Uudenvuuden suunnitelmat

Mitäs teillä on suunnitelmissa vuodenvaihteelle? Juhlistatteko jotenkin, onko perinteitä vai evvk? Minkälaisia ruokia ja muita järjestelyjä olette meinanneet? Miten ylipäätään teillä vaihtuu vuosi?

Meillä ei ole oikein perheenä muodostunut minkäänlaisia uuden vuoden perinteitä. Mulla on lapsuudesta säilynyt muistissa ja tottumuksissa sellainen normikaava (ruoka, tinat, raketit ym), jolla on juhlittu, mutta niiden siirtäminen oman perheen elämään ei ole tuntunut luontevalta. Välillä ei ole juhlittu lainkaan, joskus on yritelty jotain laittaa. Nyt lapsi alkaa olla sen ikäinen, että haluaisin jotain juhlaperinteitä viritellä, että vuodenkulku rytmittyisi. Päätettiin ottaa sellainen moderni lähestymistapa aiheeseen ja varattiin kylpylähotelliin huone. =) Syödään hyvin, polskutellaan, käydään pulkkamäessä ja varmaan katsellaan sitten vastarannalla paukkuvat kaupungin ilotulitukset. Illaksi ehkä otetaan joku peli ja herkkuja huoneeseen.
 
Raketteja kattellaan ikkunasta pojan kanssa, kuoharipullon meinasin ostaa. Herkutellaan jne.. On nimittäin kerrankin juhlan aihetta ja suurella ilolla jätän tämän vuoden taakse. Ilolla ja odotuksella aloitan 2013 :)
 
"vieras"
Meille tulee pari kaveripariskuntaa (lapsettomia). Tehdään kimpassa hyvää ruokaa, käydään meidän lasten kanssa apumassa&kattomassa ilotulitukset, valetaan tinat, herkutellaan ja lapsilla joku heidän valitsema elokuva. Kun lapset ovat menneet nukkumaan syömme vähän yöpalaa, pelaamme jotain lautapeliä ja otamme skumpat.
 
Meillä asuu paukkuarka koira joka oksentaa ja ripuloi. Nykyisin on niin vahvasti lääkitty että pitää seurata ettei se tukehdu kieleensä suurinpiirtein.. Ollaan siis kotona, katsotaan kun muut ampuu raketteja. Onneksi ja epäonneksi (koiran kannalta) asutaan kilometrin päässä torista jolla ammutaan paljon isoja raketteja (näkyy terrassilta hyvin). Syödään ja valetaan tinaa. Ehkä ei niin panosteta enää uudenvuoden ruokiin koska vasta ollut joulu ja välissä vielä mun synttärit..
 
IhanaValo
Eka kun tietäis mitä jouluna tehään...:)
Ei meillä mitään traditiota oo, yleensä ollaan tosin käyty lasten kans kävelemäs tuossa lähellä mihin näkyy ilotulitus "lapsille", eli olikohan klo 18 jo tämmöinen pienimuotoisempi ilotulitus. Se puolen yön ilotulitus ollaankin yleensä katottu ikkunasta jos on sattunut olee semmoinen ilma et ne näkyy tänne asti.
Sit jotain herkkuja, elokuvaa ja löhöilyä.:) Siitä on meijän uusvuos tehty.
 
  • Tykkää
Reactions: Kesä-ukko
Ei mitään hajua.

Helsingissä pitäisi olla, jos sitä jollekin perheelliselle kamulle änkeäis, kun ovat luultavasti selvinpäin.
Tai sit lapsettomien kamujen kemuihin, jos ottavat iisisti tai malttavat alkuillan. :D
 
Ellei joku kaveri järjestä mitään kotibileitä (minne olisi kyllä kenkkua mennä ja selitellä miksi olen selvin päin...), niin sitten ollaan miehen kanssa kaksin kotona niinkuin viime vuonnakin. Tehdään jotain erityisen hyvää ruokaa ja herkkuja, käydään saunassa, valetaan tinat, ammutaan raketteja ja kävellään ihailemassa naapureiden ilotulituksia :)
 
Keittiönoita
Perinteisesti ollaan vietetty porukalla, mutta porukan kokoonpano ja paikka vaihtelee. Vuosi sitten oltiin meillä, joten nyt saatetaan olla systerillä. Tai sitten meillä, ei ole ollut vielä puhetta. Ennen sitä on vielä The End of The World Dinner meillä ja joulu systerillä.
 
jhg
Ei oo meillä mitään perinteitä. Lapset käy isänsä kanssa katsomassa raketteja, itse en yleensä jaksa lähteä mukaan. Nyt olen kyllä suunnitellut, että synnyttäisin heti vuoden vaihduttua 1.1.13 klo 00.01. Musta se olis aika mainio tapa juhlia vuoden vaihtumista ;)
 
hellsbells
Meillä ei ole mitään uusvuosi-perinteitä.. Joskus ollaan oltu kotosalla vaan, joskus käyty kyläilees. Tavallista ruokaa, tavallista olemista. Raketteja on ammuttu muutamat joka vuosi.
Eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Ainoo, että viime vuonna poika (sillon 2,5v) tykkäs aivan kamalasti raketeista, eikä niitä ollut kun pari, joten tänä vuonna meinaan heittää taivaan tuuliin vähän enemmän rahaa. En mitään järettömiä summia, mutta enemmän kun pari euroa.
 
Perinteeksi on muodostunut että tehdään pari pellillistä pizzaa ja oleillaan kotona.

Toivon tosin viettäväni uudenvuodenaaton töissä.
Niin paljon kahvia ei maailmassa olekaan, että mun äreyteni laskisi tuoksi paukuttelupäiväksi laisinkaan.
Ne raketit :kieh: joita ammutaan aamupäivästä alkaen ja vielä pitkälle seuraavaan aamuun.
Kun viimein saan nukahdettua niin naapuri omien perinteidensä mukaan herättää mut viiden korvilla aamusella, kun palajaa horjuen kotiin kapakista. Ja riemukseen löytää vielä pari rhakethia....
 
Hookoon nakkeja!, kinkkua, sipsuja+dipit, namusia, limppareita herkkuja siis toiveiden mukaan unohtamatta ISO:a kattilallista venäläistä perunasalaattia, tinaa ja raketteja+itsetehty pommi:D, (hyvä kun muistutit; varastosta lapsille peltorit+suojalasit) lapset saavat olla ulkosalla hyvinkin myöhään. Meillä mennään siis ihan perinteisesti:)
Koirakin tykkää raketeista ja on menossa mukana!

Tuo teidän suunnitelma kuulostaa kyllä erittäin mukavalta ja varteenotettavalta vaihtoehdolta!
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä