Vanhempien välinen väkivalta ja lapsen kiireellinen sijoitus. mitäkohän tapahtuu? :(

  • Viestiketjun aloittaja apua.
  • Ensimmäinen viesti
apua.
Eli meillä tapahtui yksittäinen erittäin ikävä vanhempien välinen väkivaltatilanne kotona, jonka seurauksena lapsi vietiin yöllä kiireellisellä sijoituksella pienten lasten vastaanottokotiin. Ensin kysyttiin voisiko lapsi mennä hoitoon esim. sukulaisen tms. luokse, mutta se ei siihen aikaan yöstä onnistunut. Tässä on ollut nämä pääsiäisen pyhät kun meillä ei ole ollut muuta mahdollisuutta kuin käydä lasta katsomassa joka päivä, sosiaalityöntekijään saa yhteyden vasta huomenna. Meillä ei ole lapsen kanssa koskaan ollut mitään ongelmia, elämämme on ollut hyvin normaalia, molemmat vanhemmat työssäkäyviä ja lapsi päivähoidossa, päihdeongelmia ei todellakaan ole. Lapsi on paremmin kuin hyvin pidetty, tämä tapaus oli yllättävä ja todella ikävä.
Me vanhemmat olemme saaneet välimme selvitettyä, mutta ajattelin että lapsen kotiin saamiseksi voisimme turvautua esim. sellaiseen ratkaisuun jossa toinen vanhemmista lähtee hetkeksi muualle yöpymään.
Tämä tilanne repii meidät rikki :(
Sos. työntekijä ja muut ovat tässä meille korostaneet että kiireellinen sijoitus voidaan tietyissä tapauksissa purkaa ennen sitä 30 päivän määräaikaa, joka on antanut toivoa.
Osaisiko joku arvioida miten tässä mahtaa käydä?
 
"jaa"
MIssähän tilanteessa voi käydä aivan yllättävä vanhempien välinen vakava vakivallanteko, jota ei ole tapahtunut ennen eikä tule enää tapahtumaan? Varmasti haluavat olla ensin varmoja ettei tuo toistu.
 
"aapee"
tilanteesta en sen enempää halua kertoa, vaikka varmaan pitäisikin jotta tulisin paremmin ymmärretyksi. Mutta ei, tällaista ei ole ennen sattunut ikinä. Eivät ulkopuoliset tietenkään voi olla varmoja siitä että sellaista ei tapahtuisi uudelleen, mutta juuri siksi toinen meistä olisi valmis muuttamaan väliaikaisesti pois kotoa.
 
Silja.S
Minun on myös vaikea uskoa, että esimerkiksi lyöminen ei toistu. Jos stressitaso on noussut niin korkealle, että ennen sopuisat vanhemmat käyvät toisiinsa kiinni, ei se stressitaso siitä yhtäkkiä normaaliksi laske. Ne samat stressinaiheuttajat ovat yhä olemassa, eikä ole kuin ajan kysymys, milloin tuosta yksittäisestä tapauksesta tulee toistuva. Mutta toivon, että lapsi pääsee takaisin perheensä luo ja kaikki selviää. Hyvä, että vanhemmat ovat sopineen. Jaksamista!
 
"Kifa"
Olennaista varmaan lienee se, että vanhemmat osoittavat halukkuutta aidosti ratkaista ongelmansa ja taata lapsen turvallisuus. Tuo toisen vanhemman väliaikainen muutto voisi olla ihan toimiva idea, edellyttäen että kotiin jäävällä vanhemmalla on tukea ja turvaverkostoa.
 
"jaahas"
Tiedän tapauksia jossa vanhemmat huutaneet ja mm lyöneet seinään reiän ( välttääkseen puolison lyömistä) eikä lapsia ole huostaan otettu, vaikka perheestä tulikin lastensuojelun asiakas. Eli vakavasta tilanteesta varmasti kyse. Mutta tilapäinen erilleen muutto varmasti helpoltaa ja edesauttaa tilannetta, samoin avun hakeminen.
Älkää menettäkö toivoa, mutta olkaa realistisia asian hoitanmisen suhteen ( oman suhteenne siis) ja muistakaa, että tulette olemaan varmaan pitkään seurannassa, vaikka lapsen saisitkin luoksesi.
 
"jaa"
[QUOTE="jaahas";26042397]Tiedän tapauksia jossa vanhemmat huutaneet ja mm lyöneet seinään reiän ( välttääkseen puolison lyömistä) eikä lapsia ole huostaan otettu, vaikka perheestä tulikin lastensuojelun asiakas. Eli vakavasta tilanteesta varmasti kyse. Mutta tilapäinen erilleen muutto varmasti helpoltaa ja edesauttaa tilannetta, samoin avun hakeminen.
Älkää menettäkö toivoa, mutta olkaa realistisia asian hoitanmisen suhteen ( oman suhteenne siis) ja muistakaa, että tulette olemaan varmaan pitkään seurannassa, vaikka lapsen saisitkin luoksesi.[/QUOTE]

Ai jos mies lyö riidellessä seinään reiän, niin joutuu lastensuojelun asiakkaaksi? Aika heppoinen peruste mielestäni, jos lapset eivät esim. tätä näe ja kuule.
 
"vieras"
Anteeksi, tämä nyt ei auta enää ollenkaan, mutta MIKSI IHMEESSÄ annoitte lapsen sosiaalityöntekijöiden mukaan!! Itse herättäisin kenet vaan tutun/sukulaisen toin vakavassa tilanteessa.
 
"jaahas"
[QUOTE="jaa";26042417]Ai jos mies lyö riidellessä seinään reiän, niin joutuu lastensuojelun asiakkaaksi? Aika heppoinen peruste mielestäni, jos lapset eivät esim. tätä näe ja kuule.[/QUOTE]

Kyllä oli lapset paikalla ja poliisi kävi paikalla. Ketään ihmistä ei siis lyöty, mutta lastensuojelunasiakkaaksi päätyivät. Ja ihan varmaan syystäkin, kun riidat noin tunteita kuohutti. Asiat ovat kuitenkin selvinneet ja seuranta varmastikin loppunut.
 
"Meillä ei ole lapsen kanssa koskaan ollut mitään ongelmia, elämämme on ollut hyvin normaalia, molemmat vanhemmat työssäkäyviä ja lapsi päivähoidossa, päihdeongelmia ei todellakaan ole. Lapsi on paremmin kuin hyvin pidetty, tämä tapaus oli yllättävä ja todella ikävä."

Sitä suuremmalla syyllä lienee syytä varmistua siitä, että ne asiat, mitkä johtivat tähän väkivaltaan vanhempien välillä (joka ei ollut kai ihan pientä jos poliisit/sossutkin oli hälytetty?) ei toistu.

3 kk oli naapurustosta eräs lapsi poissa (siis huostaanotettuna), kun ns. hyvässä perheessä tapahtui paha ylilyönti.
 
"abc"
Ei pahalla, mutta toivottavasti ette ole perhe, missä kulissit täytyy olla kunnossa ja sisällä kiehuu ja kovaa.
Tämä ehkä oli sitten ensimmäinen kerta, kun kuohunta näkyi ulospäin? Vai oliko sitten oikeasti ensimmäinen kerta? Riippuu paljon siitä, mitkä olivat syyt, mitkä tähän tilanteeseen johtivat. Juhliminen, väsymys, työstressi. Joillekin tekijöille voi tehdä jotakin, toisille taas ei. Näiden tietojen valossa, mitä olet antanut ei varmastikaan kukaan voi sanoa mitään. Huomenna se selviää, kun saat sosiaaliviranomaiset kiinni.
 
"vieras"
Otette molemmat loppuviikon saikkua ja hoidatte asiaa. Hakeudutte välittömästi jonkun instituutin (perheneuvola, PANK, yksityiset palvelut) parisuhdeterapiaan heti huomenna, sen lisäks väkivaltaa käyttänyt osapuoli tai sitten molemmat hankkiudutte lyömättömän linjan ja/tai Marian akatemian vai mikä se väkivaltaisten naisten apukeskus onkaan, asiakkaaksi.

Jo nämä toimet ja läsnäolonne lapsenne luona puhuvat omaa kieltään siitä, että haluatte lapsenne ja parisuhteenne parasta.


Olette koko ajan yhteistyöhalukkaita, kuuntelevia ja aidosti läsnä kohdatessanne viranomaisia.

Kun et kerro enempää, niin ei osaa enempää neuvoa. Ei se määräaikainen erilleen muuttokaan aivan huono ajatus ole.
 
just
"Meillä ei ole lapsen kanssa koskaan ollut mitään ongelmia, elämämme on ollut hyvin normaalia, molemmat vanhemmat työssäkäyviä ja lapsi päivähoidossa, päihdeongelmia ei todellakaan ole. Lapsi on paremmin kuin hyvin pidetty, tämä tapaus oli yllättävä ja todella ikävä."

Suomeksi: ette ota oikein minkäänlaista vastuuta omasta käytöksestänne. Meissä ei ole mitään vikaa, mitä nyt tällainen pieni ikävä ja yllättävä tapaus sattunut, hups vaan.
 
"Sheddon"
Tilanteessanne oli pakko tehdä radikaali toimenpide, eli kiir. Sijoitus. Tapausta yhtään tarkemmin tietämättä voin vaan sanoa että teillä kävi ehkä huono tuuri kun sattui pyhien aikaan. Huomenna asiaa varmasti aletaan selvittämään ja lasu kertoo oman näkökulmansa tilanteeseen ja ratkaisuehdotukset. Sijoituspäätös voidaan kyllä purkaa aiemminkin mikäli se on mahdollista.
Olisi ehkä helpompi hahmottaa kokonaiskuvaa mikäli tietäsi oliko kyse fyysisestä väkivallasta (äiti/isä vai molemmat tekijänä, lapsi/äiti/isä kokijana, tuliko poliisi, jäivätkö molemmat vanhemmat kotii).
Joka tapauksessa, oli kyse yksittäisestä tapahtumasta tai ei, tarvitsette apua tilanteeseen. Ei riitä vain se että sovitte aikuisten kesken ja thats it. Tilanne on entistä hankalampi mikäli lapsi oli näkijänä/kuulijana, koska silloin hänkin tarvitsee erityistä tukea.
 
"Kifa"
Viestissä 18 annettiinkin jo erinomaisen hyviä neuvoja. Olennaista on ongelman myöntäminen, sitä ei usko kukaan jos yritätte uskotella että kaikki on ihan loistavasti muuten ja yhden ainoan kerran nyt oli tällainen tapaus joka ei ikinä tule toistumaan. Normaali henkilö jolla ei ole aiempaa taipumusta väkivaltaiseen käytökseen, ei ihan pikkuasiasta pimahda varsinkaan lasten läsnäollessa eli nyt on tärkeää hakea apua niihin syihin jotka johtivat tilanteen kärjistymiseen tällä tavoin. Se on myös viranomaisille signaali siitä, että oikeasti olette valmiit tekemään työtä sen eteen että samanlainen tilanne ei tosiaankaan enää toistuisi ja lapset olisi turvallista tuoda takaisin kotiin.
 
"Täydellinen En Ainakaan Ole"
Eli aapeekin on ollut päihteiden vaikutuksen alaisena, niinkö?

Sen vuoksi sinun ei annettu pitää lasta, vaan huostaanotettiin, että et ollut selvinpäin.

Minun mielestä tällaisessa tilanteessa on lapsen etua ajatellen kaikista paras tilanne, että lapsi on hetken huostaanotettuna ja tilanteenne karoitetaan perinpohjin..

Tuskin sentään heti huomenna lasta takaisin saatte, kun ensin he tekevät tilanteesta arviot ja kartoittavat avun tarpeenne.

Jos et ollut aapee selvinpäin, niin kerroppas, että miksi ryypäätte/käytätte päihteitä lasten ollessa kotona...eikö toinen edes voisi olla selvinpäin?
 
"Meillä ei ole lapsen kanssa koskaan ollut mitään ongelmia, elämämme on ollut hyvin normaalia, molemmat vanhemmat työssäkäyviä ja lapsi päivähoidossa, päihdeongelmia ei todellakaan ole. Lapsi on paremmin kuin hyvin pidetty, tämä tapaus oli yllättävä ja todella ikävä."

Suomeksi: ette ota oikein minkäänlaista vastuuta omasta käytöksestänne. Meissä ei ole mitään vikaa, mitä nyt tällainen pieni ikävä ja yllättävä tapaus sattunut, hups vaan.
Mäkin vähän mietin sitä, että mitä merkitystä on sillä, kuinka hyvin asiat ovat olleet, jos nyt kaikki meni kerralla niin päin v*ttua ettei tosikaan.

Joku on ollut ilmeisen huonosti pinnan alla, jos tällaista tapahtuu. Miten vanhempien välillä tapahtuu väkivaltaa yllättäen, jos kaikki on normaalia ja hienosti?
 
Sitä jäin myös miettimään, että aapee kirjoitti vanhempien välien olevan ok.
Jos väkivaltatilanne on tapahtunut nyt tämän vuoden pääsiäispyhien aikana, niin MIKÄÄN ei voi olla välillänne näin nopasti ok ja perinpohjin selvitetty.

Haloo?

Väkivalta ei koskaan kumpua ihan tyhjästä ja harva onnellinen ihminen onnellisuuttaa väkivallan avulla näyttää...kyllä syyt ovat aina syvemmällä ja väkivallan merkit ovat ilmassa jo pitkään, se vaan on eriasia osaako niitä tunnistaa.

Hakeeko väkivallantekijä apua ulkopuoliselta taholta, vai miten meinaatte jatkossa asioista selvitä...itse suosittelen eroa.
Uskon, että teidän tapauksessa sinulle on sanottu, että valitse joko lapsi tai lapsen isä...jos ukko on väkivaltainen ja äiti sen väkivallan hyväksyy, eikä eroa väkivaltaisesta miehestä/isästä, niin lapsi huostaanoetetaan.

Sitäkään en ymmärrä, että miksi et ketään sukulaista/lapselle tuttua ihmistä herättänyt silloin yöllä, vaan annoit viedä lapsesi lastenkotiin??????????
Onko kulissit noin helvetin tärkeitä, ajatteleko miltä lapsesta tuo tilanne tuntui...hän kärsii muutenkin traumoista, jos on kuullut/nähnyt väkivaltaa ja sitten hänet teidän tekojen vuoksi viedään vielä pitkäksi aikaa pois kotoa täysin vieraiden ihmisten luokse :( kamalaa :(
 

Yhteistyössä