Vauvan kanssa lentokoneeseen..

Me olemme lähdössä myös lentereissulle 10 kuukauden ikäisen menomimmin kanssa. Jänskättää. Edessä on nimittäin pitkä lento Jenkkilään asti. Olisi kiva kuulla kokemuksia.... Neuvolasta kyllä sanoivat, että matkaan voi lähteä.
 
Eikö muka kellään oo mennyt lento pipariksi ja laps huutanut koko matkaa... Mä en usko että meidän lapsi viihtyisi sylissä koko matkaa... :p Aina kaikki kertoo vaan, että hyvin menee...

Ulkomaille tekisi mieli, mutta jännittää tuo matkaaminen. Nukkuu lähinnä vaunuissa päiväunet, joten täytyisi opettaa varmaan syliin nukahtamaan uudestaan.
 
Me ollaan lähdössä Itävaltaan heinäkuussa, jolloin neiti on 4,5 kk:tta. Lennetään Muncheniin ja se lento kestää 2,5 tuntia. Ajateltiin, että se on ekaks lennoks ihan ok. Meillä nimittäin toisille isovanhemmille matkaa 5 tuntia autossa... Muistakaa lentoja varatessa varata lippu myös pirpanalle. Meidän neidin lippu maksoi huimat 30 euroa... ei oo omaa paikkaa, mutta sen verran se maksoi. Tai ainakin varauksessa lukee "sylivauva". Jos lentäisin Atlantin yli tai Thaimaaseen, saattaisin jopa ottaa pienelle paikan, jotta voi vaikka nukkua siinä tuolilla poikittain.

Hassuinta musta on se, että pikkuinen tarttee viedä passikuvaan!!! Yrittäköön valokuvaaja ottaa ohjeiden mukaista kuvaa vauvelista...

Nukkumisesta en koneessa tiedä, miten sujuu. Neiti nukahtaa kyllä sänkyyn, vaunuihin, sohvalle jne. Sittenhän tilanne on varmaan toinen. Luulisi, että riittävän väsyneenä nukahtaa minne vain. Ja sitten itketään jos tarvis on. Elämää ne äänet vain on...
 
meillä oli 6 tunnin lennolla mukana pehmeä kantokoppa. 5 kk lapsi nukkui ihan hyvin siinä, pidettiin koppa unien aikana poikittain meidän sylissä, viritettiin rätti pääpuoleen, niin ei lamputkaan häikässy. kantokopan sai sullottua jalkoihin niiksi ajoiksi kun lapsi oli hereillä. toimi tosi hyvin. lapsi nukkui itse asiassa molemmissa päissä kentällä (lentoa odotellessa) myös kopassa, joka oli matkatavarakärryyn viritettynä.
eikä kukaan nissuttanut millään tapaa kopan viemisestä matkustamoon (vaikka oli sen lisäksi hoitolaukku ja reppukin mukana)
 
Tiistaina selvii mein reissun kohtalo..
Oon päättäny et lähetään mikäli kaikki hyvin menee! Mites muuten koneen noustessa/laskiessa..se korvien lukkoonmeno..ite voi jäystää purkkaa mut mites vauveli..
Entäs..vauvan soseet, vaipat..Otatteko mukaan vaiko luotatte paikalliseen tarjontaan..


 
Korvien lukkoon menosta... On kai aika yksilöllistä se, että sattuuko korvat laskun aikana, mutta mulle vinkkinä annettiin että jos tuttipullosta sais juomaan laskun aikana... Sehän se pahemmin korviin ottaa. (lasku siis) Itellä ainakin ihan helv&¤#"ä tuo laskeutuminen, kun ei tiedä mitä tekis kun korvat räjähtää... Me ollaan ja lähdössä reissuun kun tyttö 10kk ja eniten jännittää toi korviin sattuminen.
Ruokia kai saa muista maista lähinnä paikallisista apteekeista esim. Turkissa. Ite ajattelin kyllä mukaan ottaa mahdollisuuksien mukaan ruokia, mut kasviksia bataattia, parsakaalia ym. toivottavasti löytyy paikanpäältäkin...
 
Niin ja itse sain muutamia hyviä vinkkejä "konkarilta" lentomatkaa varten. Eli koneeseen viimeisten joukossa, pakkaa tavarat hyvään reppuun, missä erillistaskuja joista sokkona löytää hyvin tavarat, Ruuat määräysten mukaan muovisiin minigrip pussiin (lentohlökunta lämmittää vesihauteessa ja palvelu saattaa olla sitten hidasta ja ruoka kylmää), varatutti lähettyville, pyydä peitto lapselle myös... Mitähän vielä...
Kärsivällisyyttä matkaan ja varaudu kanssamatkustajien paheksuviin katseisiin... =) =)
 
eli ite asun ulkomaillla ja matkattiin useasti ennenmuinoin Suomen kamaralle lasten kera...
Eri kokoonpanoilla, naita lapsia kun on useampia.
Yleensa lentohenk. kunta huolehtii kiitettavasti lapsien kanssa matkustavista, joitakin poikkeuksia tietty saannoissa :( . Ma taas kayttaisin hyvakseni tuota etuutta etta ekana paaset koneeseen, saat rauhassa asettautua lapsen/lapsien kanssa paikoillesi. Nuorin minka kanssa olen matkustanut on 3kk ikainen, jolla 4v sisko. Pienempi viela rinnalla ja isompi jo soi koneen ruokaa, vaikka purkki mukana olikin. Silloin viela sai vieda purkkejakin koneeseen. Lentojen nousun ja laskujen aikana imetin tai juotin vesipullosta, jos lapsi syo tuttia sekin auttaa. Isommalle lasten purkkaa... Nykyaan suositellaan myos nasoliinin laittoa n. 2h ennen- myos aikuisille jos laskut/nousut tuottavat korvasarkya! Auttaa todella.
Jos lapsesi nukkuu yleensa autossa mentaessa, nukkuu melko varmasti myos koneessa suurimmaksi osaksi. Lapsen voi laittaa myos jalkojesi valiin lattialle leikkimaan jos kaikki paikat ovat koneessa varattuina, eika paikkaa lapsella. Hyvin kylla mahtuu istumaan kahden paikankin valissa vanhempien kanssa kun kasinojan nostaa pystyyn. Ei mullakaan ole lapsisita ollu hankaluuksia naitten monien matkojeni kanssa, vakka viimeksi tultiin kokoonpanolla mina ja lapset 12/8/5/1 vuotiaat. Olen myos tullut kolmen kanssa valilaskulla ja ravannut Frankfurtin suurella kentalla yksinani ja hyvin ollaan parjatty! :p Suorat lennot ovat siia nahden tosi helppoja! Lentakaa vaan lomalle ja hyvaa matkaa!!! :hug:
 
Vauvan ruoka ja korvikkeet on ainoita, jotka saa viedä turvatarkastuksesta omissa avaamattomissa paketeissaan! Ei kannata ruveta laittamaan minigrippeihin. Omalle pojallemme oon varannut koneeseen aina joka lennolle uuden 'tuoreen' lelun tai pari, jotta aika kuluu mukavasti.
Niin ja helsinki-vantaan kentältä saa rattaille sellaisia isoja jämäköitä muovipusseja, se kannattaa avata siististi ja säilyttää matkan ajan, sillä useimmilta muiden maiden kentiltä niitä ei saa tai joudut maksamaan.
 
terveiset madeiralta! tulimme juuri 10kk ikäisen tyttömme kanssa ja hienosti meni lennot ja koko matka, vaikka tyttö on kovasti liikkumisesta ja seisomisesta innostunut.

Vinkkejä lentomatkalle, vauvan tavarat kassiin jonka saa nopeasti esille, ruuat, tutit, vaipat, lelut yms. nousuissa ja laskuissa meillä tutti suussa, ei ongelmaa. meillä ei oikein nukuttu, vain 45min (meidän ruokailun aikana) vaikka lento 6h, tyttö ei oikein pystynyt rauhoittumaan unille eikä myöskään tottunut nukkumaan sylissä, olisi varmaan halunnut omaan rauhaan. ruuan lämmitys koneessa kestää jokin aikaa, meillä 20min joten ei kannata odottaa siihen huutavaan nälkään asti...

olimme ostaneet etukäteen eturivin paikat, mikä oli loistojuttu, jalat sai suoraksi ja muutenkin tilaa oli mukavasti. tyttö olisi mahtunut jaloissa lattialla jopa leikkimään mutta ei halunnut siellä istua, sylissä vaan :)

En huomannut, enkä olisi välittänytkään muiden lentomatkustajien paheksuvista katseista, meillä on oikeus matkustaa siinä missä muillakin :)
 
Juu muakin jànnittàà kun ollaan kesàllà tulossa suomeen ja vauva on siinà 8 kk ja lentokonetta pitàà kuitenkin vaihtaa muutaman kerran.. :| Ei aavistustakaan kuinka pàrjàtààn, sormet ja varpaat vaan ristiin.. ;)
 
Mä voin kertoa kokemuksesta että vauvan kanssa on helppo matkustaa kun vaan on liikenteessä oikealla asenteella. Me oltiin lokakuussa Thaimaassa, jolloin vauva oli vasta 3,5 kk ja kaikki sujui loistavasti. Sain aika paljon kuulla kauhisteluja ennen matkaa, kun noin pienen kanssa lähdimme kaukomaille. Mutta kaikki toisaan sujui hyvin.

Vauva nukkui mennessä lähes koko matkan ja tullessakin suurimman osan ajasta. Lentokoneen henkilökunta oli ystävällisiä ja auttoivat parhaansa mukaan. Molempiin suuntiin saimme lennolle babybasketin, jossa vauva nukkui. Vaipainvaihdotkin sujuivat mutkattomasti babybasketissa. Nousujen ja laskujen aikana annoin vauvalle tuttipulloa, jotta korviin ei sattuisi, eikä vauva itkenytkään yhtään nousujen eikä laskujen aikana. Kanssamatkustajilta emme saaneet yhtään paheksuvia katseita, ainostaan ihailuja ja ihmetyksiä siitä kun vauva oli niin hiljaa ja rauhallisesti. Molempiin suuntiin saimme myös eturivin paikat, joissa on hieman enemmän tilaa. Ymmärtääkseni eturivin paikat yritetään aina antaa lapsiperheille, eikä babybasketia saakaan kiinni muutakun eturivien paikkoihin.

Joten ei muuta kun reissuun vaan, ihan suotta sitä ihmiset jännittää pienen lapsen kanssa matkustamista. Itsekin olemme taas lähdössä kesällä matkalle, tosin vaan eurooppaan, joten lentomatka ei ole yhtä pitkä kuin tuonne Thaimaahan.
 
Jaahas..
Tarvis toi vauva sitte viedä passikuvaan ja passi hankkia!

Aattelin ottaa reissuun mukaan sen vert vaippoja ja ruokaa että perille pärjätään eikä heti kauppaa tarvi lähtee ettiin.

Rattaita oon aatellu..ilman tuskin pärjätään mutta mites ne koneessa kulkeutuvat..?
 
Hei,
hyviä kommentteja oletkin jo saanut. Olen samaa mieltä m a r z a n kanssa että vanhempien asenne vaikuttaa hyvin paljon. Usein vauva voi hyvin kun vanhemmatkin ovat rentoja ja lomafiiliksellä - toki matkustaminen saattaa stressata mutta kun yrittää lähteä mahdollisimman avoimin mielin eikä murehtia pikkuvastoinkäymisistä, usein kaikki sujuukin kivasti.

Meidän perhe matkustaa aika paljon ja nyt reilu 10kk ikäisen lapsen kanssa on tehty jo 5 ulkomaan matkaa (mukana pitkiä lentoja + vaihtolentoja). Ensimmäinen matka tehtiin reilun 2kk ikäisen kanssa ja täytyy todeta että silloin kun vauva ei liiku, on matkustaminen kaikista helpointa. Joku ihmetteli sitä, että eikö kenenkään vauva ole huutanut koneessa. Meillä on siitäkin kokemusta, yhdellä lennolla on huudettu/itketty enemmänkin mutta kaikki meni silti kohtuullisen mukavasti ja kanssamatkustajat eivät ainakaan ääneen valitelleet. Täytyy muistaa se, että koneen huminassa vauvan itku ei kuulosta ollenkaan niin pahalta eikä niin pitkälle kuin maassa. Vauvaperheellä on myös oikeus matkustaa ja lasten äänet ovat arkipäivää. (Toki en esim. koliikkilapsen tai kovasti sairaan lapsen kanssa lähtisi lomalle).

Pikavinkit koneeseen on: uusia leluja, kirjoja, naksuja/sormiruokaa, ruoat ja vaipat kätevästi pakattuna, rintareppu, mahdollisuuksien mukaan eturivin paikka + babybasket ja imetys/pullo nousuissa ja laskuissa. Kävelyä vauva sylissä, vanhemmat syövät eri aikaan (ellei vauva nuku). Syömistä helpottaa se, että opettaa vauvan syömään kylmää/haaleaa ruokaa; tällöin ei lämmityksen kestäminenkään häiritse. Kakkavaipat vaihdamme aina vessassa ja pissavaipat sylissä.

Kannattaa myös etukäteen perehtyä kohteen vauvanruoka/vaippa tarjontaan - me olemme aina kantaneet ruoat/vaipat kotoa asti mutta toki siihen ei tarvitse ryhtyä jos kohteessa ruokaa on saatavilla.

Noista rattaista; riippuu ihan lentoyhtiöstä (ja henkilökunnan fiiliksistä...) miten rattaiden kanssa toimitaan. Suomen päässä olemme aina saaneet ottaa rattaat ihan koneen ovelle asti josta ne on joko saanut ottaa koneeseen sisään (henkilökunta vie säilöön) tai sitten henkilökunta vie ovelta ne ruumaan. Suojapussi on hyvä pyytää joka tapauksessa mukaan sillä sitä voi tarvita ulkomailla.

Mukavaa matkan suunnittelua!

 
Alkuperäinen kirjoittaja L-ouisa:
Öh.. Elinan äiti:
Siis mikä suojapussi..?
Hei, sorry, tarkoitin siis check-in tiskillä saatavaa isoa "muovipussia" (esim. Finnairilta ainakin saa) joka laitetaan rattaiden suojaksi ruumaan. Tämä siis kannattaa pyytää mukaan vaikka menisi rattailla ovelle asti. Meillä on kyllä rattaat menneet ulkomailla ruumaan myös ilman pussiakin ja hyvin on silloinkin säilynyt. Jotkut ovat jopa sitä mieltä, että kenttähenkilökunta käsittelee rattaita varovammin silloin kun ovat suojaamatta mutta tiedä sitten onko tuossa perää...

 
Meillä matkustettu paljon 3kk iästä lähtien ja hyvin mennyt. Hieman rankempaa kuin ennen mutta ei kauheeta! Yhden kerran poka huusi 45minuuttiia kun ei osannut nukahtaa vieraaseen paikkaan, mutta muuten nukkunut, leikkinyt ja syönyt kivasti koneessa. On vaan tärkeää varata paikat sieltä koneen edestä. Finnairilla ehdottomasti paras vauvahenkinen henk.kunta, airfrancellä taas päinvastoin... Ainankin meidän tuurilla.

Parhaat matkat tulee kun lento alkaa vauvan uniaikaan. nukkuu koko matkan inahtamatta:)
 
Me oltiin Thaimaassa kahden lapsen kanssa, nuorempi oli sillon 8-9kk. Me ei varattu etukäteen paikkoja, mutta lennolla oli muitakin pieniä, joten ei välttämättä oltais silti saatu eturivin paikkoja. Lennot meni oikein hyvin, ei mitään ongelmaa. Lapset pääasiassa söivät ja nukkuivat. Hereillä ollessaan tutkivat ihmeissään, että missä ollaan ja mitä nyt tapahtuu. Meidän edessä istui kyllä tosi tympääntyneen oloinen naishenkilö ja se totes yhdessä vaiheessa, että tosi raivostuttavaa kun tuo teidän poika heiluu (Oli innoissaan välilaskun aikana kun näkyi muitakin lentokoneita ja tosiaan nukkui melkein koko matkan, eli häiriöitä ei varmasti aiheuttanut) Muuten saatiin vaan ihastelevia kommentteja kanssa matkustajilta. Jätinkin kyseisen naisen kommentit omaan arvoonsa. Vähän väärällä asenteella hän tais lähtee lomalle..
 

Yhteistyössä