vadelma-juustotorttu

Söin pari viikkoa sitten eräässä kahvilassa aivan ihanaa torttua, jonka lähes vieläkin maistan suussani. Tortun nimi oli muistini mukaan vadelma-tuorejuustotorttu. Olisiko kellään antaa johonkin sen tyyliseen ohjetta, itse en ole mikään hyvä leipuri, eli en osaa mitenkään soveltaa..
Tortussa oli vaalea pohja, sellainen hivenen mureahko, sitten oli vaaleaa kerrosta aika paksulti, eli siis ilmeisesti sitä juustoa ja ehkä jotain muutakin.. Ja päällä oli vadelmia joiden päällä oli vielä kiillesokeria.
Voi kun saisin edes vastaavan ohjeen..!
 
Mulla olis tämmöinen ohje:

Vadelma-juustokakku

Pohja: 150g kaurakeksejä
50g voita sulatettuna

Täyte: 5 liivatelehteä
1tl raastettua sitruunankuorta
½dl sitruunanmehua
1prk rahkaa
1pkt maustamatonta tuorejuustoa (200g)
2dl vadelmasosetta tai vadelmahilloa
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
½tl jauhettua inkivääriä

Päällys:
1,5dl vadelmasosetta tai hilloa
1dl hyytelösokeria
3,4dl vettä

Pohja:
Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi.
Hienonna keksit kaulimella muovipussissa tai monitoimikoneella.
Sekoita voi sula keksimuruihin. Tasoita seos vuoan pohjalle.

Täyte:
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori.
Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
Puserra vesi pois.
Purista sitruunanmehu, kuumenna se ja liota liivatelehdet joukkoon.
Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, vadelmasose, sokeri, vaniljasokeri, inkivääri ja sitruunan raastettu kuori.
Lisää liivateseos rahkaseokseen tasaisesti.
Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.
Hyydytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Päällys:
Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri, lisää joukkoon vadelmasose.
Kiehauta seos. Jäähdytä noin 10minuuttia.
Kaada seos tasaisesti kakun pinnalle ja hyydytä vielä jääkaapissa noin tunti.
Irrota rengas vuoan ympäriltä ja vedä kakku leivinpaperi alustan avulla tarjoiluastialle.
 
mysli



» Aleksanterin leivokset

Tarvitset:

(20 kpl)
200 g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
1 muna tai 2 rkl konjakkia
1 tl leivinjauhetta
4½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
kiinteää omena-, vadelma- tai punaherukkahilloa
Tomusokerikuorrutus:
2 dl tomusokeria
1½ rkl kuumaa sitruunamehua tai vettä
(punaista elintarvikeväriä)


Valmistus:

1. Hiero rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna tai sen sijasta konjakki.

2. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi.

3. Anna vetäytyä viileässä puolisen tuntia.

4. Kaaviloi taikinasta suoraan leivinpaperille kaksi suorakaiteen muotoista levyä (20 cm x 30 cm). Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

5. Levitä pohjalevylle ohut kerros hilloa ja aseta toinen levy päälle.

6. Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita kuuma sitruunamehu tai vesi pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa. Lisää karamelliväri vesitilkkaan ja tiputa seosta tippa kerrallaan tomusokerikuorrutukseen, kunnes väri on sopivan vaaleanpunaista.

7. Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi (5 cm x 6 cm).
 

Yhteistyössä