"Vauva haaveissa vuodelle 2013 - 2014" - pinosta plussanneet

Saspalle onnea hyvistä ultrakuulumisista ja hienoista kuvista! :) Täällä LA tuli ja meni, nyt alko tosissaan odottaminen! Muuten ei ole väliä kuinka paljon menee yli mutta toivoisin ettei käynnistykseen tarvitsisi mennä vaan lähtisi luonnollisesti tapahtumaan : / Ei sen puoleen, jos pikkuinen äidistään ottaa mallia niin vielä odotellaan yhdeksän päivää :D Ei oikein mitään kummia tuntemuksiakaan ole ollut, supistelee kyllä enemmän muttei nekään ole kipeitä olleet vaan lähinnä epämukavia. Alapää vihloo välillä eli tarkoittaako se pehmenemistä ja avautumista vai mitä? :D Ehkä on parempi kun ei liikoja tutkaile ja koittaa vaan rentoutua, ei tuonne vielä tähän mennessä ketään ole jäänyt asumaan ;) Eniten ehkä ärsyttää kun kaikki on alkaneet kysellä tapahtuuko jo jotain ja miltäs nyt tuntuu ja koska se tulee... Kohta en enää jaksa kovin asiallisesti vastata :p (Mijau & Myöhästelijä 40+1)
 
Vihdoin malttaa tulla tännekin kertomaan että meille tosiaan syntyi 13.01. klo 21.19 ihana poika, mitoiltaan 3870g ja 52cm , juuri silloin kun menkoista laskettuna pitikin syntyä :heart:

Synnytys oli melko pitkä, tai lähinnä unenpuute oli ongelma. Supistukset tosiaan alkoivat edellisenä iltana kymmenen maissa tulemaan kymmenen minuutin välein enkä ollut yhtään ehtinyt nukkua ennen niiden alkamista. Eikä siitä nukkumisesta tullut yhtään mitään, olivat sen verran voimakkaita kuitenkin. Valvoin yksinään yön kun ajattelin että parempi miehen nukkua, lopulta lähdettiin sairaalaan ja sinne saavuttiin puoli seitsemän aikaan aamulla. Ammeeseen pääsin yhdeksän maissa ja siitä oli todella suuri apu aluksi, myöhemmin pyysin saada aquarakkuloita selälle kun supistukset alkoivat niin kipeästi siellä tuntumaan. Pisto oli kieltämättä inhottava mutta poltteli vain hetken ja supistuksiin onneksi auttoivat todella hyvin. Otin aquarakkuloita vielä toisenkin kerran myöhemmin ja pyysin lisäksi akupunktiota, gua-sha hoitoa ja ilokaasua kun tuskat pahenivat. Jumppapallon päällä keinuttelin melko pitkään ja hönkäilin ilokaasua joka auttoi tosi hyvin pahimpaan supistuspiikkiin.
Iltapäivällä kolmen maissa tehtiin sisätutkimus jossa olin avautunut vasta 4-5cm (sisäänkirjautuessa auki 3cm) ja tässä vaiheessa aloin tosissaan miettiä miten tulen jaksamaan enää ponnistaa kun eteneminen oli niin hidasta eikä levättyä saanut yhtään
kipeiden supistusten vuoksi. Lopulta viideltä päädymme kätilön kanssa epiduraaliin ja kalvojen puhkaisuun joka tosiaan vihdoin vauhditti synnytyksen kulkua tosissaan. Klo 20.50 oli auennut 10cm, epiduraalin takia ponnistuksentarvetta ei vain ole eikä supistukset kunnolla tunnu, lisäksi hallitsematon puudutteen aiheuttama tärinä päällä eikä koetyönnöt liikuta vauvaa mihinkään. Onneksi epiduraalin vaikutus alkaa vihdoin kokonaan lakata ja saan taas tilanteen hallintaan kun tärinä katoaa, aktiivinen ponnistusvaihe aloitettiin klo 21.00. Poika syntyi synnytyskertomuksen mukaan maailmaan nyrkki edellä 19 minuuttia myöhemmin.

Synnytyksestä jäi todella hyvä fiilis vaikkei sen nyt ihan noin kauaa olisi tarvinnutkaan kestää. Ponnistusvaihe vähän pelästytti kun pää oli osittain ulkona ja tunsin ettei paikat kestäneet, tuntui järjettömältä työntää vielä lisää kun sattui niin pirusti. Pahoja repeämiä ei onneksi tullut kuitenkaan. Ehkä huonoin muisto jäi kontrollin menettämisestä ennen ponnistusvaihetta, tuntui kamalalta kun vaan täristää ja täristää eikä sille voi mitään :( Mutta en silti kadu epiduraalin laittoa koska sain sillä kaivatun lepotauon supistuksilta ja sain jopa hetkeksi ummistettua silmiäni. Enkä uskalla edes arvailla miten kauan synnytys olisi kestänyt jollei siihen olisi lääkkeellisesti puututtu! :s
Synnytyksen keston merkintä tuli minulle yllätyksenä, luulin että kaikille merkitään synnytys alkaneeksi siitä kun supistukset tulevat max. 10 minuutin välein mutta kätilö sanoi että ensisynnyttäjillä alkaminen katsotaan siitä kun supistusten väli on viisi minuuttia :confused:

Arki pikkuisen kanssa on lähtenyt kivasti käyntiin, alussa oli hieman ongelmia imetyksen kanssa (jotka kylläkin alkoivat jo sairaalassa mutta niitä ei ilmeisestikään huomattu kun vauvan itkuisuus kuitattiin ilmavaivoina). Poitsu oli todella vaikea ensimmäisinä päivinä, itki ihan kamalasti muttei kuitenkaan syönyt vaikka antoi selviä merkkejä nälästä. Saatoin lohdutella poikaa parikin tuntia ja lopulta pieni tarttui tissiin pitkän yrittämisen jälkeen. Vihdoin tajusin kokeilla kauan sitten varalle ostamaani nännikumia ja johan alkoi poika syödä! Ihan kivi vierähti sydämeltä kun on tässä parin päivän aikana huomannut miten erilainen ja tyytyväinen vauva on ollut. Ei siis tietoakaan mistään ilmavaivoista, luojan kiitos!

Ihanaa olla äiti :heart:

Mijau & Poitsu 1vko
 
Viimeksi muokattu:
Vauva haaveissa vuodelle 2013-2014 pinosta plussanneet


Odottavat:
22.12.2013
NuNutin 26v / kolmas / HYS

29.12.2013
Klementiini 35v / kolmas / PHKS

07.02.2014
miss_piggy 31v / ensimmäinen / K-PKS / 02/13 kkm *poikalupaus*

26.2.2014
Parus montanus 23v / ensimmäinen / LKS? OYS?

27.3.2014
Markke 30v / toinen / SatKS

9.5.2014
Saspa 29v/neljäs/Seks

16.5.2014
Avantasia 27v/kolmas/K-sks

Muistossa mukana :hug:
Bambini
verppu



Syntyneet:
5.3.2013
Vissyliini (la 21.2) Poika - 4230g / 53cm

12.4.2013
Ambrosia85 (la 23.8) Enkelityttö - rv 21+0


30.4.2013
Hintriikka (la 23.4) tyttö 3922g, 50cm

25.7.2013
Sunshine84 (la 7.9) Poika A -1980g / 43,6cm / ja / Poika B 1710g / 43,2cm

5.8.2013
Epa_88 24v / Toinen / TYKS / LA 2.8.13/ Tyttö / 3560g /50,5cm/ 34,5cm

10.08.2013
Ainolinnea (la 7.8) Poika 3950g, 51cm

3.9.2013
Amiraali (la 21.8.) Tyttö 3210g, 50cm

14.10.13
kääkkis82 ( la 19.10) Poika 3760g, 51 cm

13.01.14
Mijau ( la 08.01 ) Poika 3870g, 52cm


Synnytyssairaalat ja niiden lyhenteet:
JS = Jorvin sairaala
SAS = Salon aluesairaala
KOS = Kätilöopisto
NKL = Naistenklinikka
PS = Porvoon sairaala
EKKS = Etelä-Karjalan Keskussairaala
HYS = Hyvinkään sairaala
K-HKS = Kanta-Hämeen Keskussairaala
K-PKS = Keski-Pohjanmaan Keskussairaala
KAKS= Kainuun keskussairaala
K-SKS = Keski-Suomen Keskussairaala
KOKS = Kotkan keskussairaala
KYS = Kuopion Yliopistollinen Sairaala
Kät/H = Kätilöopisto, Haikaranpesä
LKS = Lapin Keskussairaala
LPKS = Länsi-Pohjan Keskussairaala
LS = Lohjan aluesairaala
MKS = Mikkelin keskussairaala
OAS = Oulaskankaan aluesairaala
OYS = Oulun Yliopistollinen Sairaala
PHKS = Päijät-Hämeen Keskussairaala
PKKS = Pohjois-Karjalan Keskussairaala
Ras = Raahen aluesairaala
SKS= Savonlinnan keskussairaala
SeKS = Seinäjoen Keskussairaala
SatKS = Satakunnan Keskussairaala
TAYS = Tampereen Yliopistollinen Sairaala
TYKS = Turun Yliopistollinen Keskussairaala
VAS = Vammalan aluesairaala
VKS = Vaasan Keskussairaala
VSAS = Vakka-Suomen aluesairaala
ÅCS = Ålands centralsjukhus


Listaa saat päivitetty valitsemalla viestistä "lainaa". Poista alusta ja lopusta [ Quote ] ja [ /Quote ]-tekstit
 
Viimeksi muokattu:
Onnea Mijaulle ihanasta vauvasta! <3

arvatkaapa mitä... vauvakuume on alkanu nosteleen päätänsä täällä suunnalla. harmi vaan että mies ei oo yhtään innostunu asiasta.. nyyh. no, onhan mulla maailman rakkain 9kk vauva mitä helliä <3
 
  • Tykkää
Reactions: Mijau
miss_piggy
Mijaulle onnea!

Tänne ei mitään uutta päivitettävää. Huomenna on laskettu aika, mutta ei oo mitään oloja siihen suuntaan, että pojalla olis vielä mitään haluja tulla maailmaan :)

39+6
 
37+3 :wave:

Pitkästä aikaa kirjoitan tähän ketjuun. Vointi ihan normaali, mitä nyt kaupoissa ravaaminen saa aikaan pientä paineen tunnetta ja vihlontaa alapäässä :)

Supistuksia on ollut vain muutama, mietoja. Tunnen vauvan liikkeitä vähemmän, istukka etuseinässä. Paino noussut 13kilon luokkaa alusta. Kaikki alkaa olla valmista kotona.

Synnytystä en jännitä, psremminkin odotan. Mies sanoo että perjantaina saa syntyä.
 
miss_piggy
Täällä laskettu aika oli ja meni, kaveri edelleen tiukasti yksiössään. Kaikennäköisiä muita oireita kyllä on mutta supistuksia ei ole tullut ainoatakaan. Kovasti mahassa möyritään ja v-vuoto ehkä lisääntynyt ja muuttunut vetisemmäksi, myös jotain todennäköistä limatulppaa ehkä ollut taas havaittavissa..
Maanantaina neuvola taas jos ei ole syntynyt.

40+1
 
Onnea Mijau ja Miss Piggy :heart: Pitkästä aikaa tulin teitä moikkaamaan :)

Muistan kuin eilisen tuon meidän neljännen syntymän, vaikka siitä jo yli 4 kk aikaa :D Aivan ihana poika on, helppo kuin mikäkin ja oikea sydänten murskaaja <3 Liikkumaan ei ole hänellä kiire, mutta juttua tulee kovasti ja painoa on kertynyt niin hyvin, että täysimetyksellä voidaan jatkaa huoletta :)

Tulen taas moikkaamaan, kunhan muistan ja ehdin

terv, kääkkis ja sisukas 4 kk
 

Yhteistyössä