Uskotteko te tuohon että kaikilla on pöydät täynnä herkkuja

  • Viestiketjun aloittaja tuumailija
  • Ensimmäinen viesti
"äiti88"
Mäkin haluaisin kuulla, että mikä muka on niin ylellisen fiiniä herkkua, mikä niin toistuvasti on esiintynyt palstan listoissa, että sitä on vaikea uskoa? :D

Ihan perus joulupöperöitä on listat väärällään.
 
kfkfkf
[QUOTE="äiti88";29361059]Mäkin haluaisin kuulla, että mikä muka on niin ylellisen fiiniä herkkua, mikä niin toistuvasti on esiintynyt palstan listoissa, että sitä on vaikea uskoa? :D

Ihan perus joulupöperöitä on listat väärällään.[/QUOTE]

Ehkä jotkut syövät vain kinkkua ja laatikoita?

Laatikot on hyviä, mutta ei niitä voi kerrallaan niin paljon syödä, että nälkä lähtis...
 
Mäti, sipulisulppu, keitetyt kananmunanpuolikkaat, kipeäkala, hillosipulit, aurajuusto, fetajuusto, kotijuusto, raejuusto, hirvenlihapyörykät, nakit, savustettu siika, graavilohi, salaatti, italiansalaatti, perunasalaatti, rosolli, sienisalaatti, perunalaatikko, porkkanalaatikko, lanttulaatikko, maksalaatikko,perunat, kinkku.. hmmh.. unohtuikohan joku..

Aika peruskauraa jouluisin mielestäni, eikä mitenkään erityisen "hienoa".
Mikä sille raukalle on sattunut :( :xmas:

Mulla ei oo jouluruokaa oikein mitään, olen töissä jouluna.
 
"Tttt"
Täytyy olla paljon väkeä pöydässä, jos on hirveä määrä ruokalajeja. Mulla riittäisi kinkku, laatikot, rosolli ja salaatti. Miehen mieliksi pari kalalajia ja lapsille lihapullia. Siinäkin jo liikaa ruokaa.
 
vier
Mitä voisi tursuttaa kananmunanpuolikkaiden päälle, kun en viitsisi tarjota ihan pelkkinä puolikkaina taas?
Eikös niihin voisi jotain fiiniä tahnaa tursauttaa?

Kertokaas joku joka on tuollaisia väkerrellyt..

Ja listatkaa kaikki jouluruokianne, niin huomaan mitä meiltä puuttuu ja löydän ehkä jotain uutta kivaa jota kokeilla.. :)
 
vieraana nyt
Mitään ylellisen fiiniä meillä ei taida olla mutta parhaani noiden herkkujen kanssa kuitenkin yritän.

Kananmunien päälle olen pursottanut smetanaa ja laittanut koristeeksi hiukan mätiä ja tilliä.
 
Unohtuiko
Mäti, sipulisulppu, keitetyt kananmunanpuolikkaat, kipeäkala, hillosipulit, aurajuusto, fetajuusto, kotijuusto, raejuusto, hirvenlihapyörykät, nakit, savustettu siika, graavilohi, salaatti, italiansalaatti, perunasalaatti, rosolli, sienisalaatti, perunalaatikko, porkkanalaatikko, lanttulaatikko, maksalaatikko,perunat, kinkku.. hmmh.. unohtuikohan joku..

Aika peruskauraa jouluisin mielestäni, eikä mitenkään erityisen "hienoa".
Kinkku?
 
"diipadaapa"
Kyllä mä uskon, eikös se ole sellainen perinne, että joulupöytä on notkuva ja laulussakin sanotaan että "herkkua on siinä monenlaista". Mulla on ollu aina sellainen käsitys, et toi tapa tulee jostain menneiltä ajoilta, kun muulloin ei ole ollut varaa laittaa niin hirveesti sapuskaa, niin jouluna on sitten laitettu "kystä kyllä".

Meidän joulupöydässä ei oo mitään fiiniä, ihan perinteisiä jouluruokia, enkä tiedä onko niitä paljon vai vähän. Joka vuosi on kyllä maha tullut täyteen ja aika samalla kaavalla on menty jo lapsuudenkodissakin. Saatais kyllä mennä syömään miehen ja mun vanhemmille, mut ollaan haluttu silti laittaa omat jouluruoat, vaikka lapsettomia ollaankin:

- pieni kinkku (pakastealtaasta)
- porkkana-, lanttu-, ja maksalaatikko (kaupasta)
- karjalanpaisti (karjalanpaistilihat kaupasta, lisäksi hirveä appivanhemmilta)
- perunamuusi (omista, eli isän ja äidin maailman parhaimman makuisista puikulaperunoista ja voihin ja punaiseen/siniseen maitoon tehtynä)
- pakasteherneitä (pakastealtaasta, heh)
- rosolli + kastike (säilykekuutioina punaj. ja kurkku, peruna keitetään ite ja omenaa lisäksi, vähän varioitu rosolli + kermav.kastike)
- kalaa (kaupasta jotain silakkapurkkia + kylmäsavulohta tms.)
- vaaleaa limppua (Vaasan? Se paketti kuitenkin, missä on tonttu ja musta kissa)
- kaupan sienisalaattia
- jälkkäriksi luumukiisseliä kermavaahdolla

Jossain välissä keitellään ja syödään riisipuuroa, ei välttämättä aattona, voi mennä välipäivillekin. Torttulevyjä on pakasteessa ja luumuhillot kaapissa, torttuja voi siis väsätä tarpeen niin vaatiessa, kaapissa on myös kaupan piparkakkuja. Voi olla että otan kauppareissulla vielä leipäjuustoa kärryyn, vaikka eipä sitä kaikkea jaksa edes syödä. Tuon vois siis vaikka jättää uuden vuoden herkuksi. Jotain saattoi jäädä mainitsematta, mutta tosiaan, enpä sanois erikoiseksi näitä tarjottavia, mutta makuja on monia. Toiset haluaa myös kokeilla erikoisempia juttuja, eikä syödä joka joulu samoja.
 
fewfrf
Löysittekö kaupasta valmiina imellytettyä perunalaatikkoa? Hyllyt notkusivat prismassa erilaisia ja kokoisia laatikoita, mutta en löytänyt kuin tavallista. Vai onko pakkauksen tekstit muuttuneet jotenkin? Ennen siinä on ainakin lukenut, että imellytetty perunalaatikko... Nyt kaikissa luki vain pelkkä perunalaatikko
Hml ja Tampereen Prismoissa oli ainakin imellettyä, Treen Siwoissakin.
 
no joo
Uskon tai en, aivan sama. Ei muiden jouluruokailut kiinnosta, omat vaan :D

En perinteisiä jouluruokia (laatikot ja kinkku, rosolli) miellä erityisemmin herkuiksi, mutta ne meillä on. Herkkuame on kalat ja juustot ja niitä tulee taas piisaamaan.
 
Meillä on:
-paellaa
-mozzarella-melonisalaattia
-kylmä/lämminsavulohta
-erilaisia juustoja ja niiden kanssa jotain hedelmää
-viiniä ja olutta

Ei tykätä perinteisistä jouluruuista. Mies söi kinkun jo pari viikkoa sitten.
 
Keittiönoita
Mitä voisi tursuttaa kananmunanpuolikkaiden päälle, kun en viitsisi tarjota ihan pelkkinä puolikkaina taas?
Eikös niihin voisi jotain fiiniä tahnaa tursauttaa?

Kertokaas joku joka on tuollaisia väkerrellyt..

Ja listatkaa kaikki jouluruokianne, niin huomaan mitä meiltä puuttuu ja löydän ehkä jotain uutta kivaa jota kokeilla.. :)
Meillä perinteisesti kananmunapuolikkaiden päällä katkarapuja, majoneesia ja tilliä. Yksinkertaista, mutta hyvää.
 
Keittiönoita
[QUOTE="Tttt";29361079]Täytyy olla paljon väkeä pöydässä, jos on hirveä määrä ruokalajeja. Mulla riittäisi kinkku, laatikot, rosolli ja salaatti. Miehen mieliksi pari kalalajia ja lapsille lihapullia. Siinäkin jo liikaa ruokaa.[/QUOTE]
Meitä on kymmenen. Viidestä taloudesta. Kokkaillaan yhdessä ja erikseen eli kenenkään niskoille ei jää koko joulupöydän laittaminen. Tehdään ruokaa niin paljon, että jokainen ottaa siitä lähteissään mukaansa sen verran kuin joulupäivänä ja tapaninpäivänä syö. Eli kukaan ei tee vielä kotiinsakin erikseen vaan tuosta riittää kymmenelle hengelle kolmeksi päiväksi safkaa.
 

Yhteistyössä