Typerä kysymys hypotonisen lapsen vanhemmille

Kirjotetaanko se sairaus noin- hypotoninen? No joka tapauksessa. Tarkoitan sitä sairautta, missä lapsella puuttuu se lihasjäykkyys tms...
Tarviiko hypotoninen lapsi erityisrattaat tai vaunut vai käykö ihan tavalliset, "normaalit vaunut" ?

:ashamed: Mulle tuli vain mieleen ja oli pakko kysyä teiltä joilla sitä tietoa on? Kiitti jos joku viitsii vastata... :ashamed: =)
 
vastaus
Pienenä vauvana toki menee tavalliset vaunut/rattaat. Sitten kun alkaa istumaan tarvii erityisrattaat. Tietysti lapsesta riippuen, jotkut tarvitsevat tosi vähän tukea, mut yleensä aika paljon täytyy "muotoilla".
 
Onko tuollaiset erikoisrattaat miten kalliita? Joutuuko ne omasta pussista ostamaan vai korvaako kunta tj?
Pitääkö niitä rattaita miten usein vaihtaa eli täytyykö uudet hankkia kun lapsi kasvaa vai käykö samat rattaat 2v ja 5v?
 
Kyllä varmasti saatte sairaalan apuvälinepuolelta ne rattaat niin kauaksi kuin tarpeen jos tarvetta on :) Ei toki sellasia tarvitse ite hankkia.Meillä kanssa sieltä lainalla ja hyvät on ja meneevät varmasti parikin vuotta vielä ainakin,jollei pidempäänkin.Eli soitappa sinne :)
 
Tuota hypotonisuuttakin on "monenasteista". Meillä ollut tyttö (4-v) pienestä asti hypotoninen ja 1,10 v alkoi kävelemään ja ei ole tarvinnut rattaita ym. Hypotonisia lapsia on todella monenlaisia ja jokaisella on omanlaiset apuväline tarpeensa ja meillä esim lapsi ei ole tarvinnut mitään apuvälineitä, tosin ollaan 3 kk alkaen käyty fysioterapiassa ja nyt vuosi ollaan oltu ilman fysioterapiaa ja toukokuun lopussa alkoi toimintaterapia.
 
khf
Ei meilläkään mitään apuvälineitä tarvittu muuta kuin työntökärryt oli vaan lastenlinnasta lainassa.. mut ei meillä mitään erikois vaunuja ollu..
ja meillä neiti oli 2v ja 3kk ku ite lähti vasta kävelemään..
 
Heip!
Meidän poika oli vauvana todella hypotoninen. Kävi fysioterapiassa 2 krt viikossa. Pojalla oli apuvälineenä sellainen lycrasta omien mittojen mukaan tehty tukibody, joka jotenkin antoi lisätukea. Pojan liikunnallinen kehitys eteni hyvin. Seisomatelinettä käytimme jonkun aikaa apuna, pojalla oli myös erityispohjalliset kengissä. Mitään erityisiä rattaita meillä ei ollut.

Poika oppi kävelemään parivuotiaana.
 

Yhteistyössä