi. Valohoito tehosi vuorokaudessa ja pääsimme vihdoin kotiin aloittelemaan yhteistä elämää. JA KAIKKI ON SUJUNUT LOISTAVASTI!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 09.04.2006 klo 21:02 vieras kirjoitti:
Mihin tuo taipumus keltaisuuteen liittyy, kun molemmat mainitsitte sen vastauksissanne? Onko yleistä kun vauva syntyy aikaisemmin?

Tämä seuraava teksti on suoraan synnytyssairaalassa lukemastani kansiosta:

"Eli kohdussa ollessaan vauvalla on runsaasti punasoluja. Syntymän jälkeen punasoluja ei enää niin paljon tarvita ja ylimäärä hajoaa, hajoamistuotteena muodostuu keltaista bilirubiini nimistä ainetta, joka aiheuttaa keltaisen värin. Maksa muuttaa bilirubiinin sellaiseen muotoon, että se voi erittyä pois. Vastasyntyneen maksa kuitenkin usein toimii tässä tehtävässä ensimmäisinä vuorokausina hiukan hitaasti ja saattaa kulua muutamia päiviä ennen kuin bilirubiinin muuttaminen sujuu tehokkaasti. Tämä lisää vauvan keltaisuutta. Liian korkea bilirubiinipitoisuus veressä voi aiheuttaa keskushermoston vaurioitumista a haittaa lapsen myöhäisemmälle kehitykselle. Sinivalohoito perustuu siihen, että sininen valo pystyy hajottamaan bilirubiinin vaarattomaksi aineeksi. Valohoito on vaaraton ja se lopetetaan siinä vaiheessa kun bilirubiiniarvo alkaa selvästi laskea."

Tämä keltaisuus on todellakin yleisempää ennenaikojaan syntyneillä vauvoilla!
 
Mimosa harmailee
\
Alkuperäinen kirjoittaja 09.04.2006 klo 21:02 vieras kirjoitti:
Mihin tuo taipumus keltaisuuteen liittyy, kun molemmat mainitsitte sen vastauksissanne? Onko yleistä kun vauva syntyy aikaisemmin?
Joo, siis tosiaan kuten edellinen vastaaja jo sanoi, niin ennenaikaisilla lapsilla on useammin keltaisuutta. Meillä oli muuten kanssa ihan hyvät apgarpisteet eli 9-10-10... Ja valohoitokin vain varmuuden vuoksi, toinen lääkäri käski laittaa valohoitoon, toinen piti ihan turhana...
 
poika syntyi käynnistettynä (6vrk) viikolla 37+0. pituutta 50cm ja painoa 3120g. oli sokerien takia lastenosastolla 5 vrk, keuhkoissa pieni alue kypsymätöntä ja lämpökaapissa lämmitteli ekan päivän. mutta nyt on aurinkoinen yksivuotias!

 
Mimosa harmailee!

En pysty vastaamaan sinulle, koska tallensin viestin eikä mistään löydy "vastaa"-linkkiä. Jos huomaat tämän, voisitko laittaa uuden yksityisviestin tulemaan?! Kirjoittelisin mielelläni vielä lisää kanssasi!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 09.04.2006 klo 21:02 vieras kirjoitti:
Mihin tuo taipumus keltaisuuteen liittyy, kun molemmat mainitsitte sen vastauksissanne? Onko yleistä kun vauva syntyy aikaisemmin?
Meen tyttö synty 41+6 ja hänelläkin epäiltiin keltaisuutta mutta mittauksissa arvot oli kuitenkin ok joten voi sitä tulla vaikkei ennen aikojaan syntyskään.... :wave:
 

Yhteistyössä