Alkuperäinen kirjoittaja MillaVanilla:
Alkuperäinen kirjoittaja Moon Vaan Melonit:
Alkuperäinen kirjoittaja MillaVanilla:
Teetkö itse massan vai ostatko jostain valmiina? Mun tarttis tehdä pikkuveljelle ens sunnuntaiksi konfirmaatio kakkuja, ja haluaisin panostaa niiden ulkonäköön kunnolla.
Teen ite.
Oon niin pihi etten raaski ostaa...
Haluutko ohjeen?
Joo, vois olla kiva kun en ole ennen sokerimassaa käsitellyt. Voisin treenata vaikka huomenna tai ylihuomenna sitten massan tekoa ja suunnitella vähän kakkuja, ne kun ovat lahjani pikkuveljelle.
1 rkl liivatejauhetta
o,6 dl kylmää vettä
1,25 dl glukoosia
Oma kommentti: Olen käyttänyt vaaleaa siirappia, toimi yhtä hyvin, valmiin massan väri on siinä tapauksessa saman värinen kun valkoinen marsipaani
1 rkl glyseriiniä
2 rkl öljyä
20 dl tomusokeria
2-3 pisaraa makuesanssia/väriä, jos niin haluaa
Tämä riittää melkein kahteen 3-4 kananmunan pohjan kakkuun.
Sekoita liivatejauhe veteen, anna seistä kunnes sakenee. Laita vesihauteseen ja kuumenna kunnes kaikki liivate on sulannut. Lisää glukoosi ja glyseriini, sekoita hyvin.
Sekoita mukaan öljyä ja lisää halutessasi väri ja makuaine.
Anna haalentua kädenlämpöiseksi.
Sihtaa 10 dl tomusokeria kulhoon. Kaada kädenlämpöinen neste sekaan ja sekoita lusikalla tai puukauhalla, sihtaa vähitellen loput tomusokerista joukkoon kunnes taikina ei ole enää tahmaista. Oma kommentti: Vähän tahmaista se saa olla, koska minun mielestäni sokerimassan täytyy levätä ainakin muutamia tunteja, mutta mielellään seuravaan päivään, ja se ehtii
"tasaantua" siinä ajassa. Jos se tuntuu kuivalta olen lisännyt öljyä ja/tai vähän vettä. Kaulitsen sitä usein öljyttynä alustalla, öljy toimii mielestäni paremmin kuin tomusokeri tai perunajauho.
Kääri valmis sokerimassa kaksinkertaiseen kelmuun ja säilytä ilmatiivissä rasiassa. Sokerimassan voi myös pakastaa. Kun haluat käyttää massan, vaivaa sitä ensin vähän aikaa että se pehmenee.