Vauvalle märkärupi antibiooteista?

  • Viestiketjun aloittaja hämmästelen, kummastelen, pientä rupea
  • Ensimmäinen viesti
hämmästelen, kummastelen, pientä rupea
Voiko tuo olla mahdollista? Meillä, nyt 7kk, vauvalla on ollut nyt 3 antibioottikuuria, ensimmäinen kurkunpääntulehdukseen, toinen märkärupeen, kolmas korvatulehdukseen. Kaikki antibiootit on ollut eri kuurit, (kolmas on Amorion, toista ja ensimmäistä en muista) kestoltaan 7 päivää. Parin viimeisen päivän aikana ensimmäisen ja nyt viimeisimmän kuurin aikana on pakaroihin tullut märkärupi. Tuon märkärupeen kirjoitetun antibiootin aikana sitä ei tullut. Ei mikään kovin paha, muutama pieni rupi vain. Kävimme sitä näyttämässä, kun siihen antibiootit saimme, joten tiedän siis, että on todella tuo märkärupi, eikä muuta.
Mutta onko siis todella mahdollista, että antibiootit voivat sen aiheuttaa?
Siihenhän käytetään myös antibioottivoidetta, onko se reseptivapaata, vai pitääkö siihenkin olla resepti? Minkä niminen tuo lääke on? Ja auttaako märkärupeen joku muu hoitokeino?
 
farmaseutti
Märkärupihan on bakteerin aiheuttama. Ihojuttuja hoidestaan usen Kefexinillä tai vastaavalla antibiootilla, jos paikallishoito ei riitä. Paikallishoitona käytetään noin 7-10 päivän kuuri Fucidin-antibioottivoidetta, joka on reseptituote. Voidaan käyttää myös Bacibactia, jota saa ilman reseptiä, mutta jolle iho helpommin herkistyy. Voide ei riitä, jos ihoalue on suuri tai märkärupi pahana. Rupia voi liottaa kylvyssä, joloin ne pehmenevät ja irtoavat. Kuivataan iho hyvin. Pyyhkeitä kannattaa vaihtaa tiheään.
 
ap

ok, kiitos vastauksista! Ihmettelinkin kyllä, että miten saattaa olla tosiaan märkärupea. Meillä onkin ensiviikolla lääkäri tuolle pikkuiselle, näytän sitten näppyjä samalla.
Meillä on lääkärin kirjoittamaa silmävoidetta, jota myös suositteli laittamaan juurikin esimerkiksi tuohon märkärupeen, tai vähän mihin vaan, missä sattuu jotain olemaan. Kokeilenko sitä?
 
ap
Näppyjä on muutama, punoittavia muutaman millin halkaisijaltaan, joissa (nyt vain osassa) on keskellä valkoinen osa. Vähän finnin näköisiä, mutta isoja. Ovat ensin päivän tai pari vain tuollainen punainen, sitten tulee keskelle tuo valkoinen, sitten kuivuvat pois, ja siihen kohdalle jää vain punertava kohta. Googlasin märkäruven kuvia silloin, kun reilu kuukausi sitten lääkäri nuo märkäruveksi totesi. Eivät minusta täsmänneet kuvien näppylöihin, mutta oletin, että tämä tapaus on niin `lievä`, että ei sen vuoksi ole niin kamalan näköinen kuin netin kuvissa olevat. Sieltä kun ei löytynyt yksittäisiä näppylöitä ollenkaan, meillä kun taas on ainoastaan niitä.

Laitoin nyt pyllypesun jälkeen yöksi tuota lääkärin määräämää silmätippaa(geeliä), joka toimii kuulemma vähän joka paikassa. Nimeltään oli Fucithalmic.
 

Yhteistyössä