vauvan 7vko korvikkeen määrä + vellin aloitus??

Meillä poika syö korviketta ihan hurjat määrät, menee reilusti yli litra pv vaikka poika on siis vasta 7vko. ollut korvikkeella alusta asti koska en voi imettää. Onko muita yhtä hurjia nuoria "syöppöjä" ja jos on, niin oletteko jo tässä iässä alkaneet vellien aloituksen? pitääkö nälkää yhtään paremmin poissa, onko tullut ilmavaivoja tms?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tilda77:
ja jahka sen vellin aika koittaa niin varaudu siihen ettei se täytä mahaa sen kummemmin. jollain makuaineella maustettua korviketta se on,eikä juuri muuta.
Jos siis oletuksena on se että annetaan kaupan velliä.

Jos vellin tekee itse, saa siitä kyllä aika tuhtiakin tehtyä. Perunasta, porkkanasta, riisistä tai maissista varmaan kannattaa aloittaa. Eli teet hienon hienoa sosetta ja sitä vaan maidon joukkoon. Tärkkelyksellä saat tasaisempaa eli teet "kiisseliä" ko.soseesta (peruna, vettä ja perunajuhoa) ja lisäät maitojauhetta ennen syöttöä (esim. NAN1).
Ja vellitutti käyttöön. Jos esim. peruna vetää vatsan kovalle, anna luumusosetta. Siitäkin voi tehdä "velliä": maidon joukkoon vaan 1-2 tl sosetta ja noin 50 ml lämmintä maitoa ja voimakas ravistus. Tulee aika mukavasti vellitutista myös.

Kysy sopivaa aloitusikää neuvolasta, me saatiin ohjeet lastenlääkäriltä aloittaa vellit 2 kk iässä refluksin takia.
 
Meillä ei vaikuttanut maidon menekkiin juurikaan ja maissista tuli maha todella kipeeksi ja kovalle, vaikka oli ikää reilusti yli 3kk, eli lopetin sen. Nyt ikää jo yli 4kk ja saa yöksi peruna-porkkanaa, josta kovasti tykännyt, kuten mahakin. Eli saattaa alkuun olla enempi haittaa kuin hyötyä. Ja jos aloitat, niin tosi varovasti, tyyliin 10ml maidon joukkoon, sit 20ml, 40ml ja nostat hiljalleen niitä määriä, ei joka päivä ja ehdottomasti ensin aamulla sitä velliä.
 
meillä meni kans toi määrä korviketta ja ihan tavallinen määrä..neuvolasta antoivat "luvan" tai no määräyksen vellille vasta kun korviketta alkoi mennäyli 2 litraa päivässä..se on jo jotenkin haitallista..
ja meillä täytti velli mahaa maitoa enemmän..
ja me syötettiin velli vellinä ja maito maitona eli ei lantrattu velliä maitoon..
aloiteltiin niin että aamulla aina 20ml velliä,sit pari päivää tuota ja nostettiin määrää aina 20ml kerrallaan..maissilla aloitettiin..

mutta sinuna en vielä velliä antaisi,ihan sopivalle maitomäärä kuulostaa..
 
oon antanu maissi ja peruna-porkkana velliä ton ikäiselle.pojulla alkoi menee 8 viikon iässä maitoa yli 2l päivässä mikä ei ole enää terveellistä munuaisille.
eli aloiteltiin vellit silloin ja soseet tuli kuvioihin mukaan noin 2,5kk iässä,ihan neuvolan suosituksesta.
kaikille neljällä lapsella ollaan aloiteltu tujummat mahantäytteet viimeistään 3kk iässä =)
 
meillä esikoispoika söi jo laitokselta lähtiessään maitoa 80-150ml kerta syönnillä, teholla kun oli ekat päivät.n. kuukauden iässä maitoa meni reilusti yli 200ml kerta syönnillä ja alle 2h välein tankkasi, siitä seurasi älyttömät mahakivut ja oksentelu, niin suuri maitomäärä ei yksinkertaisesti pysynyt sisällä :( neuvolassa käydessä täti sanoi alotat vaan vellejä varovasti ja poika oli 6 viikkonen, soseisiin siirryttiin n 2kk iässä. poika nyt 3v ja täysin terve, eikä ole sairastellut =) nyt kuopuksella samaa ongelmaa syö ja oksentaa samoin tein, maha kovalla ka kiukkuaa päivät ja yöt. ei kummankaa kohdalla ole auttanut korvikemerkien vaihto, ei maltaat, ei disflatylit taikka kuplatonitkaa, joten kuopuskin sai ekat vellimaistiaiset jo 5 vko iässä. noissa nlatätien ohjeissaki on eroja, meillä täti tehnyt työtään yli 30v niin on varmasti kokemusta ja tietoa muualtakin kuin kirjoista kun taas naapurrikylän nlatäti vastavalmistunut oli haukkunut kaverini läjään hänenki antaessaa n velliä jo 6 vkoselle, kuulema vasta 4kk saa syödä vellii ja 6kk sosetta, mutta kanssasisaret käyttäkää maalaisjärkeä näissä asioissa ;) ei ainakaa meidän muksut ole velliin kuolleet tai sen takia muutenkaa oireilleet =) pääasiahan on että vauva on tyytyväinen <3
 
Meillä on 4 kk ikäinen vauva ja kun kyselin velleistä neuvolassa, terveydenhoitaja sanoi, että (kaupan) vellejä ei juurikaan suositella vauvoille. Ravitsemusterapeutti oli kuulemma sanonut, että ne ovat aivan turhaa energiaa. Ennemmin pitäisi antaa puuroa.

Itse olen antanut vauvalle vasta pari päivää perunaa, mutta kovasti kaikki tuntuu juottavan velliä. Tiedä sitten... :)
 
Ihan hyvää energiaa velli on siinä missä muukin ruoka, mun mielestäni. Pointti siinä "vellikiellossa" on käsittääkseni se, että ensinnäkään se ei ole yhtä täyttävää kuin puuro vaan melkein kuin maitoa antaisi ja toiseksi tuttipullosta annettava ruoka ei edistä lusikalla syömään opettelua. Jos vauva alkaa olla siinä iässä, että alkaa pian syödä puuroja, niin silloin puuroa vellin sijaan totta kai.

Mutta jos kyseessä on pienempi vauva... Tää menee nyt vähän OT, sillä nostan esiin masuvaivat. Sanotaan mitä sanotaan, mutta joillain vauvoilla masuvaivat ovat nimenomaan helpottaneet sillä, että on alkanut saada muutakin mahantäytettä kuin maitoa. Ja jos kyseessä on n. 2kk ikäinen vauva, se sopivin "muu mahantäyte" on yleensä juuri jokin velli, useimmiten kai maissivelli.

Itse aloitimme vellit ja kiinteät suosituksen mukaisesti 4kk iässä, tai no vähän alle, ja vatsavaivat ja kaameanhajuiset pierut loppuivat melkein kuin seinään. Vauvaa helpotti selvästi, kun saatiin "maitoa-pulautuksia-vatsanväänteitä-lisää pulautuksia-hetitaasnälkä-jatkuvaa syömistä"-kierre katkaistua.
 
Meillä aloitettiin vellit 2kk ikäisenä neuvolan suosituksesta, poika oksenteli myös rajusti liiasta maitomäärästä.. Velli täytti mahaa todella hyvin, ja alkoi nukkumaan yöt heräämättä taikka yhdella yösyötöllä.. 2,5kk ikäisenä aloitettiin kiinteiden syönti.. Ja meillä syötiin ihan velli vellinä, ei mitään "lantraamisia" :)
 

Yhteistyössä