vierailija
Muistan samaa. Pikkulapsille paasasivat pakanoista pyhäkouluissa ja sama jatkuu yhä. En koskaan ymmärtänyt, mikseivät voi siellä kasvattaa marjapensaita, puita varjoksi ja käydä siellä pensaan juurella asioimassa. Meillähän Kataja on se puska, minkä suojassa kasvaa pieni männyntaimi, joka aikanaan kastelee aamuauringon säteiden myötä (kun kuuma kohtaa kylmän, syntyy kastepiste) allaan olevat kasvit ja itsensä. Jos sieltä lintu löysi madon, vielä parempi: ihminen saattoi syödä sen linnun munia, mut viimeistä lintua ei kannata syödä. Afrikka ei ole aina ollut autiomaa, eivät kertoneet pyhäkoulussa.Suomi aloitti kehitysavun tansaniaan joskus 60- luvulla.
Suomessa oli neljä miljoonaa asukasta eikä kovin montaa rikasta.
Tansaniassa oli asukkaita kymmenen miljoonaa joista suuri osa absoluuttisesti köyhiä.
Nykysuomessa on reilu viis miljoonaa asukasta ja tansaniassa 50 miljoonaa. Jos väestöräjähdys oltais pystytty pitämään kurissa niin maa ei olis tarttenu kehitysapua enää 70-luvun jälkeen. Prosentuaalisesti siellä on absoluuttisesti köyhiä ehkä vähemmän mutta numeraalisesti siellä on nykyään köyhiä enemmän kuin maassa oli asukkaita 60-luvulla.
Kehitysapuna sinne joskus vietiin valmetin traktoreita ruostumaan pellonlaitaan. Se ny auttoi vaan valmetin liikevaihtoa mutta sitä kehitysavuksi kutsuttiin.
Jos suomesta viedään jonnekin kaivo niin se maksaa kymmeniä tuhansia avustustyöntekijöiden palkkoina ja päivärahoina joista avustuskylään jää ne lantit jotka avustustyöntekijät vievät kylän kapakkaan. Kaivon saa haltuunsa se jolla on rynnäkkökivääri. Sitä kutsutaan kehitysavuksi.
Unicef on periaatteessa maailman lasten etujärjestö eikä mulla ole mitään sitä vastaan. Mut milloin on lanttikin rahaa jaossa niin se tuppaa päätymään muille kuin köyhille ja nälkäisille.