ummetus allergia oireena

selitän tilanteen nopeasti.tyttö 8kk maitoallergia todettu.
itse olin maidottomalla nyt hiukan käytän maitotuotteita koska ei oireile rinnan kautta enään niin voimakkaasti.
kiinteitä kokeiltu ja sopiva löynyt bataatti,riisi,kalkkuna,ruusunmarja joka aloitettu 1vko sitten
nyt lapsella kamalaa ummetusta pieniä papanoita tulee eli mahan on joku aine vetänyt kovaksi.johtuneekö minun maidon(ollut käytössä kutenkin 2viikkoa en luulisi että olisi maito) lisäämisestä ruokavalioon vai mahdollisti ruusunmarjasta tai riisistä joka myös aika uusi aine meille???

lisään viellä ikinä ei meillä ole ummetusta ollut yleensä oireilee iholla tai kovalla ripulilla mutta nyt näin????

vettä jou kohtalaisesti päivässä!


helppiä tarvisi :flower: :flower:
 
meillä kyllä ei voinut maitoa/maitoproteiinia nauttia äitikään kummankaan imetysaikana. ummetus jatkui silti koko imetysajan kuopuksella.

jotain helpotusta toi veden juottaminen aamulla ja yosa;n (maidoton, tehty kaurasta) luumujogurtti.

jos viljat käy, niin voipi aamulla antaa puuroa, jossa on hieman leseitä.

aika tarkkana saa olla myös kaikkien "perinteisesti ummettavien" kanssa, listan saa neuvolasta.

mutta levolacia piti antaa imetysajan, sillä kakkasi sentään kolmen päivän välein, ilman sitä saattoin mennä viikkokin, mikä on jo suolistotukoksen paikka.

jaksamista!
:hug:
 
Meillä ei ole tyttärellä koskaan todettu allergiaa testeissä. Kuitenkin kauran lisääminen ruokavalioon aiheutti 2viikon ummetuksen. Tytär on gluteenittomalla valiolla ja maito ollut käytössä vajaan vuoden. Syö päivittäin ulostuslääkettä ja käytetään tarv. mikrolaxia. Pienempänä jouduttiin useaan otteeseen käyttämään osastolla tyhjennyksessä kun ei kotikonstein tyhjentynyt, nyt tyttö on kohta 7v ja tilanne vähän helpompi. Hänellä suoli reagoi kolmantena päivänä, eli suoliston kierto on 3 vrk.
Meillä on myös toinen lapsi joka mega-allerginen, reagoi iholla. Tosin viljoihin myös ummettaa.
Jokainen lapsi reagoi tavallaan ja toiset saattavat tulla vain kovin limaisiksi. Jos sinulla on turvallista kokeilla, eli molempien tilaa seurataan, niin meille lääkäri sanoi, että rajoitettua ruokavaliota voi kokeilla max 3viikkoa. Siinä ajassa pitäisi suoliston toipua ja ruveta toimimaan normaalisti. Iho reagoi usein nopeammin kuin suolisto ja toipuukin nopeammin. Jos suolisto on ollut pitkään ärtyneessä tilassa, sen lopullinen toipuminen voi viedä kuukausia.
Lykkyä!
 
tuskin imetyksen lopettaminen on kovinkaan tarpeellista tai edes järkevää allergialasten kohdalla - parempi olisi äidin löytää itselleenkin se oikea välttämisdieetti.

oliko niin että nimenomaan maitoallergia aiheuttaa ummetusta, vaiko myös viljat? meillä tytär 9kk ja vatsa kovana.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.12.2006 klo 21:15 pikkuruu kirjoitti:
No maito ainakin voi kovettaa. Imetys monesti joudutaan lopettamaan, jos epäillään maitoallergiaa. Sisarelleni ainakin kävi näin molemmista tenavista.
Ei pidä paikkaansa. Lisäksi imettäminen onnistuu ihan yhtä hyvin dieetillä kuin ilman dieettiä. Vaatii aluksi enemmän huomiota, lopulta sitä ei huomaa. Maitoallergian takia ei ainakaan kannata imettämisestä luopua. :) Lisäksi oman ruokavalion muuttaminen on maitoallergia tapauksissa helpompaa kuin ruveta apteekin maitoja tuomaan lapsen ruokavalioon... Noh, tuo oli hieman subjektiivisesta näkökulmasta katsottu.

Siskoni lopetti imettämisen kun hänen pojallaan todettiin allergiat kotimaisille viljoille, maidolle, kananmunalle jne. Koska siskoni ei pysty itse syömään lihaa, joutui hän lopulta luopumaan imetyksestä laihduttuaan lähes olemattomaksi tiukalla dieetillä ilman lihaa. Imetys olisi onnistunut paremmin mikäli hän pystyisi syömään sitä lihaa. Mutta mahdottomuus ei imettäminen ole siis edes vaikeissa allergioissa.

Tsemppiä kaikille imetysdieeteillä oleville :)
 

Yhteistyössä