Vasemmisto on ollut aina hanakka kirjoittamaan historiaa uusiksi

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Oppikirjojen oikaisijat
NS. TAISTOLAISET kommunistit ovat tänä vuonna jo kaksi kertaa kunnostautuneet oppikirjojen sensoreina. Viime keväänä joutui eräs historian oppikirja heidän hampaisiinsa sen vuoksi, että kirjan tekijä ei ollut osannut stalinistien mieliksi selostaa Suomen joutumista jatkosotaan.

Tuorein eduskuntakysely koskee muuatta lukion maantieteen oppikirjaa, jossa esitettyjä, toisen maailmansodan jälkeisen Euroopan valtiollisia oloja koskevia tietoja ja kysymyksiä Taisto Sinisalo Teiniliiton tukemana paheksuu.

Kirjan tekijät ovat erehtyneet väittämään, että eräät ”idän ja lännen kohtauslinjan”, entisen rautaesiripun, taakse joutuneet valtiot olisivat aikaisemmin olleet itsenäisiä valtioita.

Kouluhallitus on ryhtynyt kuuliaisesti toimenpiteisiin kyselijöiden vaatimusten tyydyttämiseksi. Itse se ei ole huomannut epätarkkuuksia kummassakaan oppikirjassa. Ne ovatkin olleet vuosikausia käytössä ja alansa suosituimpia tietolähteitä. Historian oppikirjan tekijä oli tiettävästi uusia tutkimustietoja saatuaan jo omasta aloitteestaan korjaamassa tekstiään, mutta tämä ei riittänyt."

 

Yhteistyössä