Vaalien siirrosta nillittäjät !

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
maaliskuu 08, 20219:31
Grönroos: Ei ole esitetty mitään järkevää syytä kuntavaalien siirtämiseen – ”Suomen viranomaisilla ollut vuosi aikaa valmistautua”

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos sanoo, että kuntavaalien siirtämisen tueksi esitetyt perustelut ovat heikkoja, kuten THL:n tartuntamääriä koskeva malli, jota kutsutaan ”laskuharjoitukseksi”. Grönroos myös huomauttaa, että vaalien siirtäminen on ongelmallista demokratian toteutumisen kannalta, ja se antaa mahdollisuuksia väärinkäytöksille.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson tiedotti lauantaina kuntavaalien siirtämisestä. Henriksson ilmoitti päätyneensä ratkaisuun keskusteltuaan asiasta puoluesihteerien kanssa.
Perussuomalaiset ainoana eduskuntapuolueena ei hyväksy kuntavaalien siirtoa kesäkuulle.
Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos sanoo, että päätös on huono ja kyseenalainen. Grönroos huomauttaa, että useissa maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Espanjassa, vaalit on järjestetty huonosta koronatilanteesta huolimatta. Myös esimerkiksi Hollannissa ja Israelissa lähiaikoina äänestetään vaaleissa.
– Suomen viranomaisilla on ollut jo vuosi aikaa valmistautua, joten ei oikein ole mitään järkevää syytä vaalien siirtämiseen. Jos tahtoa on, vaalit voidaan kyllä järjestää, Grönroos sanoi tänään MTV:n Uutisaamu-ohjelmassa.
Demarien puoluesihteeri vetoaa uuteen tilannetietoon
SDP kannattaa vaalien siirtämistä. Demarien puoluesihteeri Anton Rönnholm vetosi Uutisaamussa terveysturvallisuuteen ja uuteen tilannetietoon, jotka hänen mukaansa puoltavat vaalien lykkäämistä.
– Meille voisi myös tulla ongelmia, että karanteenissa oleville ei voitaisi järjestää kotiäänestystä, Rönnholm sanoi, tosin jättäen mainitsematta, että kotiäänestyksen järjestämiseen ja muihinkin toimenpiteisiin on ollut vuosi aikaa valmistautua.
Kuntavaalien ajankohta ei tule yllätyksenä kenellekään.
Riskien kasvamisella spekulointi ei riitä perusteluksi
Grönroos sanoo, että vaalien siirtämisen perustelut ovat olleet heikkoja. Siirtämisen syyksi puoluesihteerien ja oikeusministerin kokouksessa esitettiin esimerkiksi THL:n tartuntamääriä koskeva malli, jota kutsutaan ”laskuharjoitukseksi”.
– Mallia suuremmassa osassa oli vielä THL:n Markku Tervahaudan lausunto, jonka mukaan kesäkuussa on todennäköisesti parempi aika vaaleille kuin huhtikuussa. THL:n Mika Salminen puolestaan vakavalla äänellä sanoi, että riskit ovat kasvaneet. Tämä sai monet kokouksessa ajattelemaan, että tilanne on nyt muuttunut ja vaalit pitää siksi perua. Itse totesin, että ei se kelpaa syyksi vaalien siirtämiseen, jos vain spekuloidaan, että riskit ovat kasvaneet, Grönroos sanoo.
Nukkuvien puolue kiittää
Grönroos huomauttaa, että vaalien siirtäminen on ongelmallista ensinnäkin demokratian toteutumisen kannalta. Samalla se antaa mahdollisuuksia monille väärinkäytöksille.
– Kun vaaleja lähdetään siirtämään puolitoista kuukautta ennen vaalipäivää, se avaa spekulaatiot sille, onko taustalla eräiden puolueiden tavoite pelata tilannetta heille edulliseen suuntaan. Entä uskaltavatko seuraavissa vaaleissa ehdokkaat enää valmistautua vaaleihin, jos on olemassa se vaara, että vaalit siirtyvät? Tilanne on vähän samanlainen kuin jos jääkiekko-ottelussa ei olisi tiedossa, kuinka monta erää pelataan.
Grönroos arvioi, että vaalien siirtäminen saattaa vaikuttaa negatiivisesti myös äänestysaktiivisuuteen.
– Nukkuvien puolue varmasti ainakin hyötyy, sillä kyllä tämä syö demokratian uskottavuutta.
SUOMEN UUTISET
 
Hetkinen. Olenko kuullut vastaavaa aiemmin, että vaaleissa olisi jotain vikaa....
Ihan, kuin tässä lähihistoriassa olisi ollut jotain puhetta..... Joistain vaaleista....

Saammeko odottaa ryntäystä eduskuntatalolle tai kunnantaloille joskus kesän jälkeen?
 
vierailija
MTV:

"JULKAISTU 19.02.2021 08:50

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo katsoo, että "tiettyjen puolueiden suunnasta" tullut spekulointi kuntavaalien siirtämisestä on "hieman törkeää".
Ohisalo otti kantaa asiaan Yleisradion TV1:n Ylen aamussa perjantaina.
Ohisalo painotti, että vaalit on instituutiona demokratian peruspilari, johon ihmiset luottavat.
Ohisalon mukaan puolueiden puheenjohtajat eivät ole lähteneet esittämään vaalien lykkäämistä."
 
vierailija

"– Vaalien siirtämiselle ei ole kestäviä perusteita. Vaaleja yritettiin siirtää pariin otteeseen vaivihkaa yrittämällä sitoa siirto ensin poikkeustilaan ja sitten ulkonaliikkumiskieltoihin. Kokouksia vaalien järjestämisestä pidettiin kokouksien perään, ihan kuin sen odottamiseksi, että syy vaalien siirtämiseen löytyisi. Lopulta THL:n edustajien varsin ylimalkaiset lausunnot siitä, että ”riskit kasvaneet” ja kuinka kesäkuu olisi huhtikuuta parempi ajankohta, näyttivät olevan painavimpia argumentteja siirron puolesta, joihin muut puolueet tarttuivat."

Eli toisin sanoen oli jo päätetty, että vaalit pitää siirtää koska Perussuomalaisille oli tulossa vaalivoitto, mikä oli pääteltävissä gallupmenestyksestä ja loistavasta onnistumisesta ehdokashankinnassa. Perussuomalaiset ovat ehdokashankinnassaan edellä aikataulua, mutta SDP ja Keskusta sen sijaan ovat selvästi jäljessä. Ehdokkaiden määrä on suoraan yhteydessä äänimäärään vaaleissa. Kunnallisvaalien kohdalla tämä linkki vielä korostuu koska äänestysaktiivisuus jää matalammaksi. Siitä on aina hyötyä, että se Pertin työkaveri ja Minnan naapuri käyvät äänestämässä tuttuaan, vaikka tämä ei saakaan kuin 20 ääntä yhteensä.

"– Vaalien siirtäminen näin lähellä vaaleja ja ilman yhteisymmärrystä on monessakin mielessä ongelmallista. Se madaltaa kynnystä seuraaviin siirtoihin ja jo nyt spekuloidaan sillä, tullaanko vaaleja järjestämään kesäkuussakaan, jos koronatilanne on sellainen tai tällainen. Vaalien siirto luo rajattoman spekulaation siirron todellisista syistä ja siitä kuka asiasta hyötyy, kuka häviää, ja ketkä tiesivät etukäteen? Tällainen spekulaatio on aivan ymmärrettävä, sillä jos vaaleja lähdetään siirtämään heppoisin perustein vaalien alla, niin tämä ajaa rajattomat mahdollisuudet väärinkäytöksille; Grönroos sanoi maanantaina."

Niin. Hallituspuolueet saivat nyt lisäaikaa ehdokkaiden hankkimiselle. Lisäksi rokotusten eteneminen ja sään aurinkoistuminen tulevat painamaan epidemiaa alaspäin, mikä tulee nostamaan hallituksen suosiota, vaikka asialla ei oikeasti olekaan mitään tekemistä hallituksen kanssa. Joka tapauksessa hallituspuolueiden edustajat voivat toukokuussa kertoa televisiossa kuinka juuri he ovat pelastaneet Suomen siltä hirveältä ennustetulta kurimukselta, että meille olisi tulossa 11000 sairastunutta päivittäin. Eiköhän sillä saada suosiolukemat nousuun. Ja jos ei saada, niin pää on joka tapauksessa avattu. Ei vaalien siirtäminen syksyynkään ole mikään iso juttu kun niitä on jo kerran siirretty. Isoäidin sanoin: tuskinpa siitä kenekään maailma kaatuu.
 
vierailija
Huvittavaa huomata esim facebookissa et ne jotka suurimpaan ääneen mouhoaa siitä kuinka turhaa äänestäminen on ja kertovat kuinka eivät ole koskaan äänestäneet, on niitä jotka nyt nillittää vaalien siirrosta.
 
  • Haha
Reactions: ForeverMulan
vierailija
Tämä oli hyvä kirjoitus:

"Perussuomalaisille vaalien siirtämisen vastustaminen on osa vaalitaktiikkaa. Sen tietävät myös muut puolueet ja ehkä päätös senkin takia venyi. Yhteisymmärrystä haettiin viimeiseen asti.
Kannatuskyselyissä täpärästi kakkosena roikkuva puolue voi ennen vaaleja levittää omilleen käsitystä, että vaalien siirrolla pyritään estämään perussuomalaisten vaalivoitto. Samalla innostetaan kannattajia uurnille, jottei vastustajien katala juoni onnistuisi.
Ja jos gallupit eivät toteutuisikaan sellaisenaan vaalituloksessa, niin sitten voidaan syyttää vaalien siirtoa. Vaalit on varastettu!
Taktiikka voi toimia, mutta hiukan itsekkäältä – ehkä jopa vastuuttomalta – se näin vakavan kulkutaudin oloissa tuntuu."


 
Tämä oli hyvä kirjoitus:

"Perussuomalaisille vaalien siirtämisen vastustaminen on osa vaalitaktiikkaa. Sen tietävät myös muut puolueet ja ehkä päätös senkin takia venyi. Yhteisymmärrystä haettiin viimeiseen asti.
Kannatuskyselyissä täpärästi kakkosena roikkuva puolue voi ennen vaaleja levittää omilleen käsitystä, että vaalien siirrolla pyritään estämään perussuomalaisten vaalivoitto. Samalla innostetaan kannattajia uurnille, jottei vastustajien katala juoni onnistuisi.
Ja jos gallupit eivät toteutuisikaan sellaisenaan vaalituloksessa, niin sitten voidaan syyttää vaalien siirtoa. Vaalit on varastettu!
Taktiikka voi toimia, mutta hiukan itsekkäältä – ehkä jopa vastuuttomalta – se näin vakavan kulkutaudin oloissa tuntuu."


No onneks ei mennä syyttään huijaukseksi koko hommaa!
Montakohan ääntä vaalien siirto kadottaa?
 
vierP
En lukenut sitä uutista, jossa oli se Presidentin armahtama nainen.
Koska, ei kiinnosta.

Itse En seurustele A) Sosiaali alalla työskentelihän kanssa B) Poliisin C) Poliitikon D) Jääkiekkoilija E) Mielipideaktivisti F) Huoltamotyöntekijä tai vastaava G) Mielisairaala työntekijä H) Kuninkaallinen I) julkkis
 
Kyllä se on uli uli hallitus ja etenkin kepu, jota huhtikuussa olisi odottanut veret seisauttava vaalitappio. Nyt kepu ja muu hallitus toivoo kevään ja kesän helpottavan koronatilannetta ja sitten väittävät sen johtuvan hallituksen hyvästä työstä.
Ja persut "paljastaa" Että hallitus, ja sen lypsylehmät, jotka pitäis viedä teuraaksi, on oikeasti vain kurjistanut kansaa entisestään. Ja fanit tulee tänne palstalle kertomaan, kuinka väkivaltaisia vihervassarit on.
No ni. Keskustelu käyty, voidaankin vaihtaa puheenaihetta.
 

Yhteistyössä