Tyttöjen pää ei kestä opiskelua yliopistossa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Annapa esimerkkejä
Odotan mielenkiinnolla tuota listaa.
Jos naisten älyn mitätöijä on hänen isä, säälin syvästi kyseistä naisten alkuja.
Tytöille isän kannustus on äärettömän tärkeä asia.
Googletin tieta Havardista. Sinne päässyt suomalainen Aku kertoi kilpailleensa koulunumeroistaan intialaisen luokkakaveinsa (poika) kanssa.
Motivaatio hikipinkoiluun voi olla mikä tahansa. En kadehdi Harvardin käyneitä.
Elämä on arvokas sinänsä vaikka ei koskaan opiskele yhtään mitään.
 
vierailija
Jaha, minäkin aikoinaan tyttönä luin itseni kevyesti maisteriksi, kun en huomannut, että sukupuoleni olisi pitänyt asiaa rajoittaa. Tuossa ahdistuneisuudessa jne on kyse nykyajan ilmiöstä, jossa ylipäätään kaikki nuoret ihmiset jostain syystä eivät enää kestä paineita tai kärsivät erilaisista mielenterveyden ongelmista. Pojat jopa siinä määrin, että ajautuvat incel-linjalle ja joutuvat ihan ulkokehälle yhteiskunnassa. Tämän laajemman ilmiön juurisyihin pitäisi ihan tosissaan paneutua, jotta asialle voitaisiin tehdä jotain.
 
vierailija
, että hänen oma stressikäyränsä on noussut yliopisto-opintojen aloittamisen jälkeen. Linna on aiemmalta koulutukseltaan lähihoitaja ja on jo ehtinyt olla myös työelämässä vanhuspuolella.

Opiskelujen ohessa hän tekee keikkatyötä hoitoalalla. Kesätöistä kertyneet säästöt ovat välttämättömiä toimeentulon varmistamiseksi.

– Ajatus lomasta tuntuu aika utopistiselta, Linna sanoo.

Hän kokee myös yhteiskunnan asettamia paineita: opinnoista pitäisi suoriutua tavoiteajassa, olisi hankittava oman alan työkokemusta ja valmistauduttava yhä epävarmemmaksi muuttuvaan työelämään.

Tänä syksynä stressi on vaikuttanut yöuniin. Linna on pyörinyt valveilla aamuyölle asti.

Viivi Linna tekee parhaillaan työharjoittelua kuraattorina ammattikoulussa. Harjoittelupäivien jälkeen pitäisi vielä tehdä opintojen kirjallisia töitä.

Nyyti ry:ssä on pistetty merkille, että monia stressaantuneita opiskelijoita yhdistää armoton maailmankuva yksin pärjäämisestä.

Viivi Linna on keksinyt muutamia konkreettisia keinoja stressin selättämiseksi. Hän on hankkinut paperikalenterin, joka auttaa hahmottamaan ajankäyttöä paremmin.

Toinen opeteltava asia on hellittämisen taito.

– Jos esseen kirjoittaminen ei kerta kaikkiaan suju, nousen koneen äärestä tekemään hetkeksi jotakin muuta."


Tuohan on aivan oikein mut YTHS nyyteineen ei ymmärrä


No tuossa nyt kerrottiin tytöistä ja esimerkkitapaus kävi samalla töissä.
Ei joku YTHS:n ryhmächatti lisää vuorokauteen aikaa nukkua ja toipua lähihoitajan työvuoroista
 

Yhteistyössä